Първоначално публикувано от Stefan Caromov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Кво става с тоя ток и тия от ЧЕЗ ?!?!?!?
Collapse
X
-
Last edited by old alfist; d.m.y г., 10:27.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
-
Ами колеги, какво да Ви кажа...живея в Бояна - уж ненормално елитния квартал на София (пълно село), тока е под всякаква критика!! Не само, че сметките са космически всеки път, ами постоянно спира тока с дни! Не стига, че ни караха да плащаме тока на целия блок, ами и не може да се ползва. До скоро бяхме първите живущи в блока - всичко о.к., до момента в който съседите от вротия етаж започнаха да винтят гипскартони с един досаден винтоверт...който като се пусне - моментално тока гасне. Изгоряха ми: хладиълник/фризер, нов компютър и телевизор. И най-после 6 месеца по-късно положението се е закрепило...сега просто плащаме високи сметки, а тока не е гаснал от...две седмци.
Само дето се появи опцията да плащаме по 360лв./месец за мръсен канал! -Смешно е направо!
Във връзка с това търся си апартамент под наем...sigpic
Имам си количка,Жълта и добричка!
Родом от "Ботуша"Много си ме слуша!
- Fiat Punto HGT 1.8 16v 2002' 131hp -
Comment
-
Първоначално публикувано от SokOtPraskova Покажи съобщениеАми колеги, какво да Ви кажа...живея в Бояна - уж ненормално елитния квартал на София (пълно село), тока е под всякаква критика!! Не само, че сметките са космически всеки път, ами постоянно спира тока с дни! Не стига, че ни караха да плащаме тока на целия блок, ами и не може да се ползва. До скоро бяхме първите живущи в блока - всичко о.к., до момента в който съседите от вротия етаж започнаха да винтят гипскартони с един досаден винтоверт...който като се пусне - моментално тока гасне. Изгоряха ми: хладиълник/фризер, нов компютър и телевизор. И най-после 6 месеца по-късно положението се е закрепило...сега просто плащаме високи сметки, а тока не е гаснал от...две седмци.
Само дето се появи опцията да плащаме по 360лв./месец за мръсен канал! -Смешно е направо!
Във връзка с това търся си апартамент под наем...
Е ти направо утепа рибата .... за един ток и един мръсен канал ......всъщност ,какво е мръсен канал
Comment
-
Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщениеЕ ти направо утепа рибата .... за един ток и един мръсен канал ......всъщност ,какво е мръсен каналAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеАми то чист канал няма.
Comment
-
Плаща се процент от водата която си използвал. Тук обаче НЯМА канализация. Смяятай 360лв всеки месец за канал, при положение, че вода изразходваме за няма и 1/3 от тази сума. Тока ни бият яко в сметките, под 150лв. - няма! Отделно сложи парно и топла вода на газ - 350лв/месец. (айде сега ще спестим от парното поне..) Става дума за тристаен апартамент от няма и 80 квадрата - живея с майка, татко и батко. Сметките плащаме аз и батко...
По-изгодно ми е да ида да живея в Люлин..sigpic
Имам си количка,Жълта и добричка!
Родом от "Ботуша"Много си ме слуша!
- Fiat Punto HGT 1.8 16v 2002' 131hp -
Comment
-
Първоначално публикувано от SokOtPraskova Покажи съобщениеПлаща се процент от водата която си използвал. Тук обаче НЯМА канализация. Смяятай 360лв всеки месец за канал, при положение, че вода изразходваме за няма и 1/3 от тази сума. Тока ни бият яко в сметките, под 150лв. - няма! Отделно сложи парно и топла вода на газ - 350лв/месец. (айде сега ще спестим от парното поне..) Става дума за тристаен апартамент от няма и 80 квадрата - живея с майка, татко и батко. Сметките плащаме аз и батко...
По-изгодно ми е да ида да живея в Люлин..Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеПри поставянето на новия електромер отчета по брояча да е бил по-малък от действителния тогава и сега изведнъж изравняват с реалния.
Comment
-
Ако си играем на детективи, има вероятност това да е бомба заложена при всеки монтаж на нов електромер. Нарочно се вписва занижен първоначалнален отчет, като разликата до реалностите се компенсира постепенно през месеците. Колкото е по-голяма месечната консумацията толкова по-трудно можеш да разбереш. В момента, в който им трябват пари изведнъж написват реалните отчети и това им идва като чист приход. Тогава се сещаш и поглеждаш електромера, като виждаш близки стойности и се чудиш какво става. При малка консумация както е в случая, тази работа става много явна, но сега е време за плащане на данъци.
Това са само вероятности, които не са лишени от логика и твърде възможно е да се случва в действителност.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение,но при мен сметките за ток -месечните до сега бяха не повече от 10-15 лева. Сега ми дойде последната сметка 118 леваAlfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеОтчитането на тока не е лъжа и измама, както парното. Там се плащат киловати - точен брой КВ по точна цена."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Новите електронни електромери отчитат и най-малката консумация, от която старите механични изобщо не се завъртаха.
Ще ви дам пример - всяко електронно устройство в режим Стенд-бай харчи между 10 и 30 вата - това са устройства с дистанционно управление като телевизори, музикални уребди, а също и готварски печки с дисплей, микровълнови печки, абе всяко нещо, включено в контакта, даже и да не работи, харчи ток.
Факт - аз засякох, че къщата харчи 340 вата, без да е включено нищичко - обаче има 4 плоски телевизора , 4 климатика, видео, DVD, музикална уребда на стендбай, микровълнова печка с дисплей, готварска печка с дисплей, два хладилника с дисплей - тоест на ден имам почти 9 киловата разход, без да работи никакво устройство.
Това са около 2 лева на ден (60 лева на месец), без да е включено нищо
Comment
Comment