Известие

Collapse
No announcement yet.

за ДДС-то...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• за ДДС-то...

Аз не говорех за цената на колата - да, цената е реална, но няма кой да я плати
    Данъци, застраховки, такси и т.н. се плащат и за коли втора употреба да не говорим, че за употребяваните коли в доста от случайте е по-скъпо значи и на тази 156 цената ще отиде нагоре, а после е задължително да и се напрви и профилактика на консумативите, и не дай си боже да излезе някой скрит дефект....
    Не си криви душата, 147 чисто нова към 40000лв. със сигурност няма да бъде 1.6-105к.с. а и спокойно може да се намали цената с ДДС-то, което ти е добре известно :P така, че за мен чисто новата 147 е в пъти по-добра оферта но това си е мое мнение
    sigpic

Първоначално публикувано от Kuku
    а и спокойно може да се намали цената с ДДС-то, което ти е добре известно
    147 1.6 TS

Comment

И как ще намалиш цената ако не е тайна защото аз знам че ДДС ще драпнеш само ако колата е 6+1 и нагоре а тази не е такава така че тука се исказа малко неподготвен с извинение. А и със времето доколкото ми е известно и да драпнеш на колата ДДС-то след време ти го възтановявяш по някъкъв начин но не съм 100% сигурен
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD 99’

Comment

Аз не говорех за цената на колата - да, цената е реална, но няма кой да я плати
        Това явно имаше предвид и 156 m-jet и не знам защо му се нахвърлиха ...
        147 1.6 TS

Comment

за ддс-то:
          вижте ЗДДС чл.65 ал.2
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

"lazy", "KiKo", все едно не съм прочел предишните ви мнения :P
            Нали ви казах, че не искам да спорим
            Колата се регистрира като товарна с 1+1 места и ДДС-то се възстановява

И да знаете, че нямам навика да се изказвам, без да знам за какво говоря
            sigpic

Comment

Аз не споря с тебе а просто си исказвам мнението и не искам да се заяждам а просто констатирам, а това с ДДС-то не знам как става ако колата си е нормална като места но няма значение
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD 99’

Comment

прав е колегата 'Kuku', сега да не се почне, "ама как", "ама защо", "ама не може" ))

няма измисляме топлата вода я
                Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Приятелски си спорим тука

Незнам как става това, което си го писал, но в познатите ми фирми масово се купуват ВАН-ове и джипове, за да пестят ддс-то. Та счетоводители са ми казвали, че за лека кола (с 4+1 места) единствения начин да пестиш ДДС е да си транспортна фирма.
                  Alfa Romeo 156 2.0 T. Spark
                  2003 Honda CBR 954 RR

Comment

Първоначално публикувано от kekc

Приятелски си спорим тука

Незнам как става това, което си го писал, но в познатите ми фирми масово се купуват ВАН-ове и джипове, за да пестят ддс-то. Та счетоводители са ми казвали, че за лека кола (с 4+1 места) единствения начин да пестиш ДДС е да си транспортна фирма.
                    След обяснения с търтейо и закона се оказа, че КУКУ е прав

Извинения от мен
                    Alfa Romeo 156 2.0 T. Spark
                    2003 Honda CBR 954 RR

Comment

Моля Kuku за последно изказване : значи аз нямам фирма и не знам кой какво ще ми възстанови ? Освен това за 1+1 кво сега -ше махам задната седалка ли ? Или само за пред КАТ ? И после като ме спре някой полицай и види, че съм със задна седалка, а в талона пише 1+1 ? Ше правим акт тогава или кво ? И ако съм фирма как ще си взема ДДС-то ? Кой в тая държава е изтеглил нещо без да му скъсат гъза от проверки ? ДДС не се тегли, а само се приспада - ако имаш от какво. Аз нямам.
                      147 1.6 TS

Comment

еми момчета кво да ви кажа
                        за това некои счетоводители взимат два пъти повече от други - щото знаят некои фатки
                        пък на куку ако му се обяснява да казва
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от lazy
                          ДДС не се тегли, а само се приспада - ако имаш от какво
                          сигурен ли си че не се тегли
                          ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                          ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

наистина цената е дебела и това е причината по улиците да е пълно с чисто нови бмв 3, ауди а4 ... които струват колко 159, а да има само една 159, просто в българия нещата стоят по различен начин, а и тази кола ще е доста трудно да си уредиш лизинг за закупуването й, докато на нова кола няма проблем, за тези пари може чисто ново 307 sw дизел ....

а и за тези пари може да си купиш бмв 730d ....

просто в БГ трудно се намира пазар за италиански коли над 20+к лева

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                              еми момчета кво да ви кажа
                              за това некои счетоводители взимат два пъти повече от други - щото знаят некои фатки
                              пък на куку ако му се обяснява да казва
                              един приятел си писа ауди а6 3.0 тди седан на фирмата и му мина разход

Comment

Working...
                              X