Известие

Collapse
No announcement yet.

Дипломати...птп

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дипломати...птп

на 07.04.2009... преживях доста тежко ПТП... Някакви дипломати газари минаха на червено и ме размазаха... за щастие на мен нищо ми няма , освен че ме понаболява от колана, изкараха ме виновен за ПТП-то все пак са дипломати ... Колата е на гъз направо съм болен ... Но състоянието е нито да я правя нито да не я прая .... и затва я вкарах в сервиз ....ще се прави ...
    ПАЗЕТЕ СЕ ОТ СКАПАНИТЕ ЧЕРВЕНИ НОМЕРА, ПРИ ПТП ВИНАГИ ВИЕ ЩЕ СТЕ ВИНОВНИ!!!
    Деба скапаната държава деба!!! Имах и свидетели които потвърдиха че оня смотаняк минава на червено но не аз съм виновен ..... от нерви не съм спал 2 вечери Акта ще ми е около 200++ лева и книжката за 1 месец

извъртяли са те

преди 7 год имахме един подобен случай с един френд
    само че преди да дойдат куките ние го "извъртяхме" насред светофара
    така или иначе бяхме изяли дървото
    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Българска му раУта ,нямаме оправия
      Няма ли камери нещо да са го записали ,много лошо така като знеш ,че не си виновен.
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Fiat Bravo II 1.4 90hp
      sigpic
      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

обжалвай акта ( наказателното ) имаш свидетел и можеш да наковеш много добре куките в съда , да кажеш ( и свидетеля ) че нарочно са ти написали акта , въпреки свидетеля и че са знаели че не са прави , но само защото онзи е дипломат и за него законите не важат ....

Аз ако бях немаше да им простя
        Volvo S80 2.0 T5 180hp
        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

лошото е че самозащото онзи е дипломат наистина законите за него не важат или поне не в същата степен като за нас. ако му напишат акт на дипломата посолството му веднага ще пусне протестна нота до външно министерство и ще стане еднаааааа......сам се сещаш че родните полицаи ще предпочетат да си го спестят това.
          НО (!!!!!) аз лично бих се борил до край! мамицата им връзкарска шпионска! гърч до последно! моят съвет е да се консултираш с адвокат.
          няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Ей, как се нервирах. Много лошо, че полицията вместо нас да ни защитава ни прецаква. А от нашите пари се храни .
            sigpic
            SCUDERIA ITALIA
            BMW 5-er
            BMW 7-er
            Fiat GP

Comment

Важното е че си жив и здрав, но все пак не оставяй така нещата!!! Бори се докрай!!! Стискам ти палци.
              sigpic
              Subaru Legacy 3.0 H6
              Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
              0888 511 533 - Бонев

Comment

за щастие или не законите за дипломатите са различни

по цял свят е така

тъй че ако ти се занимава да даваш грешни пари на адвокати успех
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Обжалвай акта задължително.

А иначе ДИПЛОМАТИЧЕСКАТА КОЛА е като територия на държавата. Нямат право нищо да им направят и не само КАТ. Това са нормални процедури и важат и за нашите дипломати в чужбина. За актовете на знам, но като цяло мисля нямат много право да ги спират.
                  "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                  Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                  Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение

по цял свят е така

И къде го има в ЗДП това - ПТП с участие на дипломат е задълъжително по вина на другия участик?
                    В случая проблема е в куките, не в различните закони.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Имаха ли буркан или звукова сигнализация?

Раздел V
                      Моторни превозни средства със специален режим на движение

Чл. 158. (1) Моторни превозни средства със специален режим на движение са автомобилите и мотоциклетите, които при движението си подават светлинен сигнал с пробляскваща синя и/или червена светлина и специален звуков сигнал.
                      (2) Специалният режим на движение се ползва само при необходимост.
                      (3) Моторни превозни средства със специален режим на движение ползват: Спешната медицинска помощ, Противопожарната охрана, Националната полиция, органите за контрол по чл. 35 от Закона за движението по пътищата, Националната служба за охрана, Народното събрание, Канцеларията на президента и Министерският съвет.
                      Чл. 159. (1) Водачът на моторно превозно средство със специален режим на движение може:
                      1. да преминава при забраняващ сигнал на светофара или да преминава, без да спира, при наличие на пътен знак Б2, но само след като намали скоростта достатъчно, за да извърши това безопасно;
                      2. да надвишава разрешената максимална скорост на движение дотолкова, доколкото няма да застраши нечий живот или имущество;
                      3. да не се съобразява с организацията на движението, въведена с пътни светофари, пътни знаци, пътна маркировка и други средства, когато това се отнася до посока на движение и завиване в определени направления;
                      4. да паркира или да престоява независимо от разпоредбите на този правилника. През това време той може да подава само светлинни сигнали.
                      (2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.
                      156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                      Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Дипломатите се спасяват от наказателна отговорност а не са по подразбиране невинни. така че колега не се давай а си търси правата
                        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                          И къде го има в ЗДП това - ПТП с участие на дипломат е задълъжително по вина на другия участик?
                          В случая проблема е в куките, не в различните закони.
                          не е до здп
                          мога да разказвам случки лични, дето са идеален пример какво може да направи полицията да дадена държава на дипломат, ама не държа
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

виновника е шофьора на дипломатическия автомобил , на него трябва да се направи акта , пък наште минцифайки за ебаси пе.....те , въпреки че парите идват от народа и главния виновник за тяхното положение са управниците пак си ги защитават, е нека продължават в същия дух, те нещата не че няма да се оправят,дори ще станат по зле така
                            пък относно случката колега,каквото и да ти кажем,едва ли ще ти стане по-добре от това,добре че поне ти си добре,относно нервите е разбираемо но не го взимай толкова навътре,много болести можеш да си докараш от нерви
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение

по цял свят е така

Те че няма да ги накажат ония миндили, няма! Ама поне колегата да избегне акта.....
                              sigpic
                              Subaru Legacy 3.0 H6
                              Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                              0888 511 533 - Бонев

Comment

Working...
                              X