If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Леле, какво доживях. Пиргос и Одесос да са на едно мнение. Жива да не бях
Има надежда значи България да се оправи.
То нали знаеш приказката за надеждата... , "неволята" му е майката, тя учи ,а и "в мътни води рибка лесно се лови" , ако ми схващаш мисълта за положението на България .
То нали знаеш приказката за надеждата... , "неволята" му е майката, тя учи ,а и "в мътни води рибка лесно се лови" , ако ми схващаш мисълта за положението на България .
Мнда, чудесно те разбирам. А ти вземи прояви повече активност в раздела по-нагоре (икономика и политика). Мисля, че имаш какво да кажеш.
Апелирате неправете така! Има ли някой, който не е карал колата си веднъж поне бързо, или вс карате с 120, и нито км повече? Пълни глупости, то е ясно че никой не кара колата си така вс ден, на места кадето има мн коли, може да сме всякакви,ама чак толкова глупави нема. Понякога се чудя на някои теми, имам чувството, че се пускат ей така да има приказка само, като кажеш неправи така, кво ще накараш някой от др колеги да не кара бързо!!!
вс знаем за черната хроника и какво може да се случи, опасно и смъртоносно, но както имаше един виц с един пич, казали му че ще умре от камион, пича не излизал от тях и веднъж се показал на балкона, бам от горе съседското дете си играело с камионче на горният балкон, изпуснало го, ударило човека по главата и той паднал!
когато, някой реши да кара бързо и екстремно поне да премисли действията си и да гледа да е сам, това е, карайте бързо там кадето позволява и бъдете внимателни с някой бабички, който се движат с 80 по първокласна магистрала в най-лява лента!
никой не иска да умре, колкото и да му е гаден живота!!!
Защитници те на тезата, че всеки сам решава как да умре, стига да не навреди на околните са ми много интересни. Вие момчета (или момичета) нямате ли майки, бащи, приятели, деца..., не ви ли пука за тях? То е ясно, смъртта не е проблем за мъртвия, а за живите.
Стига сте се ръфали бре .... Да не се напише нещо по-провокиращо и се почва . А по въпроса с възпитанието и манталитета на участниците в движението по българските пътища не ми се пише . Толкова сме зле с културата на движение и елементарни обноски на пътя, че само това с високата скорост да ви е проблема . Тъй-като съм поживял известно време в цивилизована държава ,където това поведение на пътя и балкански манталитет липсва , си мисля, че високата скорост ( нещо често срещано явление на запад ) е по-малко опасна от преминаващия идиот на червено, отнемащия или недаващия предимство , пресичащите пешеходци по цялата дължина на булевардите , създаващи предпоставки за всякакви инциденти и куп нарушения свързани с култура и манталитет на самия водач който доста често е и пешеходец (псуващ водачите) . Та замислете се за какво спорите, всички сме "един дол дренки", манталитет, какво да се прави? Истината е , че всички ние субекти с балкански манталитет попаднали в други условия ги спазваме и сме примерни граждани. Та извода какъв е? - " Рибата се вмирисва от към главата " , или каквито са ни управниците -такъв е и народа. Докато няма контрол над правилата , всеки ще се възползва , или ако иска.....
Нещата ще се променят, но отгоре надолу и много бавно, все още няма такава тенденция. С такива теми нищо не се променя , слаба ни е все още държавицата , която трябва да прилага правилата за живот (закони).
Личното ми мнение по темата е, че трябва да се вземе американския ( немския - все тая ) модел за закон за движение по пътищата и техните нормативи,застраховки, такси и глоби и прилагането му. И не ми споменавайте за стандарт на живот . Колкото е по-голяма сопата , толкова по-малко нарушители. Тогава който има дупе ще нарушава правилата .
МИР , и внимателно по пътищата.
Абсолютно съм съгласен с това мнение. Смешно е във форум на спортно ориентирани коли да се правят призиви "Не превишавайте скоростта!", особено при неадекватните ограничения в България. Вчера карах без да нарушавам ограниченията от София до Благоевград - бях със служебната кола с разбито окачване и не беше безопасно да вдигам повече от 100 км/ч. Ами щях да заспя - през 500 метра безумни ограничения 60, на участъка между Перник и Долна Диканя, който е в по-добро състояние от двете ни "магистрали" взети заедно - ограничение 90. Защо, питам аз? И отговор не искам, щото го знам.
Затова нека призивът да бъде за РАЗУМНО, СЪОБРАЗИТЕЛНО, ВНИМАТЕЛНО и КОЛЕГИАЛНО шофиране.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Абсолютно съм съгласен с това мнение. Смешно е във форум на спортно ориентирани коли да се правят призиви "Не превишавайте скоростта!", особено при неадекватните ограничения в България. Вчера карах без да нарушавам ограниченията от София до Благоевград - бях със служебната кола с разбито окачване и не беше безопасно да вдигам повече от 100 км/ч. Ами щях да заспя - през 500 метра безумни ограничения 60, на участъка между Перник и Долна Диканя, който е в по-добро състояние от двете ни "магистрали" взети заедно - ограничение 90. Защо, питам аз? И отговор не искам, щото го знам.
Затова нека призивът да бъде за РАЗУМНО, СЪОБРАЗИТЕЛНО, ВНИМАТЕЛНО и КОЛЕГИАЛНО шофиране.
И аз мисля така...щом карате според ограниченията си купете Форд Фиеста 1.3 60 кс даже вдига 150 км/ч, защо карате 1.8 TS или 2.0 TS с по 144 и 155 коня само ей това ми обяснете...имаше един цитат "Никой не си купува Алфа за да я кара бавно..."
Смешно ли? Иди да се посмеете заедно с някоя майка на тъпо загинал син или щерка, едва завършили средното си образование?
Затова нека призивът да бъде за РАЗУМНО, СЪОБРАЗИТЕЛНО, ВНИМАТЕЛНО и КОЛЕГИАЛНО шофиране., което някак си не се връзва със скорости около 200 км/ч. Както и употреба на алкохол и т.н.
Пускането на подобна тема може да доведе до подстрекаване на млади и неопитни шоферчета и карачи, да се опитват да преминат в зоната на здрача. И лошото е, че някои успяват!!!
И аз мисля така...щом карате според ограниченията си купете Форд Фиеста 1.3 60 кс даже вдига 150 км/ч, защо карате 1.8 TS или 2.0 TS с по 144 и 155 коня само ей това ми обяснете...имаше един цитат "Никой не си купува Алфа за да я кара бавно..."
Карам 155 коньова Алфа, защото съм влюбен в марката!!!
Което не пречи на някой идиот, дори с Форд Фиеста със 150 км/ч да изтрепе себе си и маса невинен народ!
Моята е 90к.с., но бих си взел някоя Алфа 144 или 155 коня, за да като изпреварвам все пак някои автомобили, дето карат бавно, да се чувствам спокоен и сигурен, а не да изпреварвам 1км и да се кръстя през това време
Та и аз да подкрепя с един глас автора на темата,и както съм казвал и преди, тема от този род трябва да има в раздел "Важни". Спирайте на пешеходни пътеки, дори и да са от онези дрисливите с малките лентички дето само в БГ ги има. Спазвайте ограничението, защото освен нас (гъзарите с колите), по улиците се разхождат нашите деца, жени, майки ,бащи дядовци и баби.
Comment