Известие

Collapse
No announcement yet.

Данък автомобили

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Интересно. Я кажи какво казват Менделеев и органичната химия? Какъв е резултата от окислението/горенето на прости въглеводороди като авто-газта и на сложните такива със затворени циклични вериги като, бензин, бензен и т.н.
    Какви вещества се отделят при единия и другия процес? Кои са по вредни?
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

А сега си представете да решат данъка да се изчислява на база км. Е тогава максималния пробег на година ще е 1200км.
      sigpic
      Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
      Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
      Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
        Интересно. Я кажи какво казват Менделеев и органичната химия? Какъв е резултата от окислението/горенето на прости въглеводороди като авто-газта и на сложните такива със затворени циклични вериги като, бензин, бензен и т.н.
        Какви вещества се отделят при единия и другия процес? Кои са по вредни?
        не съм химик,но отделените газове основно при ЛПГ са същите- въглероден оксид,въглероден диоксид, азотни съединения и разни серни боклуци/които са вместо бензена и другите отрови при бензина/. на теория двигателя отделя по-малко от тях отколкото на бензин. ако си с обикновенна газова обаче и висиш на едно място в задръстване ,горивната ти смес е обогатена щото изпарителя е тъп. двигателя ти примерно изхвърля около 5% въглероден оксид,който е отровен. нормата е около 2%, а на бензин изхвърляш около 0,5% .те за това са измислили и ламбда контрола, който се казва екологична система и в цяла европа е задължителен, газовия инжекцион също. може да са по-малко вредните емисии ама в никакъв случай не са безвредни. да не говорим за метана, който е основния разрушител на озона.
        според теб кои са по-вредни и кои безвредни.
        точка

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          Въпроса с катализаторите е много спорен,защото бензина ни не отговаря на Евростандартите,аз съм сигурен,ма няма кой да ги провери тези боклуциПовярвай ми знам какво е да изхвърлиш катализатор на една кола на 60 000 км,карана само в БГ,и после кво
          Аз карам основно с вносен-100 октана на Шел, принципно тия висооктановите не са плод на руския нефт
          Но за еколоията, ок, ами да мислят за условия, които подбряват качествата на бензина, да има стимули примерно за газови уредби, защото и за тях няма никакви, да залесяват,да спрат изсичането на гори повсмесестно, да строя градинки в градовет, да мият улиците, да правят повече екологичен превоз-метро, да намалят колите в центъра и въобще в големите градове, където се изхвърлят тонове отработени газове и ето ти подобрена екология.Иначе на бай Спас, жигулата ще извъхврля 200 единици, а чисто новата на сина на бай Спас ще изхълря 140 единици, е голяма разлика.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            не съм химик,но отделените газове основно при ЛПГ са същите- въглероден оксид,въглероден диоксид, азотни съединения и разни серни боклуци/които са вместо бензена и другите отрови при бензина/. на теория двигателя отделя по-малко от тях отколкото на бензин. ако си с обикновенна газова обаче и висиш на едно място в задръстване ,горивната ти смес е обогатена щото изпарителя е тъп. двигателя ти примерно изхвърля около 5% въглероден оксид,който е отровен. нормата е около 2%, а на бензин изхвърляш около 0,5% .те за това са измислили и ламбда контрола, който се казва екологична система и в цяла европа е задължителен, газовия инжекцион също. може да са по-малко вредните емисии ама в никакъв случай не са безвредни. да не говорим за метана, който е основния разрушител на озона.
            според теб кои са по-вредни и кои безвредни.
            Kaто не си химик не е хубаво да се изказваш като крайна инстанция.
            Кви серни и азотни съединения при горене на газ?
            С тия проценти също си далеч. Предполагам че се опитваш да разграничиш обикновенна газова уредба и газов инжекцион? Няма смисъл да спамим повече темата. Газта е в пъти по-екологично чисто гориво от бензина.
            Last edited by Old Fox; d.m.y г., 19:01.
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

а ти ако си химик,кажи ми на газ станцията какво зареждаш. чист пропан бутан ли, или има и там разни други нещица. казвам че ако горивната ти смес не е оптимална ,двигателя направо бълва отрови независимо газ ли е бензин ли е нафта ли е. а там имаше едно мнетие че газта изобщо не замърсявала, както и ти сам каза, това не е вярно ама данъчните изобщо не те питат твоята бомба алтернативна ли е така че...
              точка

Comment

kolev , тва откъде ги измисли тия глупости че и в проценти даже незнам . Отиди на газ анализатор с кола на газ да видиш кви данни излизат .

Comment

и кво направихме освен че оспамихме темата. там тия числа ги писах примерно . ей ти тестове
                  http://www.nett.ca/faq/lpg-2.html
                  http://www.nett.ca/faq/lpg-3.html
                  http://www.apamfg.com.au/main_pages/health_&_envir.html
                  като не вярваш, ходи на газ анализатор.що аз да ходя.
                  точка

Comment

темата е станала газова нещо:та по темата газта на газанализатора при мерене на газ стойностите на CO са почти нулеви но това не е реално измерване защото вредните емисий на един автомобил се мерят с какъвто двг е излязал от завода дизел или бензин а не на алтернативни горива.а иначе газта е по екологична.
                    ако има спор ще постна реални разпечатки тука.
                    но пак казвам че на газ не се замерват вредните емисий на един бензинов автомобил защото е нереално нито стойностите на ламбда ако има такава нито нищо.
                    Alfa romeo GTVex
                    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                      Само разлайват кучетата!!!!...едно време имаше некви операци на МВР и данъчните..."Комар"...мисля че беше по времето на Бонев...и кой охапа този комар...спомняте ли си????....те "скъпите" ни държавници, ако успеят да си докажат доходите, заедно с платените към тях данаци ЕВАЛА!.....тръгнали да плашат селския бек с москвича, че го кара със пълномощно!
                      Я да видим до къде ще я докарат с яхтите!!!?....тече и тази офанзива в момента!!!!
                      Примера за законост трябва да идва от горе...а главата е толкова загнила....че тръгнали да събират стотинки от народа.....МЪКА!
                      п.с.САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ!

Фактът, че вече се говори за тия неща и се правят все повече акции е доказателство, че промяната е започнала. И за сега малко хора ще изгорят, но за напред ще стават все повече и повече, докато в един момент далаверите намалеят до санитарния минимум за едно нормално общество.
                      Lexus IS200

Comment

Абе данъка на колата по принцип за какво се иска?
                        Някой може ли да ми обясни като на прос човек?????
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Неска за един кирлиф 600 кубиков Смарт цаках 184 лв екотакса.....бих дал половин царство за да разбера за какво ще се поарчат тия пари......не мога да се сетя дали за Алфата си платих, но все си мисля че го пропуснах тоя момент, не знам дали щото съм регнат в ЯЛ и затва съм пасувал или нещо от сорта, но чесно да ви кажа сърцето ме заболя......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Не е ли добра идея данъка на колите да е в цената на бензина,и колкото пове4е караш толкова пове4е плащаш.Вместо да ни занимават ходене по бюрократи4ни истанции да си късаме нервите там.
                            Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Първоначално публикувано от warbah Покажи съобщение
                              Не е ли добра идея данъка на колите да е в цената на бензина,и колкото пове4е караш толкова пове4е плащаш.Вместо да ни занимават ходене по бюрократи4ни истанции да си късаме нервите там.
                              Ако кажеш как може да се засече това?

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                                Ако кажеш как може да се засече това?
                                колегата има впредвид бензина който платим да е данъка,а не да се плаща в общината.

Comment

Working...
                                X