Известие

Collapse
No announcement yet.

Значението на думата "провинция"

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
    Пред вас можеш да си паркираш 3 до 4 коли.
    Можеш да караш с отворен прозорец даже.
    Няма кал. Като ходиш на дискотека можеш да се прибереш пеша.
    Като се прибереш от работа пък можеш да излезеш я на улицата , я да видиш какво прави съседа през оградата.
    Децата се събират и играят навън.

Ей тва е провинцията за мен.
    Много хубави неща и едно лошо...

Първоначално публикувано от piticar Покажи съобщение
    ТОГАВА НЕКА НЯКОИ СЕ ОПИТА ДА МИ ОБЯСНИ ЗАЩО ВСИЧКИ СЕ НАТИСКАТ ДА ДОИДАТ ВЪВ СОФИЯ
    Първо не всички - второ тия дето идват, голяма част от тях не са особенно въодушевени от друго освен от възможноста да изкарат повече пари там, и трето по някаква незнайна причина тия дето не се натискат особенно да одат в СФ, щото са си поне от 10-20 год там, като доде събота и неделя, или 3-4-5 дневен празнит и праят опашки по Хемус и Тракия.....
    Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 17:27.
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Мене па лично ми е интересно що провинция носи отрицателен заряд?
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
        Ми щото станаха по Софиянци от Софиянците
        0888515205

Comment

Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
          Ми щото станаха по Софиянци от Софиянците
          Демек? Сиреч? Тоест?
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Защото като си от село 'задължително' си глупав, говориш на селски, гледаш кеч, къпеш се в само в неделя, пазаруваш турски дънки от битака, гледаш прасета и не си събуваш обувките като влизаш в стаята.
            За това.
            145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Незнам защо е пусната тази тема, сега ще се изпишат дест страници празни приказки.
              Незнам защо някои си мисли, че провинция е мръсна дума и какво ако значи всичко извън Столицата. Това незначи, че другите градове и хората в тях са маловажни.
              Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
              sigpic
              http://vbox7.com/play:884c5234
              http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

Провинцията е хубаво нещо.
                Има вкусни плодове и зеленчуци, мирише само на естествени аромати.
                Млякото е истинско.
                Има къщи. Покривите са с керемиди.
                Пред вас можеш да си паркираш 3 до 4 коли.
                Можеш да караш с отворен прозорец даже.
                Няма кал. Като ходиш на дискотека можеш да се прибереш пеша.
                Като се прибереш от работа пък можеш да излезеш я на улицата , я да видиш какво прави съседа през оградата.
                Децата се събират и играят навън.

Ей тва е провинцията за мен.
                Много хубави неща и едно лошо...
                няколко допълнения към твоя пост.можеш спокойно сутринта да пръднеш в тоалетната без притеснетия от комшийски забележки.също така да си начукаш яко пържолките пак без притеснения от по-горе споменатите,също да се накрещиш на непослушните деца и на жената дет пак те е разорила.колата е предобивка-лукс а не необходимост и с всяко качване в нея и се кефиш кат в/у жена.абе гот сие .според мен има 1 недостатък,в големите градове има големи и много магазини и конкуренцията е жестока а в малките градчета и села ги дерат яко с цените.

Comment

Демек? Сиреч? Тоест?
                  Темата е безмислена и само ще породи ненужни коментари.
                  0888515205

Comment

Първоначално публикувано от piticar Покажи съобщение
                    ТОГАВА НЕКА НЯКОИ СЕ ОПИТА ДА МИ ОБЯСНИ ЗАЩО ВСИЧКИ СЕ НАТИСКАТ ДА ДОИДАТ ВЪВ СОФИЯ
                    защото в последно време има бум от строителство и съответно работа.

Comment

Защото като си от село 'задължително' си глупав, говориш на селски, гледаш кеч, къпеш се в само в неделя, пазаруваш турски дънки от битака, гледаш прасета и не си събуваш обувките като влизаш в стаята.
                      За това.
                      не няма глупави селяни или провинциалисти,има война на интереси.а до говоренето на селски.....ам няма да споменавам градове говорещи на ПО-селски за благоприличие.кеча си е за гледане,а къпането в неделя е задължително а в другите дни ей тъй от кеф.турски дънки от битака,кой битак в илиенци или?а до прасетата,ами и те са хора и някой трябва да ги гледа.аааа,обувките не ги сабуват по филмите а те са предимно за?в село ходят боси и за това са по-здрави щот имат допир до земята.ам дайте да се разберем,уж селения апък вече стана хит в тузарските къщи да има полянка с каручка и кладенче,а що не и стари грънци,кратунки ,асмички,еййй гот си е бре на село.

Comment

За това.
                        хаха, има толкова умни селяни че по умни и от теб,тва че живееш на село или си роден там не зачи че си тъп ! и за да пазаруваш турски дънки не значи че трябва да си селянин, не всеки може да си позволи дънки от 100лв и на горе, както не вярвам и твоите дънки да са по 100лв ама тва е друга тема, пък ти ми даи 100 прасета да гледам пък нека съм селянин, като ти саборя къщата после и построя кооперация на неино място има де се чудиш тоя селянин от де има кинти не искам да те обиждам по никакъф начин обаче за повечето неща , просто не си праффф !!
                        Last edited by life style; d.m.y г., 17:49.

Comment

Пуснах я да видя колко невежи ще кажат, че всичко извън столицата е провинция. Защото по тая логика примерно Ню Йорк или Лос Анджелис също трябва да са провинции след като не са столици на САЩ и много много други градове.

Comment

Що е то провинция ли ?
                            Ами там където софиянци се прибират по родните си места - на село демек .
                            А иначе се тълкува ,че провинция е всичко извън големия град - мм някой май беше споменал ,че е още от Римско време .
                            Ето например Варна е била Римска провинция , Пловдив също - София я е нямало на картата дори
                            И много се дразня когато някой който преди 5-10-15 години е тръгнал да си търси късмета в София и стане по-голям столичанин от кореняк софиянци - които не са чак толкова много , същото явление се наблюдава и в другите големи градове .
                            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
                              Пуснах я да видя колко невежи ще кажат, че всичко извън столицата е провинция. Защото по тая логика примерно Ню Йорк или Лос Анджелис също трябва да са провинции след като не са столици на САЩ и много много други градове.
                              не може и дума за сравнение да става със сащ.в бг думата провинция по-скоро се използва като средство за малоуважение към някого или нещо от колкото да се споменава когато и кадето трябва.

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                                не няма глупави селяни или провинциалисти,има война на интереси.а до говоренето на селски.....ам няма да споменавам градове говорещи на ПО-селски за благоприличие.кеча си е за гледане,а къпането в неделя е задължително а в другите дни ей тъй от кеф.турски дънки от битака,кой битак в илиенци или?а до прасетата,ами и те са хора и някой трябва да ги гледа.аааа,обувките не ги сабуват по филмите а те са предимно за?в село ходят боси и за това са по-здрави щот имат допир до земята.ам дайте да се разберем,уж селения апък вече стана хит в тузарските къщи да има полянка с каручка и кладенче,а що не и стари грънци,кратунки ,асмички,еййй гот си е бре на село.
                                Първоначално публикувано от life style Покажи съобщение
                                хаха, има толкова умни селяни че по умни и от теб,тва че живееш на село или си роден там не зачи че си тъп ! и за да пазаруваш турски дънки не значи че трябва да си селянин, не всеки може да си позволи дънки от 100лв и на горе, както не вярвам и твоите дънки да са по 100лв ама тва е друга тема, пък ти ми даи 100 прасета да гледам пък нека съм селянин, като ти саборя къщата после и построя кооперация на неино място има де се чудиш тоя селянин от де има кинти не искам да те обиждам по никакъф начин обаче за повечето неща , просто не си праффф !!
                                Хора, моля Ви се прочетете ми поста по-внимателно.

И най вече, търсете кавички . Май не усетихте иронията
                                Не се обиждам , спокойно.
                                145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Working...
                                X