Известие

Collapse
No announcement yet.

Използвате ли GPS ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз се занимавам точно със тия неща , ако някой има нужда от помощ да казва а иначе по темата най-доволен съм от Tom-tom и като детайлност на картите и като точност.
    Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Първоначално публикувано от mboge Покажи съобщение
      ...... най-доволен съм от Tom-tom и като детайлност на картите и като точност.
      За България ли? Не се заяждам, просто ми стана интересно, защото аз колкото и пъти да съм ползвал Tom-Tom на каквито и да е GPS-и не съм видял добро навигиране и точност от него!
      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        абе имате ли тези програмки някъде качени, че и аз съм с Е71 , ама съм с куцата програмка на нокия (фабричната)....?!
        Ако искаш ще питам имам един приятел който яко е зарибен с тия GPS-и, са е с Гармин за телефна и бил много свеж щото засичал и камерите
        Ама инсталацията била няква филмираща, но не вярвам да е чак толкова сложна схемата

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
          Ако искаш ще питам имам един приятел който яко е зарибен с тия GPS-и, са е с Гармин за телефна и бил много свеж щото засичал и камерите
          Ама инсталацията била няква филмираща, но не вярвам да е чак толкова сложна схемата
          Няма как да засече камерите Garmina , добавени са POI това са координати добавени от някой и определено не може да се разчита на тях , а такива POI за камери има за повечето масови програми. Ето от този линк сами можете да си ги създадете!!
          Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

Първоначално публикувано от mboge Покажи съобщение
            Няма как да засече камерите Garmina , добавени са POI това са координати добавени от някой и определено не може да се разчита на тях , а такива POI за камери има за повечето масови програми. Ето от този линк сами можете да си ги създадете!!
            Не твърдя и не се опитвам да убеждавам никой просто така разбрах може и аз да съм в грешка но бил много доволен от Гармина

Comment

Гармина изобщо не иска да намери спатници без да се закачи към интернет. После няма проблеми известно време докато не загуби пак спътниците.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

ТомТом, но само извън БГ, у нас не ползват такова нещо, аз съм си жипиеската.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                  Гармина изобщо не иска да намери спатници без да се закачи към интернет. После няма проблеми известно време докато не загуби пак спътниците.
                  за Garmin инсталиран на какво говориш , предполагам за Mobile XT , можеш да му спреш достъпа до интернет

Tools-->Settings-->Garmin Online-->Disable

а за по-бързото свързване към сателитите има разни тоолчета , но трябва да кажеш устройството

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                    ..... Картите за който и да е софтуер за България са зле. Покрити са само някои от големите градове, междуградските пътища и чат пат, някои по-малки градове, но дори и това което има не е на 100%. Най-голям плюс от навигацията ще видиш ако я използваш при пътувания извън България. .....
                    Нещо ти е стара информацията, аз съм със GPS Гармин 250 и картата на България си е доста прилична дори и за малките градове. Има пропуски в селата. Търсенето на адреси обаче не работи за малките градове, дори и съответния адрес да го има на кратата (не като картинка, а като надпис).

Единственото което бих могъл да твърдя със сигурност е, че фирмата която прави картата на БГ всъщност е представителя на Гармин, и при това положение последния е най-доброто решение за БГ независимо, че като софтуер не е нищо особенно, и има къде по-добри софтуери.

Comment

Аз си ползвам също от телефона (htc)!!! Nav N Go IGO 8 никакви грижи...
                      sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Аз съм със Самсунг Омниа и ползвам IGO 8,върши идеална работа !
                        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Аз мисля, че най-голямо значение при избора м/у отделните навигационни софтуери е колко пълна е картата за България, която е достъпна за дадената версия, както и това доколко стабилно се държи самата програма, ако става дума за хакнат софтуер, както е в 95% от случаите.
                          Ползвал съм Igo8 на Win mobile слушалката си и специално тази версия ми забиваше доста често, та се налагаше да софт-ресетвам телефона след употреба Отделно, картата за Варна нямаше номера на улици, а само имената им. Сложих Сиджик и се държи стабилно, има и номера на улици, което не я прави по-добър софт от Иго.
                          Когато става дума за лицензиран софтуер, разликите са много малки - дали е Гармин, Иго, томТом...
                          Така или иначе реална полза от навигация има най-вече в чужбина. Картите са много по-подробни. Това си личи и по големината на файловете за отделните държави
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            При мен няма такова нещо! Аз съм от доста време с Нокиа 6110 Навигатор и с Гармин. Има избор на карти, като за момента ползвам Офроуд картата за България- работи без грешка! В колата съм от скоро с друга навигация с Ай гоу софт. В София, Сандански и Петрич се справя добре, засега само на тези места съм пробвал.
                            Общо взето за България GPS-a върши добра работа, ако пътувате често и на различни места, но виж за чужбина си е направо задължителен.
                            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Аз съм с Garmin и с последната платена версия на картата и съм много доволен.
                              Също ползвам XGPS Offline за локализиране а за навигация - IDA на Айфона и мога да кажа че за сетен път се убеждавам че братушките си знаят работата
                              безплатни обяви
                              Моята 166

Comment

Засега ми се е налагало да ползвам ГПС само извън БГ. Ползвам го от телефон ЕТЕН Х500+ и всерсия iGo 6 и 8 имам инсталирани. И от двете са супер подробни като разликата е, че вер. 6 работи по-бързо, но във вер. 8 има всички нови улици и пътища

Ако не пътуваш много извън България или не си блондинка ГПС-а ти е екстра, по-добре си сложи нещо на телефона че да не се набутваш с кинти само.

Аз навремето пишех доста в форум.покетбългария, ама ми писна да се занимавам с тия джаджи

ПС.
                                картите за iGo са много добри и в Европа има всичко!!!
                                Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Working...
                                X