може ли някой да ми каже, в случай, че има инфо (моля, без излишен спам), дали изобщо някъде в или в радиус до около 100 км от София се провеждат курсове в момента??
Известие
Collapse
No announcement yet.
категория А?
Collapse
X
-
До колкото съм запознат в момента не се провеждат тези курсове понеже няма полигон, а никой застраховател не иска да застрахова учебен мотор, понеже курсанта трябва да кара по зададения маршрут , а инструктора да го следи с колата... Колко е вярно инфото нз , едно момче искаше да изкарва А и ми сподели че в момента никъде не може поради тази причина! Пък и кой полицай въобще си прави труда да спира моторист... категорията не кара мотора ако си достатъчно луд за да не има спираш!
-
Абе зарежи ти - категория си трябва.
На курса се учат много неща, който сам не би помислил да тренираш и/или отработваш при движение в трафик, например
Горице, момчето при което искарах курса нещо не си вдига телефона.... щом се свържа с него ще пишаsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеАбе зарежи ти - категория си трябва.
На курса се учат много неща, който сам не би помислил да тренираш и/или отработваш при движение в трафик, например
Горице, момчето при което искарах курса нещо не си вдига телефона.... щом се свържа с него ще пиша
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеЗабурих да кажа, че полигона се намира в Костинброд, а офиса на школата е на Ц.Гара
а за цената - четох някакви подобни чудеса.
не са ли попреиграли?
Comment
-
Цената миналата година беше 250лв за курс, плюс 50лв. за изпит - аз минах по тази тарифа, като в провинцията курса е достигал и 150лв.
Сега, обаче, изискванията (с които не съм особено запознат) са променени (или в процес на промяна) и поради завишения контрол (колкото и смешно да звучи) от обучаващите се изискват един куп допълнително оскъпяващи елементи при обучението.
Например, до сега се изискваше само някакъв мотор, някаква каска и някакъв площад за полигон, НО вече се изискват еди-какви-си каска, яке, ръкавици и слушалка (hands free) за курсиста, който кара сам мотора в градски условия, докато обучаващия го следва и навигира от автомобила
Значи трябва да се купува екипировка за курсистите, а разхода на бензин се завишава двойно заради двете МПС, които се използва при обучението, а в същото време един инструктор не може да обучава повече от един курсист
Май се увеличават и часовете за обучение....
Общо взето, "умните глави" се опитват да го направят като истински курс, ама по български...само цената му ще е европейска!
sigpic
Comment
-
Аз ги карах в Младост зад някакъв голям магазин,май беше Била. Имат си полигон,учебни стаи и т.н. Друг е въпроса че аз само на изпит се явих. Ако искаш може да се разтърся за телефона на инструктораRANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
0899832271 Сашо
Comment
-
Аз познавам бивш инструктор от въпросната школа(Стелт мисля се казваше). Ако искаш мога да ти дам неговия, пък после той предполагам ще те насочи по-добре от мен.
Comment
-
Горице, току-що се чух с момчето (точно от школа "Стелт")..... ситуацията е следната:
От една страна, ДАИ не одобрява полигоните за А-категория. За да отговорят на изискванията и на тях да може да се провеждат изпити, трябва да изпълнят нам-си колко условия и за това не се провежда дори обучение на полигон в момента.... предполагам, докато обновят полигоните, според изискванията.
От друга страна, КАТ спира курсистите, които шофират градско, защото реално са неправоспособни водачи и дори глобяват инструктора, че им е предоставил МПС.
По този начин и полигона, и градското са законно, и за това навсякъде категорията е замразена
Цената (при условие, че останат непроменени изискванията) ще варира около 500-те лева, а първите курсисти при моя познат ще бъдат приети в края на следващия месец.... ако няма усложнения с ДАИ
Ти, като притежател на категория "B", няма да полагаш изпит по теория (листовки), а само практически (кормуване), което донякъде олеснява курса.
Обучението ще се провежда предимно в събота и неделя, но няма да има ограничен брой часове - караш, докато се научиш
Мен миналата година не ме пуснаха с първата група, въпреки, че щях да изкарам - инструктора каза, че не съм готов
Телефона е 0896 833 966 - търсиш Сашо и се обаждаш от името на Кирил от "Надежда".
Проверяваш и на други места, и решаваш
Успехsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Lisan Покажи съобщение... Ако искаш може да се разтърся за телефона на инструктора
Comment
-
Просто нямам думи. Както винаги супер прецакана работа.... 500лв ... тия са се побъркали! И това лято ще се кара без категория... тц-тц-тц
Comment
Comment