Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ относно слагане на гранитогрес

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ относно слагане на гранитогрес

Ха сега да видим има ли алфаманяци който да разбират от това.
    В момента в стаята има стар паркет , който вече скърца и се е надигнал тук там. Искам да го махна и на негово място да сложа гранитогрес, започнах да свалям паркети и от доло виждам че е нареден в-у греди по 20 см и м-у тях има растояние 10см, за целта взех дървени поскости OSB 11mm дебели, който ще се сложат като основа и ще се захванат за гредите с винтове. Най лесно е да махна гредите и да се реди направо на плочата но тогава свалям стаята с 15см на доло което ще ми направи праг на вратата , и без тва апартамента е 2.80 висок та този варянт не ме устройва. Днес взех и 20 квадрата гранитогрес който от магазина ме увериха че няма да има проблеми да се сложи в-у OSB-то. Но споделих какви мисля да правя с един колега и тои ми каза че нямало да стане да се нареди гранитогрес в-у OSB.

Моля за мнения и съвети. Ще черпя
    Last edited by J_I_V_K_O; d.m.y г., 17:38.
    Lexus Is200
    Honda CBR 600 F4i

Щом е за под, по-добре си прави сметка за две плоскости отдолу. За гранитогреса незнам
    http://hopenhagen.org/

Comment

Не слагай OSB.Напълни между гредите с минерална вата, а отгоре сложи цимент-фазер.Хващаш го с рапиди за гредите и отгоре лепиш плочите.
      sigpic
      "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Ако се сложи OSB ? Че дадох 160 лв и за него
        Lexus Is200
        Honda CBR 600 F4i

Comment

Аз съм правил такова нещо. Според мен махай всичко и слагай замазка до нивото, което ти трябва. Може да я олекотиш (а и труда си) с перлит. Хем изолация ще получиш.
          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

а как ще го лепиш гранитогреса на OSB?Доколкото съм запознат гранитогреса се лепи като теракота и фаянса.Ще държи ли лепилото върху OSB?

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
              Аз съм правил такова нещо. Според мен махай всичко и слагай замазка до нивото, което ти трябва. Може да я олекотиш (а и труда си) с перлит. Хем изолация ще получиш.
              И какво се получи ? Мисълта ми е че вече съм взел пустите плоскости...

А би трябвало да се залепи осб-то е напоено в някаква смола или лак
              Lexus Is200
              Honda CBR 600 F4i

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
                Замазка с циментова шпакловка или с теракол и върху тях лепиш тва е идеята аз така си го направих на вилата ....
                sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                Ramstein - Benzin
                https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Тия плоскости след време ще се "раздвижат"...
                  166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от J_I_V_K_O Покажи съобщение
                    Ако се сложи OSB ? Че дадох 160 лв и за него
                    А защо взе OSB?Ако не искаш да махаш гредите начина е с цимент-фазер.Ако си промениш мнението относно гредите, и ако имаш някъде вила, с тези греди и OSB може да си направиш перфектна беседка .
                    sigpic

Comment

Ние лепим гранитогрес върху едни циментови плоскости на Кнауф - доста удобно.
                      А кой те подучи за OSB? А добре е да имаш изолация на пода. За каква сграда става въпрос?

Според мен най-удачен вариант е: (разбира се на първо четене, без да знам каква е сградата) е следния вариант: махаш гредите (не знам в какво състояние са...ама щом паркета казваш е стар...), отдолу изолация фибран (XPS) над него замазка с мрежа, после подложка за ламинат и хубав ламинат - висок клас. Хем топличко, хем новичко, хем не се занимаваш с лепене, защото там е -
                      Това е моя съвет
                      Attached Files
                      sigpic
                      Имам си количка,Жълта и добричка!
                      Родом от "Ботуша"Много си ме слуша!
                      - Fiat Punto HGT 1.8 16v 2002' 131hp -

Comment

Първоначално публикувано от SokOtPraskova Покажи съобщение
                        Ние лепим гранитогрес върху едни циментови плоскости на Кнауф - доста удобно.
                        А кой те подучи за OSB? А добре е да имаш изолация на пода. За каква сграда става въпрос?

Според мен най-удачен вариант е: (разбира се на първо четене, без да знам каква е сградата) е следния вариант: махаш гредите (не знам в какво състояние са...ама щом паркета казваш е стар...), отдолу изолация фибран (XPS) над него замазка с мрежа, после подложка за ламинат и хубав ламинат - висок клас. Хем топличко, хем новичко, хем не се занимаваш с лепене, защото там е -
                        Това е моя съвет
                        И аз съм правил такова ама само на балкон

Фибран дюбелиране мрежа и на нея 5 см замазка ... много добра идея е
                        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                        Ramstein - Benzin
                        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Вие не четете ли че човека си е купил вече гранитогрес, че има 20см-ви греди и че не иска да му пада нивото.
                          sigpic

Comment

Ако беше на стена що годе бива. Но на пода все пак си иска малко по-голяма устойчивост. Най-добре е да махнеш всичко. Наистина след време тези плоскости макар и минимално се раздвижват и ще е неприятно когато ти се напука гранитогреса или започнеш редовно да попълваш фуги. Най-изпитаният метод е като махнеш всичко и отдолу направиш замазка върху която да лепиш. Това ще ти излезе и най-евтино предвид цената на цимента и пясъка. Естествено може да вземеш и саморазливна замазка, но цената ще стане бая дебела и няма смисъл. Ако искаш можеш да си вземеш изолация (дал Господ избор на материали и дебелини. Има едни подобни на фибрана, но са по-твърди и са за подова изолация, но и със обикновен фибран става предвид твоите 15 см) и правиш следното-слой лепило после изолацията (при теб май ще дойде най-дебелата) отгоре мрежа (не пвц, ами метална-продава се на листове 1х2 метра) и отгоре замазката. Лепилото не го слагай много дебело. Изолацията я избери с такава дебелина, че върху нея да можеш да направиш минимум 2 см от замазката. И после ти остава само да си съобразиш нивото на замазката, така че като лепнеш гранитогреса да ти покрие останалите см от прага който ти се е получил. Това са може би най-евтините ти варианти. Като най-евтино ти излиза да махнеш всичко и да запълниш с цимент и пясък, като най-горният слой ще ти се яви нивелиращата замазка за гранитогреса. А за да не ти отиде зян OSB-то направи един шкаф, плот или нещо от тоя род за жената, лепиш едно фолио отгоре и всичко става на 6
                            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                              Ако беше на стена що годе бива. Но на пода все пак си иска малко по-голяма устойчивост. Най-добре е да махнеш всичко. Наистина след време тези плоскости макар и минимално се раздвижват и ще е неприятно когато ти се напука гранитогреса или започнеш редовно да попълваш фуги. Най-изпитаният метод е като махнеш всичко и отдолу направиш замазка върху която да лепиш. Това ще ти излезе и най-евтино предвид цената на цимента и пясъка. Естествено може да вземеш и саморазливна замазка, но цената ще стане бая дебела и няма смисъл. Ако искаш можеш да си вземеш изолация (дал Господ избор на материали и дебелини. Има едни подобни на фибрана, но са по-твърди и са за подова изолация, но и със обикновен фибран става предвид твоите 15 см) и правиш следното-слой лепило после изолацията (при теб май ще дойде най-дебелата) отгоре мрежа (не пвц, ами метална-продава се на листове 1х2 метра) и отгоре замазката. Лепилото не го слагай много дебело. Изолацията я избери с такава дебелина, че върху нея да можеш да направиш минимум 2 см от замазката. И после ти остава само да си съобразиш нивото на замазката, така че като лепнеш гранитогреса да ти покрие останалите см от прага който ти се е получил. Това са може би най-евтините ти варианти. Като най-евтино ти излиза да махнеш всичко и да запълниш с цимент и пясък, като най-горният слой ще ти се яви нивелиращата замазка за гранитогреса. А за да не ти отиде зян OSB-то направи един шкаф, плот или нещо от тоя род за жената, лепиш едно фолио отгоре и всичко става на 6
                              Добре казано!
                              А за падането на нивото - просто като запълни с изолацията и замазката - мисля няма да има проблем.

А ето и за каква точно мрежа става въпрос(вижда се и на предишните ми снимки на вече положени фибран и замазка)
                              Attached Files
                              sigpic
                              Имам си количка,Жълта и добричка!
                              Родом от "Ботуша"Много си ме слуша!
                              - Fiat Punto HGT 1.8 16v 2002' 131hp -

Comment

Working...
                              X