If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
П.П. ако откриеш топлата вода(начин да не се връща данъчния кредит) има една фирма, която ти е добре известна и съм сигурне, че ще ти платят солидна сума само за финасовия съвет
E то е ясно че все някой трябва да го плати. начисляваш го не тези които купуват колата от теб-те ти го плащат и съответно го внасяш...
ами това е най-нормалното нещо на тоя свят, продаваш с ф-ра с ДДС, получаваш си го от клиента, и го внасяш в хазната !
точно както Киро Злия ми ф-рира алфата на мен, целото ДДС което е платил на границата...
ама тва иди обяснявай на такива като Кръстев рибоци
Базова 147 1.6 струва точно колкото тази 156 и аз пак бих избрал новата 147 с две години гаранция, не за друго, а за да живея и да карам спокойно поне в тези две години - съгласете се, че спокойствието на човека няма цена
Спокойствие ? Че кво ще и стане на 156-та ? Ще се разпадне в движение ?
Гаранция ? В БГ ? Петко е имал някакви случки май с официален вносител ... И какво покрива тази гаранция - ако за 2 години мина 100 000км и я разтропам отвсякъде по тия дупки, ще ми признаят ли ремонта на предницата като гаранционен ? Нека някой, който кара гаранционна кола да ми даде пример какво на него му е безплатно, а аз плащам за същото . Интересно ми е
Аз карам гаранционна кола, при това точно от АутоИталия
Гаранцията е пълна, ако е по вина на призводителя Единствено съединителя не се покрива от гаранцията и разбира се, ако треснеш в дупка и отидеш с крив носач, естествено, че никой няма да ти го признае
Мога да ти дам и пример с мойто Пунто - обтегачите на задните врати скърцаха при отваряне и затваряне на вратите, отидох, поръчаха ми нови и ми ги смениха без да дам една стотинка да, колата стоя при тях два дена, но мислия, че това не е проблем
А на тази 156 никой не знае какво ще и се случи утре и колко ще струва, просто защото и никой не знае в какво състояние е била преди да я купиш ти
Представи си, че ти "изгори" някоя електроника около финната система на дизела, заради "качествената" нафта в България - какво правиш тогава
Мога да ти дам и живи примери за коли купувани нови с дефекти - 745i за над 200000лв, три пъти сменя скоростна кутия ПО ГАРАНЦИЯ; Пежо 206CC, сменя някаква помпа (маслена, водна... не знам със сигурност) на 20000км ПО ГАРАНЦИЯ; Волво S40, сменя инсталация на парктроник ПО ГАРАНЦИЯ..... това са ремонти, които спокойно могат да ти се наложат и на кола втора употреба, и ще си ги платиш сам от джоба, и никак няма да ти стане приятно, като си дал вече 32000лв в брой за нея
И за употребявани коли мога да ти разкажа нещо:
730d, сменя датчик за веригата 200лв, термостат под 100лв и след няколко месеца чупи скорости, като ремонта на скоростите е над 3000лв, а самата кола е купена на старо то Германия за 36000лв - дали му е готино на момчето
S500 4-matic, светват две от въздушните възглавници и някакъв датчик за инжекциона за бедна смес или нещо такова - 1700лв ремонт за кола 2003г. на стойност близо 100000лв.
А това са коли от висок клас, какво остава за една 156 и то за период от две години
Две години, в които можеш да живееш спокоен, че колата ти има гаранция от производителя и точно това спокойствие е безценно
П.П.
Аз спирам да пиша в тая тема, писна ми да си говориме глупости
Не бих си купил кола втора употреба, ако мога да си позволя нова
това, че е така е така и аз никога не съм го оспорвал
обаче според мен спора ви започна от това, че като си купиш кола от името на транспортна фирма, колата ти става с 20%(или ДДС-то) по ефтина
и аз се намесих за да ви кажа че точно такъв филм няма
по твоя пример означава, че ако си си купил колата на фирма и сега решиш да я продадеш на някой дори за 6 бона, му пускаш фактура за 6 бона и му начисляваш отделно ДДС-то което злия е внесъл при обмитяването на колата(около 2 бона по сегашни цени)
нали се сещаш, че бюджет за такъв филм няма кой да даде
иначе и аз поддържам тезата на Кики, че новата кола на лизинг(дори и по нисък клас) е много по добре ако можеш да си я позволиш
Петко за съда и аз съм за, обаче в сервизната книжка пише, че гаранцията не покрива експлоатационни разходи и ми се струва, че това ще мине много трудно през съда. За това понякога рабирателството помага повече, поне аз така постъпих.
Аз спирам да пиша в тая тема, писна ми да си говориме глупости
Това, че не мислиш като мен, не ми дава право да кажа, че пишеш глупости. Имам мой отговор за всичките ти примери, но наистина не е мястото тук Поздрави
Петко за съда и аз съм за, обаче в сервизната книжка пише, че гаранцията не покрива експлоатационни разходи и ми се струва, че това ще мине много трудно през съда. За това понякога рабирателството помага повече, поне аз така постъпих.
Моята книжка май е по-различна от твоята...имаше там някви разлики ако съм запомнил...след малко ще препиша от нея условията.
sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
... точно както Киро Злия ми ф-рира алфата на мен, целото ДДС което е платил на границата...
Това го правят търговците на коли, за да избегнат и момента с прехвърлянето
1. 2% за държавата от сделката
2. Таксата на нотариуса, която е 84лв. (с ДДС)
Значи в случая с кола 6000 лв. купувачът и/или продавачът спестяват 6000*2%=120лв. + 84лв. (нотариус) = 204лв., което не е хич малко
... точно както Киро Злия ми ф-рира алфата на мен, целото ДДС което е платил на границата...
Това го правят търговците на коли, за да избегнат и момента с прехвърлянето
1. 2% за държавата от сделката
2. Таксата на нотариуса, която е 84лв. (с ДДС)
Значи в случая с кола 6000 лв. купувачът и/или продавачът спестяват 6000*2%=120лв. + 84лв. (нотариус) = 204лв., което не е хич малко
тия такси ги плаща винаги купувача, така че джамбазите реално ти правят услуга
другото хубаво е, че с тази ф-ра можеш да се пробваш с номера с ДДСто
Comment