Известие

Collapse
No announcement yet.

Краят на още една Алфа Ромео :(:(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Краят на още една Алфа Ромео :(:(

Часът е близо 4 сутринта. Аз съм адски изнервен ,трепери ми всичко и съм направо шокиран от шофьорите по улиците .
    Случката се развива на кръстовището на улиците Веслец и Искър ( зад ЦУМ). Както може би някои знаят ,на шефа ми сина му има алфа 156 1.9 JTD. Тази нощ ,към един часа, карайки си по улица Искър ,се удря челно в един роувър 200 ,който му отнема предимството ,излизайки от улица Веслец . Станала патаклама ,за щастие ранени и пострадали няма . Понеже имам някакво положение в пето районно(в смисъл някой и друг познат) ,шефа ми ,ми звъни да съм ходел на местопроизшествието. Да отбележа ,че аз съм на работа и вече спящ по това време. Паля аз и отивам и,що да видя ..... алфата е тоталка ,предницата я няма ,дясната гума изкривена и не поддава на командите от волана. Полиция още няма .При пристигането ми ,виждам ,как шефа ми и сина му спорят с трима ербапи ,кой бил прав ,или крив . Естествено онзи пич отнема предимството на алфата ,признава си ,но вика кат . Тук е момента да отбележа ,че на шефа сина му е на току що навършени 18 години с книжка от два месеца. Момчето признава ,че е пил 2 бири ,следователно дрегеря ще го хване ,затова се започва дискусия за почерпка на ония ,за да няма проблеми пред кат и дрегера.
    Не се стига до консенсус ,ами напротив ония започват да скачат вече на бой.....олеле каква грешка ,добре че КАТ дойдоха ,естествено онзи няма застраховка и разчита ,да олепят малкия с алкохол ,та на оня да му платят гражданската ,но какво става.На онзи пич му пишат акт,за отнемане ан предимство ,а на шефа ми сина му го пращат в първа градска ,където ще се окаже ,че няма алкохол в кръвта ,защото той тия бири ги е пил 3 часа по рано ,мен дори ме учуди ,че му показа 0.6 на дрегера .
    През това всичкото време ,пристигат наши приятели ,стана голяма олелия ,щеше и бой да стане .
    Това ,което ми напарви най голямо впечатление беше ,че оня вика ,а бе на мен няма да ми платят застраховката ,ама и на вас няма ....е баси майката ,що е то бай ганювщина .... направо съм потресен . Не го каза с такива думи разбира се ,но товя подсказваше цялото му присъствие и държание .
    Важното е ,че няма пострадали ,освен алфата ,която е тоталка по мой изчисления . Интересното е ,че двигателя пали и работи дори сега Дано платят застрахователите ,пък май май ще се пуска на части .
    Ще пиша ,когато имаме резултат от кръвта ,но аз съм убеден ,че ще е в нормата .

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Добре, че няма пострадали. Добре, че и след катастрофата не сте "пострадали" някой оцелял. Дано на младежа не му стане навик да пие 2 бири и да кара. Дано това му послужи за урок - за пиенето говоря - невинен за катастрофата, а го отнася заради алкохола.

П.П. А, и докато си още на линия изтрий втората тема , да не се "развие" и тя
    Last edited by PEPI-2ALFA; d.m.y г., 04:59.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Бахти ужаса няма управия в наща държава ... ок станало ПТП защо не могат да се решат проблемите без караници и побоища ... Дано всичко е наред и дано има някакво каско да не е като мен ... а оня като няма гражданска много лошо за него застрахователите на твоя човек ще изплатят каквото трябва и започват да съдят другия ... ... айде късмет успех и дано всичко е в нормите ....

Comment

Далече сме от цивилизованите страни и това е. А такива селски ербапи много плещят ама като ги погне системата после свят им се завива. Особено ако Алфата е имала каско онези ще им се прииска да не са се качвали на кола
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
          Добре, че няма пострадали. Добре, че и след катастрофата не сте "пострадали" някой оцелял. Дано на младежа не му стане навик да пие 2 бири и да кара. Дано това му послужи за урок - за пиенето говоря - невинен за катастрофата, а го отнася заради алкохола.

П.П. А, и докато си още на линия изтрий втората тема , да не се "развие" и тя
          Няма как да не му послужи за урок ...Вече няма кола . Баща му скоро няма да му купи друга .
          Колкото до темата ,не знам тоя бъгав нет какво е направил и ,що са две темите ,но не знам как да я изтрия другата тема

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
            Далече сме от цивилизованите страни и това е. А такива селски ербапи много плещят ама като ги погне системата после свят им се завива. Особено ако Алфата е имала каско онези ще им се прииска да не са се качвали на кола
            Алфата има пълно каско , а ония само гражданска

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Какво означава : ,, Дано да платят застрахователите...'' Разбира се че ще платят. Иначе егати и застрахователите. Иначе пишете кои са ако неплатят и да се отвори една важна тема на неплащащи застрахователи, че и да си разменяме темата и с всички други форуми и хората да не се набутват с такива...
              sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Колега ако на дрегер е дало 0.6 а бирите ги е пил преди 2-3 часа,на кръв ще покаже повече,а и нормата за млади шофиори е 0.2 .Навътре съм с тия неща от личен опит!И щом момчето е на 18 туко що зел книжка смятай че има опция и да е намалил с 1-2 бройки бирите за пред баща си,знам го защото същите глупости съм правел и аз и същите циркове съм въртял.И това е най-гадното когато неси виновен и заради няколко бирички да го отнесеш.Се пак силно се надявам да греша за пичагата и да се размине без никакви проблеми!!
                Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Ако за младите водачи нормата е 0,2 то тогава застрахователят няма да му плати и стотинка. Първо - алкохолът остава в кръвта много повече от 3 часа, освен това дори при пълно автокаско, то не важи при пиян шофер. Плащат винаги, без значение дали ти си виновен или не, но ако има алкохл не плащат нищо. Минал съм през това. В случай, че на дрегера си малко над нормата, се тича до болницата. Така или иначе се дават едни 30-40 минути, за да стигнеш да дадеш кръв. В това време можеш да слезеш под нормата. Казват, че трябва и да се яде кисело мляко. За него не знам, но за тичането е вярно. Ако не направиш нищо за сваляне на стойностите, то кръвната проба обикновено дава повече от дрегера.

П.С. Вече пия една бира макс. и то с обилно ядене. Повече - не!
                  2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
                    Колега ако на дрегер е дало 0.6 а бирите ги е пил преди 2-3 часа,на кръв ще покаже повече,а и нормата за млади шофиори е 0.2 .Навътре съм с тия неща от личен опит!И щом момчето е на 18 туко що зел книжка смятай че има опция и да е намалил с 1-2 бройки бирите за пред баща си,знам го защото същите глупости съм правел и аз и същите циркове съм въртял.И това е най-гадното когато неси виновен и заради няколко бирички да го отнесеш.Се пак силно се надявам да греша за пичагата и да се размине без никакви проблеми!!
                    Виж ,това за нормите при младите шофьори не го знаех . . Колкото до това дали е скрил една - две бирички , той пред баща си не крие нищо .
                    Казах ДАНО платят ,защото както казваш ,ако на кръв не влезе в нормите ,пиши я бегала алфата ..... как жално си стои сега пред заложната къща ..направо ми се реве
                    Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 13:28.

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ето и снимки от милата колица ..

А на оня роувър ,само колник ,фар ,броня и носач са му болка ....
                      Attached Files

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

и какъв е извода от цялата работа че и двамата са виновни всякакви други коментари са излишни единия отнел предимство другия след употреба на алкохол че и още цепеняк на два месеца стаж лоша работа употребил ли си алкохол почти няма оправия макар и да не си виновен патил съм си преди 11год. и си имам обица от тогава
                        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

като гледам колата за 2000-2500 се оправя ... дори и да не платят застрахователите .... Но все пак дано всичко е в нормата и платят

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                            и какъв е извода от цялата работа че и двамата са виновни всякакви други коментари са излишни единия отнел предимство другия след употреба на алкохол че и още цепеняк на два месеца стаж лоша работа употребил ли си алкохол почти няма оправия макар и да не си виновен патил съм си преди 11год. и си имам обица от тогава
                            А бе употребил е ,ама 0.6 промила си е направо смешно ...До колкото знам от личен опит ,при бирата задължително пада ...преди години така мен ме спират ,на дрегер показа 1.1 (от 4 бири и половина), А НА КРЪВ 0.5... затова имам надежди ,че малкия ще е в нормите. В сряда трябва да ходи до кат, ще отида с него да разбера какво е станало

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                              А бе употребил е ,ама 0.6 промила си е направо смешно ...До колкото знам от личен опит ,при бирата задължително пада ...преди години така мен ме спират ,на дрегер показа 1.1 (от 4 бири и половина), А НА КРЪВ 0.5... затова имам надежди ,че малкия ще е в нормите. В сряда трябва да ходи до кат, ще отида с него да разбера какво е станало
                              да ама е употребил макар да не е тои виновен и още повече че е учавствувал във ПТП може и него да изкарат виновен освен ако татко му на това момче кихне много ама много стабилно на правилното място иначе си е във кюпа от всякаде на мене преди 11 год ми взеха книжката за 0.8 промила и то няма да ти казвам какъв зор беше да ми намалят наказанието че иначе книжката ми щеше 3год. да стои закърфичена на стената и то за какво заради моята си грешка да карам пил
                              Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 14:05.
                              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Working...
                              X