Незнам, каквото и да кажа малко, ще е! Това, което ме свързва с москвича с думи немога да го изразя. Просто всичко в тая кола ме кефи. Тази кола не ми омръзва, колкото и да я карам, просто ми е в душата, хоби ми е, слабост ми е. Всичко, всичко ми е свидно и скъпо по нея. От там където минавам с нея никоя друга кола неможе да мине, страшно маневрена е провира се навсякъде в града все пак 155см е широка, свикнал съм с габаритите му като част от него съм. Кефи ме двигателя как жужи, кефи ме как ускорява на втора и как се развърта скоростната, кефи ме като отида до магазина да си купя някоя част, кефи ме като отида на бензиностанцията и му сипя газ всичко е на смешни пари и разхода на газ е супер 10 смесено. Кефи ме миризмата на салона ,кефи ме как се затварят вратите , кефи ме как се върти волана ,кефят ме броните, кефят ме крилата на багажника всичко ме кефи. Кефи ме, че е правен в България и си е роден наш, за нашите пътища и от нашите ръце, кефят ме погледите на хората по улиците ,кефи ме, че като отида да се качвам в него винаги има някой да го оглежда, кефи ме, че е кола на народа. Обичам си го и ако един ден имам възможност ще си направя музей на тая кола ,защото тя заслужава, защото тя си е наша ,за мен Балкан - това е символ на якост , вечност и българщина , спомнете си само за безгрижните детски години , когато нямаше компютри , когато всички имахме Балканчета и когато всички коли пред блока в/у които се катерехме ритрахме с топка, играехме на жоманка до 12 часа по сред нощ без никакви страхове, бяха Москвичи. Ето за това москвича ми е скъп…
Мисля че е достойно за уважение!Перфектно исказване..

Comment