Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за камери на КАТ и Полицията...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за камери на КАТ и Полицията...

Здравейте.
    Понеже темата за ''Камерите на КАТ и Полицията в София'' е заключена, а аз имам едно питане и затова си позволих да пусна тази тема.

Забелязах едни камери на кръстовището на бул. ''Княз Александър Дондуков и ул. ''Злетово'', точно след Моста Чавдар.
    По принцип чат пат минавам но не им бях обръщал внимание. Възможно е да ги има отдавна...

Не ги видях всичките в какви посоки гледат. Някой знае ли нещо за тези камери, за червен сфетофар ли са, активни ли са?

Поздрави.

П.С. Ако някой от модераторите смята, че темата е ненужна и неправилна, нека я изтрие.
    Все още нямам Alfa Romeo 147/1.6TS/105Hp ECO но ще си купя!

Цяла София от няколко месеца е осеяна с камери ,навсякъде.И до колкото знам се следи не само за черев светофар ,но и за др. нарушения.
    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Некой ако има повче инфо,да снася,аз чух че вече контролирали 150 кръстовища,и предстои още толкова да бъдат оборудвани с камери
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Абе кой номер на колата снимат че ми е интересно - предния или задния....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Ако минеш на червено или с превишена скорост-задния, но ако примерно те снимат за настъпена стоп линия-предния. Общо взето зависи от гледната точка на камерите. Не е строго определено дали ще е предния или задния. Можеш да се ориентираш и по това на къде гледа камерата.
          Last edited by detelazurno; d.m.y г., 22:41.
          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение

Примерно на кръстовището на бул. ''Мария Луиза'' и бул. ''Сливница'' посока Сточна гара има една на самия светофар (не съм сигурен да ли не бяха по две) и една след него, според мен тази след него снима за стоп линия...

Абе, според мен е различно, в зависимост от това колко камери има, как и под какви ъгли са разположени. Примерно, тази където е на ул. ''Злетово'', аз мисля, че не може да снима за настъпване на стоп линията защото ъгълът и е неподходящ, другия път като мина ще ги огледам, дали няма друга след нея която да снима под друг ъгъл...

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
              Ако минеш на червено или с превишена скорост-задния, но ако примерно те снимат за настъпена стоп линия-предния. Общо взето зависи от гледната точка на камерите. Не е строго определено дали ще е предния или задния. Можеш да се ориентираш и по това на къде гледа камерата.
              И аз мисля така...

Comment

Абе много камери има и доста всеки от нас прави нарушения, но до сега никой не се оплакал за честитка
                Дано и да няма де!! Иначе баща ми изгоря до Булбанк на Мария Луиза - бил минал на червено и с камера го бяха хванали

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                  Абе много камери има и доста всеки от нас прави нарушения, но до сега никой не се оплакал за честитка
                  Дано и да няма де!! Иначе баща ми изгоря до Булбанк на Мария Луиза - бил минал на червено и с камера го бяха хванали
                  На какъв принцип ги дават честитките?
                  Според мен на избирателен, защото на едно кръстовище стават толкова много нарушения, че...

Comment

Първоначално публикувано от micevmi Покажи съобщение
                    Според мен на избирателен, защото на едно кръстовище стават толкова много нарушения, че...
                    Принципа е само един-дали ще ти забележат нарушението. Някои от камерите са с оператор и там отърване няма. Ако те види да правиш нарушеине директно те щраква. Някои камери обаче са автоматични, а това от своя страна изисква да се прегледа какво е снимала камерата, което пък е свързано с гледане на стотици часове записи...колкото и да са без работа никой не ги гледа всичките.
                    @soldier_vl: Дано не те хванат, но недей да лежиш на това ухо. Много хора са си изпатили вече от камерите и още много пъти по толкова честитки има да бъдат изпратени.
                    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                      Принципа е само един-дали ще ти забележат нарушението. Някои от камерите са с оператор и там отърване няма. Ако те види да правиш нарушеине директно те щраква. Някои камери обаче са автоматични, а това от своя страна изисква да се прегледа какво е снимала камерата, което пък е свързано с гледане на стотици часове записи...колкото и да са без работа никой не ги гледа всичките.
                      Може ли да се разбере кои камери са с оператор и кои не?

Според мен тези на по възловите кръстовища са с оператор - Орлов мост, Шератон, Жълтите павета... Знам ли...
                      Last edited by micevmi; d.m.y г., 23:37.

Comment

То ако снимаха всички наручения то в софия след 1 месец да няма хора с книжки

Comment

Скоро ходих в КАТ и имаше огромни опашки пред стайте за видеоконтрол. Ако не се явиш на призовката за нарушение снимано с камера не те закачат много много, обаче пишат ли ти актче като ходиш след това да го платиш и снимали ли са те д..е да ти е яко може да поседиш и без книжка някои месец. Масово каките които ти дават решението ни пращаха да минем през видеоконтрола първо и после да се върнем пак
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от micevmi Покажи съобщение
                            Еми при мен беше, така че в стаята, в която ме викаха са привиквали за две нарушения - настъпена маркировка на Ал.Невски и ляв завой на червено от Раковска към Червило. Само за тези две нарушения в София се викат по 200 човека на ден ... сметките си ги правите вие
                            ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

Първоначално публикувано от nastybg Покажи съобщение
                              Еми при мен беше, така че в стаята, в която ме викаха са привиквали за две нарушения - настъпена маркировка на Ал.Невски и ляв завой на червено от Раковска към Червило. Само за тези две нарушения в София се викат по 200 човека на ден ... сметките си ги правите вие
                              Колега да те попитам, в какъв срок след нарушението, получи честитка? Чух, че пак било различо...

Comment

Working...
                              X