Известие

Collapse
No announcement yet.

Данък автомобили

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
    Данъка на колата има малко общо с правителството. Специално за данъка в София мое да се сърдите на Бат Бойко. Винетната такса за нац. пътна мрежа е 60 и неколко лева.
    Да прав си по принцип, ама не е съвсем така. Парите от данъка за колата отиват в общината, само че сегашното правителство "субсидира" общините с кметове комуняги или фесове, така че да могат ората да си кажат "брей какви убави раути праи нашиа кмет...". Освен това и най-главното - ще прибере голяма част от тях.

Ето тук си пише как се крадат пари предизборно:

Цифрите са в левове.

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 72 ОТ 30 МАРТ 2009 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА БЮДЖЕТНИ КРЕДИТИ ПО ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА ЗА 2009 Г.
    В сила от 07.04.2009 г.
    Обн. ДВ. бр.26 от 7 Април 2009г.
    [Препратки от актове]
    МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:
    .....ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ
    Пристройка и преустройство на двуетаж-
    на масивна обществена сграда за детска
    градина в УПИ 1, кв. 3 по ПУП, с. Пелин 635 670
    Реконструкция и конструктивно укреп-
    ване на ЦДГ "Кокиче", с. Мост 845 322
    (Това от нета *** Основни факти за Село Мост
    Разстояние до столицата: 209.722 km от София
    Област: Кърджали
    Община: Кърджали
    Площ на Село Мост: 13.136km2 (НСИ)
    Население на Село Мост: 673 жители (към 01/01/2007 - НСИ))
    Ремонт на ЦДГ, с. Комунига 555 781
    и т.н..............
    СТОЛИЧНА ОБЩИНА
    Пристрояване на училище "В. Левски", с. Герман 118 000Ремонт на училище "В. Левски", Нови Искър 170 000
    Ремонт на читалището, с. Герман 20 000
    Изграждане на ново детско заведение
    за 6 групи, кв. 5, ж.к. "Младост 3",
    район "Младост" 1 000 000

Изводът е, че в Кърджалийско ремонтът на една детска градина за 10 деца струва 850 хиляди левчета, а строежът на нова детска градина в софийски квартал с 300 000 жители струва 1 милион.
    Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 15:01.
    2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщение
      Нещо не ми излиза това цък , а иначе не е задължително толкова да ги плюеш БКПто и ДПСто , не си мисли че ако Бат Бойко или Ваню Костов дойдат на власт ще е по различно, Чичо Волен също доказа че е маскара като останалите и че се набърка в кюпа с меда и той, така че който и да дойде пак ще краде, и пак ще го плюем, трябва да си направим партия КАРБ и да оправим най-после тая държава
      Ами да ти кажа честно, Костов вече беше на власт и беше доста по-различно. Неговото управление ще се запомни с поне няколко неща:
      1. Постигна финансова стабилност още в първите месеци,
      2. Стикерите на мутрите изчезнаха от колите и спря рекета на магазини, фирми и т.н.
      3. Направи така, че Бг да стане член на НАТО и по-късно на ЕС (преди това въобще не искахме членство!),
      4. Външните инвестиции достигнаха рекордни нива,
      5. Уволни половината си министри за корупция, което доведе до разпадането на СДС и загубата на изборите, но все пак го направи.
      И те така. Не знам за кво си мислите, че за 1 мандат може да се промени кой знае какво повече. Айде весели празници!
      2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
        .....
        Не като да не си прав не споря.
        Но ти говорех конкретно за София. Там не са ни фесове ни комуняги...но пак си е пълен шит.
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
          Не като да не си прав не споря.
          Но ти говорех конкретно за София. Там не са ни фесове ни комуняги...но пак си е пълен шит.
          Tя рибата от главата се вмирисва , а в София си е всичкия шит от фесове и комуняги и не само да ги ева
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
            Ами да ти кажа честно, Костов вече беше на власт и беше доста по-различно. Неговото управление ще се запомни с поне няколко неща:
            1. Постигна финансова стабилност още в първите месеци,
            2. Стикерите на мутрите изчезнаха от колите и спря рекета на магазини, фирми и т.н.
            3. Направи така, че Бг да стане член на НАТО и по-късно на ЕС (преди това въобще не искахме членство!),
            4. Външните инвестиции достигнаха рекордни нива,
            5. Уволни половината си министри за корупция, което доведе до разпадането на СДС и загубата на изборите, но все пак го направи.
            И те така. Не знам за кво си мислите, че за 1 мандат може да се промени кой знае какво повече. Айде весели празници!
            Добре, както постоянно плюете по тези фесове и роми и какво ли не(не визирам комунистите, това е друга тема несвързана с моментния ми въпрос), та все пак нека някой от вас умните, защото очевидно такива като мен за вас са прости и щом нашето мнение не съвпада с вашето, значи сме тъпи и заблудени (което обаче може и да е в обратния вариант валидно и вярно, но така сигурно ще ви обидя и засегна, а и да е така вие едва ли ще се съгласите), та поинтересувайте се от произхода на тази ваша ИКОНА, този СПАСИТЕЛ за българите, а именно многоуважавания Иван Костов СПАСИТЕЛЯТ БЪЛГАРСКИ (опазил ни господ, извинявам се). А имаше един интересен скандал за едни 200 000лв. и въпросния премиер СБ, който някак много бързо се потули и някак не излезе наяве къде все пак са отишли тези пари , както и интересното подаване на дупенце, което направи със затваряне на РАБОТЕЩИ и в пълна изправност блокове на АЕЦ, та само и само да влезем в ЕС, е няма що, да ни поставят ултиматуми и да ни слагат на колене да им лапаме пи**ите, да ни поставят в зависимо положение само и само да сме в голямото Европейско семейство(пък на мен ми се струва, че сме си в Европа още от 681г. та и по рано и не е редно да ставаме подлоги на някой, нали уж сме горди БЪЛГАРИ). Та колко хубаво и колко лошо е направил Иван Костов едва ли можете и вие да кажете, но това ми е последния пост с подобен спам и се извинявам, но просто не се сдържах, ако модератора реши, че е много НЕ на място нека го изтрие, но нещата стоят така и стига с тия хвалепствия за човек, с нищо не заслужил ги, а може да има и друг вариант и причина за хвалепствията ви по негов адрес, но ще я премълча, защото не искам да ви обиждам толкова грозно всички, които защитавате този крадлив и лъжлив м****л!!!

Comment

Razbira se che vse nqkoga shte trbva da si platim skapaniq danak,no ne razbiram zashto sme tolkoz precakani vednaj kupuvame Vinetka posle si plashtame i danak koito e bezbojno skap.I kakto mi kaza jenata v obshtinata kogato si proverih kolko mi e danaka,iskate da karate skapi i barzi koli no da plashtate malko danak e ne stava tova e polojenieto.Moq priqtel ima Fiat Punto 2002g. i patqn danak mu e 19lv,a moqt e 127lv,nqma spravedlivost.Toi za vsichkite si koli(dva busa,Renulit Kango,Mercedes E220,Fiat Punto 2002 i djip Nisan ne pomnq modela)plati danak kolkoto az za moite 2.Kak stavat tezi raboti nznam.
              Danaka na busa mu Mercedes ot 1988g. e tolkova kolkoto na moq Mercedes A160 ot 2000g.Ako nqkoi moje da mi go obqsni,molq
              .

Използването на кирилица е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
              Last edited by pr_00f; d.m.y г., 14:40.
              Alfa Romeo 145 1.9JTD

Comment

http://www.autohop.bg/extras-tax_calc.html

сметни данъка на твойта кола се едно е 100 к.с. , после сметни данъка ако беше 99к.с.
                ПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic

Comment

Както и да го смяташ не е релно.Доколкото знам данъка на колата се изчислява в зависимост от к.с.,кубатурата,годината на производство и още някакна глупост,но не помня вече каква е.И това,че имаш катализотор не от значение,ако няма кой да потвърди дали е в изправност и дали изобщо имаш такъв.
                  Alfa Romeo 145 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщение
                    Добре, както постоянно плюете по тези фесове и роми и какво ли не(не визирам комунистите, това е друга тема несвързана с моментния ми въпрос), та все пак нека някой от вас умните, защото очевидно такива като мен за вас са прости и щом нашето мнение не съвпада с вашето, значи сме тъпи и заблудени (което обаче може и да е в обратния вариант валидно и вярно, но така сигурно ще ви обидя и засегна, а и да е така вие едва ли ще се съгласите), та поинтересувайте се от произхода на тази ваша ИКОНА, този СПАСИТЕЛ за българите, а именно многоуважавания Иван Костов СПАСИТЕЛЯТ БЪЛГАРСКИ (опазил ни господ, извинявам се). А имаше един интересен скандал за едни 200 000лв. и въпросния премиер СБ, който някак много бързо се потули и някак не излезе наяве къде все пак са отишли тези пари , както и интересното подаване на дупенце, което направи със затваряне на РАБОТЕЩИ и в пълна изправност блокове на АЕЦ, та само и само да влезем в ЕС, е няма що, да ни поставят ултиматуми и да ни слагат на колене да им лапаме пи**ите, да ни поставят в зависимо положение само и само да сме в голямото Европейско семейство(пък на мен ми се струва, че сме си в Европа още от 681г. та и по рано и не е редно да ставаме подлоги на някой, нали уж сме горди БЪЛГАРИ). Та колко хубаво и колко лошо е направил Иван Костов едва ли можете и вие да кажете, но това ми е последния пост с подобен спам и се извинявам, но просто не се сдържах, ако модератора реши, че е много НЕ на място нека го изтрие, но нещата стоят така и стига с тия хвалепствия за човек, с нищо не заслужил ги, а може да има и друг вариант и причина за хвалепствията ви по негов адрес, но ще я премълча, защото не искам да ви обиждам толкова грозно всички, които защитавате този крадлив и лъжлив м****л!!!
                    не те знам къв си бг.тр. или р-м но хубави неща си писал.тук на нас ни трябва АЛФ (алтернативна форма на живот)за да влезем у ред.ай че май сме за данъците.а за тях......хъм,щом сме живи ще плащаме квото трябва.

Comment

Първоначално публикувано от nikol_AR 145 1.9JTD Покажи съобщение
                      Както и да го смяташ не е релно.Доколкото знам данъка на колата се изчислява в зависимост от к.с.,кубатурата,годината на производство и още някакна глупост,но не помня вече каква е.И това,че имаш катализотор не от значение,ако няма кой да потвърди дали е в изправност и дали изобщо имаш такъв.
                      Вчера ходих да плащам на Ситроена данъка,защото го купихме миналата година септември месец и беше отписан от предишния собственик.Аз обаче не го вписах и вчера правих тая процедура.С големия талон отиваш в някой сервиз и нито ти гледат колата,нито замерват некви газове просто от самия талон ти печатат удостоверение,че имаш изправен катализатор,но той важи само до 74кw.После в данъчното я регваш и ми написаха естестевно акт,че не сам спазил 2-месечния срок за вписване.И сега трябва от общината да ми пратят глобата и с бележката пак отивам в данъчните да си я платя.От миналата година 2 месеца и сега още 4 тамън 6 месеца закъснение пък ще видим колко ще е глобата.Иначе от миналата година откакто се е отписал септември месец предишният собстеник са 4 месеца до края на 2008-платих 6 лв и малко и сега за тая цялата 2009 още 18 лв.Ситроена е zx 1.9 d-тънкана
                      Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщение
                        Вчера ходих да плащам на Ситроена данъка,защото го купихме миналата година септември месец и беше отписан от предишния собственик.Аз обаче не го вписах и вчера правих тая процедура.С големия талон отиваш в някой сервиз и нито ти гледат колата,нито замерват некви газове просто от самия талон ти печатат удостоверение,че имаш изправен катализатор,но той важи само до 74кw.После в данъчното я регваш и ми написаха естестевно акт,че не сам спазил 2-месечния срок за вписване.И сега трябва от общината да ми пратят глобата и с бележката пак отивам в данъчните да си я платя.От миналата година 2 месеца и сега още 4 тамън 6 месеца закъснение пък ще видим колко ще е глобата.Иначе от миналата година откакто се е отписал септември месец предишният собстеник са 4 месеца до края на 2008-платих 6 лв и малко и сега за тая цялата 2009 още 18 лв.Ситроена е zx 1.9 d-тънкана
                        Браво на теб.За жалост моята е 77kw пак и като са ми смятали данъка са имали впредвид,че имам катализатор иначе щеше да е още по-скъп,от този който е сега 127,40лв.
                        Alfa Romeo 145 1.9JTD

Comment

Working...
                        X