Известие

Collapse
No announcement yet.

Петиция против регистрацията на коли с десен волан

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Петиция против регистрацията на коли с десен волан

http://bgpetition.com/protiv_desnite_volani/index.html
    Аз подписах!

в Англия защо няма забрана за регистрация на ляв волан?
    днес си купувам мотор от тамдобре че те поне са "нормални":РР
    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Абе,държавата има толкова други проблеми....вие за какво се хващате.И лично на тебе колега какво ти пречат колите с десен волан?!??Щото си видял твоята с цена 50% и повече надолу ли ?
      Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
      Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
      Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
      Mercedes Benz A170 CDI FL '01
      Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Що за глупости са пък това?
        Я да видя официални линкове, че не е разрешено никъде другаде?
        Защо ли ми намирисва на акция на собствениците на непродадени боклуци по автокъщите а!
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
          Абе,държавата има толкова други проблеми....вие за какво се хващате.И лично на тебе колега какво ти пречат колите с десен волан?!??Щото си
          видял твоята с цена 50% и повече надолу ли ?
          Изобщо не си прав! Факт е, че с такава кола много по-трудно може да се изпревари - просто няма добра видимост шофьора, отделно дето и фаровете им заслепяват, защото са настроени да осветяват банкета и тротоара в ляво от колата, а не в дясно както са нашите.
          Ако някой иска да си купува джип и да го кара по ливадите - ок, но нека не излизат по улиците и да създават опасност за движението.
          Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Petrov Покажи съобщение
            Аз също. Такъв тип автомобили определено създават предпоставки за ПТП.
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Типична черта на българина е да настоява и иска неща дето на теория няма как да станат, и на практика въпреки че са значими, има доста преки и косвени фактори който са къде къде по опасни от това да караш с десен волан......и са къде къде по важни неща за който трябва да се настоява и да се "петицира", щото от десен волан я има 1-2-3-4 човека умрели, а от едни други неща мое от подписа ми да се осведомите колко са жертвите само от началото на 2009.....аз също си водя лична статистика......Аз внасям коли от Англия, карам ги на ход до тука, знам и няма как да отрека че да изпреварваш е просто кошмарно в 80% от случайте, има и 20% в който ако използваш ситуацията на десен завой си е даже предимство, но все едно не съм го изтъкнал, ако някой ще се фаща за това......
              Проблема е че десния волан става проблем за мен(и изобщо), малко преди да вляза в Румъния.....щото от Англия до БГ там е първото двупосочно - всичко друго е магистали - дали ще си с ляво, дясно е почти все тая.....това не можело да се случи в друга държаба - айде бе - Смарта който си взех от Англия да не би да е с десен волан......поляка от който взех последната Алфа си караше някакъв Сеат Леон, от Полша си го взел, ляв волан, гегистриран в Англия......изришно го питах дали му правят проблем....беше учуден че го питам даже......
              Това не е нещо което някой ще промени, трябва да видите от Белгия и Германия каква процесия започва от чехи, румънци, словаци и прочее дето влачат на бусче по една колица, и на ремарке зад себе си оте по 2 жипки......що......сигурно и те си нямат кой да им пусне петиция.....
              Трябва да зема да пусна петиция всички коли нов "стар" внос в БГ да минават техническия преглед дето се минава в Англия да речем, преди да влязат в БГ и се пуснат на нашите пътища, и да видим колко ще се провалят че например не им бачкат добре циците на чистачките(мда, в Анг ако не ти бачкат пръскалките или ти скърца биалетка не минаваш, а системата е такава че проверяващия има сметка ДА НЕ ТЕ ПУСНЕ ако намери кусур, щото 40те паунда за МОТ ти горят, изчезваш, оправяш и плащаш пак 40 паунда......
              Колко пари ще се спестят от изстрадалите БГ шофери тогава, а......и колко по малко ПТП в следствие на тех дефекти ще има......сигурно ще е по добре отколкото ако всички караме десни волани в страна с ляво движение....
              Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 12:42.
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

имам доста коли с десен волан с каско при мен.
                в интерес на истината с нито една кола нямам проблеми във вид на щети
                според мен колите с ляв волан в Бг. са по опасни
                Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Ами аз мисля че трудно ще се забрани това да се кара с десен волан у нас.Тези дни с един приятел си говерхме и той сподели че тази година като заминавал на море щял да си качи колата на влака,и там да си я свали.Причината е бума на колите с десен волан,според него тази година ще е "касапница" по пътя за морето.То по магистралата според мен няма проблеми,но където са две ленти- верно ще е гадничко.
                  146 JTD-2000г.
                  Punto 1.2

Comment

По важно е водачът да спазва правилата и колата да е технически изправна.
                    Може да е неудобно колата да е с дясен волан но не е невъзможно да се кара, а това как ще се кара вече е съвсем друго нещо .Аз съм против подобни дискриминационни забрани и съм за затягане на контрола на техническото състояние на автомобилите .
                    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от monimsl Покажи съобщение
                      Причината е бума на колите с десен волан,според него тази година ще е "касапница" по пътя за морето.То по магистралата според мен няма проблеми,но където са две ленти- верно ще е гадничко.
                      Ми касапница ще е, но не заради десния волан.....автора на темата първо мое да пусне петиция да пребият с пръчки тия дето не направиха Тракията до морето вече 10 години, това със сигурност е причина за повече жертви......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Внасяш американски автомобил на 1 година и ти се прави проблем за фаровете, мигачите, скоростомера и какво ли още не. Бил съм заплаха за движението. Трябвало да мина технотест, но преди това да си вкарам автомобила ''в час''. Значи аз с моите мигачи и скоростомер в мили съм заплаха, а 15 годишен трошляк за 300 паунда и с десен волан е супер?
                        Миналата седмица "господин студент", брал ягоди в обединеното кралство и докарал една от въпросните каляски, много хубаво щеше да ме отнесе, докато се опитваше да смени лентата за движение. Това ми се случва за трети път в рамките на 2 седмици.
                        На всички е ясно, че качвайки се на автомобил с десен волан, си наполовина слепец. Няма какво да спорим.
                        Ама било евтино - ок, няма проблем - нека да си врътнат мястото за воланите, да минават технотест тук или TUV в Германия и тогава да ги регистрират.
                        Някой ще каже, че може да си кара с английските номера и да не регистира в БГ. И на това има лек - максимум пребиваване в БГ с такива номера 6 месеца и после вън. Не случайно тези коли нямат цена - пазарът в UK е затворен пазар. Тези коли не са желани никъде, няма търсене - това определя и стойността им. Да, бих купил такава единствено, за да я карам там или за да я докарам тук...за донор
                        Last edited by Pepo; d.m.y г., 13:09.
                        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Вече се чудят какво да подписват .... а опасните водачи и с ляв, и с десен, една ще я свършат
                          33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

И аз подписах, имал съм такава кола и съм наясно с недостатъците!!!

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
                              Абе,държавата има толкова други проблеми....вие за какво се хващате.И лично на тебе колега какво ти пречат колите с десен волан?!??Щото си видял твоята с цена 50% и повече надолу ли ?
                              Не колега, не ме интересува моята кола за колко се продава без значение от волана, това беше най-елементарното нещо което бях чел до сега!
                              За 2 дена ме удариха 2-ма с десни волани,
                              1-вия с джип дава назад и не вижда, че служебното ми Канго е зад него и стърчи 30 санта в ляво. Човека излезе и си призна, че не ме е видял точно защото е с десен волан. Това обясни и на полицаите!
                              2-рия на следващата сутрин удари отзад служебния Меган, правя си ляв завой аз, изнасям се (въпреки, че е една лената и не би трябвало, но гледам да разтоваря трафика) и хоп един Коннект с десен волан отгоре ми.
                              Защо ли? Колегата не могъл да прецени, колко място му остава от ляво, а то беше доста!

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Що за глупости са пък това?
                              Я да видя официални линкове, че не е разрешено никъде другаде?
                              Защо ли ми намирисва на акция на собствениците на непродадени боклуци по автокъщите а!
                              1-во мен не ме интересуват другите държави, аз все още живеч в България.
                              2-ро Аз не продавам коли!

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              Типична черта на българина е да настоява и иска неща дето на теория няма как да станат, и на практика въпреки че са значими, има доста преки и косвени фактори който са къде къде по опасни от това да караш с десен волан......и са къде къде по важни неща за който трябва да се настоява и да се "петицира", щото от десен волан я има 1-2-3-4 човека умрели, а от едни други неща мое от подписа ми да се осведомите колко са жертвите само от началото на 2009.....аз също си водя лична статистика......Аз внасям коли от Англия, карам ги на ход до тука, знам и няма как да отрека че да изпреварваш е просто кошмарно в 80% от случайте, има и 20% в който ако използваш ситуацията на десен завой си е даже предимство, но все едно не съм го изтъкнал, ако някой ще се фаща за това......
                              Проблема е че десния волан става проблем за мен(и изобщо), малко преди да вляза в Румъния.....щото от Англия до БГ там е първото двупосочно - всичко друго е магистали - дали ще си с ляво, дясно е почти все тая.....това не можело да се случи в друга държаба - айде бе - Смарта който си взех от Англия да не би да е с десен волан......поляка от който взех последната Алфа си караше някакъв Сеат Леон, от Полша си го взел, ляв волан, гегистриран в Англия......изришно го питах дали му правят проблем....беше учуден че го питам даже......
                              Това не е нещо което някой ще промени, трябва да видите от Белгия и Германия каква процесия започва от чехи, румънци, словаци и прочее дето влачат на бусче по една колица, и на ремарке зад себе си оте по 2 жипки......що......сигурно и те си нямат кой да им пусне петиция.....
                              Трябва да зема да пусна петиция всички коли нов "стар" внос в БГ да минават техническия преглед дето се минава в Англия да речем, преди да влязат в БГ и се пуснат на нашите пътища, и да видим колко ще се провалят че например не им бачкат добре циците на чистачките(мда, в Анг ако не ти бачкат пръскалките или ти скърца биалетка не минаваш, а системата е такава че проверяващия има сметка ДА НЕ ТЕ ПУСНЕ ако намери кусур, щото 40те паунда за МОТ ти горят, изчезваш, оправяш и плащаш пак 40 паунда......
                              Колко пари ще се спестят от изстрадалите БГ шофери тогава, а......и колко по малко ПТП в следствие на тех дефекти ще има......сигурно ще е по добре отколкото ако всички караме десни волани в страна с ляво движение....
                              Без значение е колко са загинали, лошото е, че има такива. Типична черта на българина е когато нещо не му отърва да го отрича и да се захапе за нещо друго.
                              В случая за прегледите мога смело да застана зад теб, защото си прав, но за това няма петиция!

Първоначално публикувано от monimsl Покажи съобщение
                              Ами аз мисля че трудно ще се забрани това да се кара с десен волан у нас.Тези дни с един приятел си говерхме и той сподели че тази година като заминавал на море щял да си качи колата на влака,и там да си я свали.Причината е бума на колите с десен волан,според него тази година ще е "касапница" по пътя за морето.То по магистралата според мен няма проблеми,но където са две ленти- верно ще е гадничко.
                              Идеята е да се забрани регистрацията!

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              Ми касапница ще е, но не заради десния волан.....автора на темата първо мое да пусне петиция да пребият с пръчки тия дето не направиха Тракията до морето вече 10 години, това със сигурност е причина за повече жертви......
                              Автора на темата може, но можеш и ти! Така ще изразиш гражданската си позиция и няма само да нападаш след като някой е направил нещо!

Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                              Внасяш американски автомобил на 1 година и ти се прави проблем за фаровете, мигачите, скоростомера и какво ли още не. Бил съм заплаха за движението. Трябвало да мина технотест, но преди това да си вкарам автомобила ''в час''. Значи аз с моите мигачи и скоростомер в мили съм заплаха, а 15 годишен трошляк за 300 паунда и с десен волан е супер?
                              Миналата седмица "господин студент", брал ягоди в обединеното кралство и докарал една от въпросните каляски, много хубаво щеше да ме отнесе, докато се опитваше да смени лентата за движение. Това ми се случва за трети път в рамките на 2 седмици.
                              На всички е ясно, че качвайки се на автомобил с десен волан, си наполовина слепец. Няма какво да спорим.
                              Ама било евтино - ок, няма проблем - нека да си врътнат мястото за воланите, да минават технотест тук или TUV в Германия и тогава да ги регистрират.
                              Някой ще каже, че може да си кара с английските номера и да не регистира в БГ. И на това има лек - максимум пребиваване в БГ с такива номера 6 месеца и после вън. Не случайно тези коли нямат цена - пазарът в UK е затворен пазар. Тези коли не са желани никъде, няма търсене - това определя и стойността им. Да, бих купил такава единствено, за да я карам там или за да я докарам тук...за донор

Идеята ми е да популяризирам тази петиция, защото заставам зад идеята.
                              Преценил съм, че това е моята гражданска позиция и я отстоявам.
                              Тези на които не им изнася и гледат само как да се заядат, да излязат на разходка и да подишат чист въздух.
                              Това определено не е единствения проблем в България и може би нищо няма да стане след тази петиция, но всъщност ако не опитаме, няма как да разбереме или е по-лесно като овчици да чакаме някой друг да направи нещо!

Comment

Working...
                              X