Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ относно слагане на гранитогрес

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Живко, разбери, че ако искаш да живееш в този апартамент и да нямаш проблеми направи здрава основа за плочите - всички "шарени" изолационни материали поддават на натоварването и има проблеми със спукване по фугите. Перлита примесен с пясък и цимент е единствения материал, който от една сттрна е здрав, от друга не товариш много конструкцията, а в същото време има изолационен ефект.
    Не знам къде си ги гледал тия, но поддават, защото основата не е направена като хората. Това което основно се пропуска много често е, че изолацията на пода се лепи на топки или леиплото се слага тук там.Лепиолото се маже плътно и не много дебело. После с арматурна мрежа и замазка минимум 2 см къде ще поддаде. Плюс това в началото още му казах, че има изолационни плоскости които са доста твърди. За да постигне същата изолационна площ с перлита ще трябва да използва дооооста, а то не става просто така. Има си пропорция. Да не говорим, че ако държи на перлита после може да го използва за замазката.
    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
      Не знам къде си ги гледал тия, но поддават, защото основата не е направена като хората. Това което основно се пропуска много често е, че изолацията на пода се лепи на топки или леиплото се слага тук там.Лепиолото се маже плътно и не много дебело. После с арматурна мрежа и замазка минимум 2 см къде ще поддаде. Плюс това в началото още му казах, че има изолационни плоскости които са доста твърди. За да постигне същата изолационна площ с перлита ще трябва да използва дооооста, а то не става просто така. Има си пропорция. Да не говорим, че ако държи на перлита после може да го използва за замазката.
      Съгласен съм с тебе няма никъде да на напука сигорен съм ще напука ако е навънка и мунуси градуси и не стега замазката това с фибрана на топки е най-доброто и отгоре мрежата с замазка поне 5 см поне ... и накрая праиш гладка спакловка с цимент и вода бъркаш и после лепиш гранитогреса бачкал съм в строителството и знам кое добро ....
      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
      Ramstein - Benzin
      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

тъй като се занимавам с гранитогреси категорично не може да се лепи върху ОSВ, най-добре е както прочетох в едно мнение прави се замаска , след нея ако искаш изолация с фибран, след него още една вече изравнителна замаска и си лепите гранитгреса спокойно, това е по- дълъг и по-трудноизпълняем вариант,затова една замаска с колкото искате дебелина за да стане всичко наравно и лепите гранитогреса с теракол,хубаво е да вземете теракол с флекс-лепило,, по-здраво е, препоръчва се предимно при външно полагане , но не е зле и за вътрешно, успех

Comment

Първоначално публикувано от midnight Покажи съобщение
          тъй като се занимавам с гранитогреси категорично не може да се лепи върху ОSВ, най-добре е както прочетох в едно мнение прави се замаска , след нея ако искаш изолация с фибран, след него още една вече изравнителна замаска и си лепите гранитгреса спокойно, това е по- дълъг и по-трудноизпълняем вариант,затова една замаска с колкото искате дебелина за да стане всичко наравно и лепите гранитогреса с теракол,хубаво е да вземете теракол с флекс-лепило,, по-здраво е, препоръчва се предимно при външно полагане , но не е зле и за вътрешно, успех
          Здравеите видях заглавието на темата и ми стана интересно понеже с това се занимавам значи от сички мнения коментари и така на татак това по горе е наи точното.Преди години го пробвах на един дето държеше по този начин да му се направи пода на една селска къща и резултата беше....(казах ли ти аз какво ще стане..)
          Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

колега ако имаш кинти викай мастерите и те ще те оправят.знам че форума е за съвети ама ако не ти идва от ръка цакай и си ти и тва е.

Comment

Първоначално публикувано от midnight Покажи съобщение
              Пода ше е по този начин, той вече е решен. Днес обикалях да търся едни декоративни плочки за едно пано, което ще е по средата на стена и ще е около 2 квадратни метра а около него една много интересна мазилка, в общи линий сега на мисъл вече са ми стените Подът благодарение на Вас е решен как ще се направи

снимка на плочите, който още не са решени точни какъв цвят но в общи линий такъв стил. Доста са релефни както НЕ личи на снимката и изглеждат ефектно
              Attached Files
              Lexus Is200
              Honda CBR 600 F4i

Comment

Не искам да ви притеснявам, но все пак трябва да се припомни, че фибранът в класическият му вид не е материал за под. Ако е с необходимата издръжливост - става. Но за това трябва да се проучи с каква плътност е нужно да бъде материалът, който ще се ползва за под. От там идват и разликите в цените. Има голяма вероятност да се получи шоу, ако не се съобрази това.
                Last edited by old alfist; d.m.y г., 00:35.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Фибран е топлоизолация според мен и за под става както и за външна изолация
                  sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                  Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                  Ramstein - Benzin
                  https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от tipo1960 Покажи съобщение
                    Правилно си разбрал,но от фурната,миялната машина все нещо се испуска по пода,а и от посудата падаща по пода и се нарани доста пода,та за това се чудим с жена ми дали да не залепим плочки
                    Малко да изровя темата и да ти отговоря, че съвсем бях забравил. Значи това дето го мислиш няма да стане. Ако си че по-нагоре казах, че лепенето със силикон когато е за подова настила е доста несериозно. Плюс това както го мислиш върху паркета.....той не е стабилна основа, а за да лепиш плочки трябва да си осигуриш такава.

Comment

Малко да изровя темата и да ти отговоря, че съвсем бях забравил. Значи това дето го мислиш няма да стане. Ако си че по-нагоре казах, че лепенето със силикон когато е за подова настила е доста несериозно. Плюс това както го мислиш върху паркета.....той не е стабилна основа, а за да лепиш плочки трябва да си осигуриш такава.
                      Върху паркета директно с рапидки хващаш от водоустойчивия гипс картон (зеления), ще се получи малък борд ама тва е положението ... иначе не се сещам как може да стане без къртене

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
                        Върху паркета директно с рапидки хващаш от водоустойчивия гипс картон (зеления), ще се получи малък борд ама тва е положението ... иначе не се сещам как може да стане без къртене
                        Е да де ама под всичко това седи паркета, който се разбрахме, че не е устойчива основа. Има вариант с рязане на паркета и махането му от мястото където ще са плочките. От там нататък е ясно-изравнаване със замазка и после плочки. Накрая се слага Т-образна лайсна между паркета и плочките, за да обере фугата и да стане по-пригледно и работата заспива. По този начин ще избегнеш и образуването на праг. Вярно е, че изисква жертване на паркета, но той така или иначе ще е жертва-дали ще го намацаш със силикон или ще го надупчиш с рапидки заради гипсокартон е все тая. За мен най-удачно е рязането.

Comment

Е да де ама под всичко това седи паркета, който се разбрахме, че не е устойчива основа. Има вариант с рязане на паркета и махането му от мястото където ще са плочките. От там нататък е ясно-изравнаване със замазка и после плочки. Накрая се слага Т-образна лайсна между паркета и плочките, за да обере фугата и да стане по-пригледно и работата заспива. По този начин ще избегнеш и образуването на праг. Вярно е, че изисква жертване на паркета, но той така или иначе ще е жертва-дали ще го намацаш със силикон или ще го надупчиш с рапидки заради гипсокартон е все тая. За мен най-удачно е рязането.
                          Попринцип твоя вариант е най добрия за случая , ама нали са мързеливци и на всичкото отгоре искат да минат по тънката лайсна ...
                          А тва със силикона си беше голяма глупост поне за мен...

Comment

Няма бре вече има ясно започната цел, паркета е махнат сега съхне мазилката и след това гранитогреса отгоре следват интериорни решения
                            Lexus Is200
                            Honda CBR 600 F4i

Comment

Working...
                            X