Известие

Collapse
No announcement yet.

Кво става с тоя ток и тия от ЧЕЗ ?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
    Какво имаш предвид ,като казваш ,че може да е станало оке 6-7 2008 ма нещо ? Вдигнаха ми се малко кметките ,щото нали вдигнаха тока ....уж ... ма де да знам
    При поставянето на новия електромер отчета по брояча да е бил по-малък от действителния тогава и сега изведнъж изравняват с реалния.
    Last edited by old alfist; d.m.y г., 10:27.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Ами колеги, какво да Ви кажа...живея в Бояна - уж ненормално елитния квартал на София (пълно село), тока е под всякаква критика!! Не само, че сметките са космически всеки път, ами постоянно спира тока с дни! Не стига, че ни караха да плащаме тока на целия блок, ами и не може да се ползва. До скоро бяхме първите живущи в блока - всичко о.к., до момента в който съседите от вротия етаж започнаха да винтят гипскартони с един досаден винтоверт...който като се пусне - моментално тока гасне. Изгоряха ми: хладиълник/фризер, нов компютър и телевизор. И най-после 6 месеца по-късно положението се е закрепило...сега просто плащаме високи сметки, а тока не е гаснал от...две седмци.
      Само дето се появи опцията да плащаме по 360лв./месец за мръсен канал! -Смешно е направо!

Във връзка с това търся си апартамент под наем...
      sigpic
      Имам си количка,Жълта и добричка!
      Родом от "Ботуша"Много си ме слуша!
      - Fiat Punto HGT 1.8 16v 2002' 131hp -

Comment

Първоначално публикувано от SokOtPraskova Покажи съобщение
        Ами колеги, какво да Ви кажа...живея в Бояна - уж ненормално елитния квартал на София (пълно село), тока е под всякаква критика!! Не само, че сметките са космически всеки път, ами постоянно спира тока с дни! Не стига, че ни караха да плащаме тока на целия блок, ами и не може да се ползва. До скоро бяхме първите живущи в блока - всичко о.к., до момента в който съседите от вротия етаж започнаха да винтят гипскартони с един досаден винтоверт...който като се пусне - моментално тока гасне. Изгоряха ми: хладиълник/фризер, нов компютър и телевизор. И най-после 6 месеца по-късно положението се е закрепило...сега просто плащаме високи сметки, а тока не е гаснал от...две седмци.
        Само дето се появи опцията да плащаме по 360лв./месец за мръсен канал! -Смешно е направо!

Във връзка с това търся си апартамент под наем...

Е ти направо утепа рибата .... за един ток и един мръсен канал ......всъщност ,какво е мръсен канал

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Е ти направо утепа рибата .... за един ток и един мръсен канал ......всъщност ,какво е мръсен канал
          Ами то чист канал няма.
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Ами то чист канал няма.
            е предположих ,но при нас такава такса не се плаща ,или поне аз не знам

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Плаща се процент от водата която си използвал. Тук обаче НЯМА канализация. Смяятай 360лв всеки месец за канал, при положение, че вода изразходваме за няма и 1/3 от тази сума. Тока ни бият яко в сметките, под 150лв. - няма! Отделно сложи парно и топла вода на газ - 350лв/месец. (айде сега ще спестим от парното поне..) Става дума за тристаен апартамент от няма и 80 квадрата - живея с майка, татко и батко. Сметките плащаме аз и батко...
              По-изгодно ми е да ида да живея в Люлин..
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от SokOtPraskova Покажи съобщение
                Плаща се процент от водата която си използвал. Тук обаче НЯМА канализация. Смяятай 360лв всеки месец за канал, при положение, че вода изразходваме за няма и 1/3 от тази сума. Тока ни бият яко в сметките, под 150лв. - няма! Отделно сложи парно и топла вода на газ - 350лв/месец. (айде сега ще спестим от парното поне..) Става дума за тристаен апартамент от няма и 80 квадрата - живея с майка, татко и батко. Сметките плащаме аз и батко...
                По-изгодно ми е да ида да живея в Люлин..
                Предполагам, че нямате "Удостоверение за въвеждане в експлоатация" на блока, защото имате незавършени общи части и не може да се приеме обекта. В този случай плащате на тарифи за промишлени обекти и нямате отделни партиди.
                sigpic

Comment

Вече имаме. Имаме си отделни електромери и сметки. Блока си е завършен, просто това с канализацията направо ме убива!
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    При поставянето на новия електромер отчета по брояча да е бил по-малък от действителния тогава и сега изведнъж изравняват с реалния.
                    Точно това е най-вероятното обяснение. Отчитането на тока не е лъжа и измама, както парното. Там се плащат киловати - точен брой КВ по точна цена. Просто инкасаторът не е идвал с месеци да отчита реалните показания, а е слагал "на база" някакви стойности. Ти си плащал по-малко ток, отколкото си ползвал и затова сега го плащаш наведнъж. Проблем няма, освен това, че инкасаторът е галфон. Можел е да ти разсрочи сметката за няколко месеца, така че да ти дойде предвидима сума, а не 5 пъти повече отколкото си очаквал. При мен дойде също висока сметка. Проверих си електромера и се оказа, че даже още не съм достигнал показанията, които са ми писали и очевидно ще ги плащам следващите 1-2 месеца. Ти явно не си случил на инкасатор. Не се нервирай, това да ти е проблема
                    2014: Deutschland über alles

Comment

Ако си играем на детективи, има вероятност това да е бомба заложена при всеки монтаж на нов електромер. Нарочно се вписва занижен първоначалнален отчет, като разликата до реалностите се компенсира постепенно през месеците. Колкото е по-голяма месечната консумацията толкова по-трудно можеш да разбереш. В момента, в който им трябват пари изведнъж написват реалните отчети и това им идва като чист приход. Тогава се сещаш и поглеждаш електромера, като виждаш близки стойности и се чудиш какво става. При малка консумация както е в случая, тази работа става много явна, но сега е време за плащане на данъци.
                      Това са само вероятности, които не са лишени от логика и твърде възможно е да се случва в действителност.
                      sigpic

Comment

,но при мен сметките за ток -месечните до сега бяха не повече от 10-15 лева. Сега ми дойде последната сметка 118 лева
                        Aз ли нещо не разбирам 10-15 на месец или имаш в предвид 100-150лв щото ако е 10 -15лв е направо невероятно такива сметки се плащаха по Татово време
                        Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                          Отчитането на тока не е лъжа и измама, както парното. Там се плащат киловати - точен брой КВ по точна цена.
                          Уф....плащаш каквото ти е отчетено - да, но дали ти е отчетено точно е съвсем друг въпрос.....чичето е див жичкаджия, и закачи консуматор дето точи точно 1КВ в час за 3 часа, при изключено всичко - отчитанията бяха 1,2 квч - закачи два за същото време за да изключи елемента на лична грешка - 2.35квч за час работа......тия са такива гадове че просто нямам думи......в случая става дума за ЕВН, но ако си мислите че ЧЕЗ са образец......
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Аз само да вметна че електронните електромери отчитат реактивната енергия, старите не.
                            sigpic
                            "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Новите електронни електромери отчитат и най-малката консумация, от която старите механични изобщо не се завъртаха.

Ще ви дам пример - всяко електронно устройство в режим Стенд-бай харчи между 10 и 30 вата - това са устройства с дистанционно управление като телевизори, музикални уребди, а също и готварски печки с дисплей, микровълнови печки, абе всяко нещо, включено в контакта, даже и да не работи, харчи ток.

Факт - аз засякох, че къщата харчи 340 вата, без да е включено нищичко - обаче има 4 плоски телевизора , 4 климатика, видео, DVD, музикална уребда на стендбай, микровълнова печка с дисплей, готварска печка с дисплей, два хладилника с дисплей - тоест на ден имам почти 9 киловата разход, без да работи никакво устройство.

Това са около 2 лева на ден (60 лева на месец), без да е включено нищо
                              Volvo XC90 D5 '06
                              Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                              Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                              ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                              ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Working...
                              X