Известие

Collapse
No announcement yet.

Опасна сребриста Alfa Romeo 155...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аман от комплексари! Човека не е от КЛУБА със сигурност, това че е имал лепенки на Клуб Алфа Ромео България, означава че най-вероятно е от ФОРУМА! (клубните лепенки са триъгълни)
    Колегата със Ситроена е трябвало да се обади в полицията и да каже номера на колата със описание на случващото се. А след спирането и опита за саморазправа направо си е било задължително да звънне на полицаите! Тоя смешник щеше ли да се прави на мъж ако беше сам, а в Ситроена имаше двама-трима? Едва ли!
    Такова поведение на пътя е недопустимо и не трябва да се толерира изобщо! Това в "Европа" не може да се случи, или ако се случи последиците за ербапите са доста тежки. Ще стане и тук, макар и след време, сигурен съм.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

явно подхода е грешен ако го бяхте искарали геройвече щеше да се е похвалил кой е.а това дали е от форума няма абсолютни никакво значение
      alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
      alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

От клуба е...Даже вече разбрах коя е колата
        Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 20:00.
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

ами да чуем и неговата версия тогава
          alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
          alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
            Абе да ти кажа според мен грам не е бързал за някъде, а просто се е правил на мъж пред останлите в колата. Ако бързаш никога няма да спреш да разправяш с някой, че не те е пуснал. Това си е просто селски манталитет. Не че съм против разправата, но когата наистина имаш претенции, примерно в случая колегата ситроен е трябвало да бъде този, който да напляска героя
            В случая явно е така, но това не е от значение, защото когато е пресветкал, citroen така или иначе не е знаел дали има уважителна причина или не...
            --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
            sigpic

Comment

Ако е вярно, че е от форума надявам се, че се крие от срам.
              Преди години бях свидетел на подобна случка със засичане на коли. Патладжанов голф гти след спречкване с водач на Волво 740 му засече пътя и слезе да бие чичото. Младия и наперен пикльо ужасно се изненада от измъкващия се от задната седалка полузаспал мутроподобен индивид. Унижението беше жестоко и звучно подкрепено от повечето наблюдаващи ситоацията. От тога имам едно на ум, никога да не се разправям на пътя.

Четейки постове като горният ми идва да запитам- пичове как сте взели свидетелства за правоуправление на МПС?
              Last edited by BLUE1; d.m.y г., 19:59.
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Аз се сещам само за една сребърна "155" - колегата "Люлин Рейсинг"
                Да ме прощава, ако го намесвам неоснователно
                sigpic

Comment

И аз само за неговата се сещам . Дано да сме в грешка
                  145 1.6 ТС '97 ех.
                  145 1.9 JTD '00
                  307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                    Аз се сещам само за една сребърна "155" - колегата "Люлин Рейсинг"
                    Да ме прощава, ако го намесвам неоснователно
                    Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщение
                    И аз само за неговата се сещам . Дано да сме в грешка
                    Ами не сте в грешка...Снощи пратих лично съобщение на citroen със снимка на въпросната кола и според неговите думи наистина е той - " lulin racing "...

Eто е съобщението:
                    днес, 19:01
                    citroen
                    Младши алфист

Регистриран от: Jul 2009
                    Re: ...
                    Цитат:
                    Първоначално публикувано от Jivko7777
                    Искам да те питам това ли е Алфата:

http://clubalfaromeo.com/forum/attac...9&d=1237961702

Поне аз за форумна сива за тази се сещам...
                    Отговори ми на лично съобщение !!!

citroen:
                    Да, тази е.
                    Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 20:13.
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

И моята е сребриста със стикери на клуба, но определено не съм бил аз сори за спама

Това е безотговорно и тъпо за мен- постъпката на шофера на Алфата..
                      Last edited by Xman; d.m.y г., 20:19.
                      АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                      FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Мойто уважения към колегата Citroen, прочетох внимателно какво му се е случило. Напълно оправдавам шофера на Алфата. Някой по-нагоре е написалч,че е непиисано правло конкретно в този участък лявата лента да е "бърза". При полужение,че дясната лента е свободна или си започнал изпреварване и си в лявата, след това е препоръчително да се върнеш в дяснта лента, а не да се влачиш като кетчуп от бутилка в лявата. Пак,че не се е стигнало до физическа саморазправа. Има органи които да ограничават скороста и само те могат да налагат санкции за това, никои неможе да се влачи пред мен(при полужение,че има друга свободна лента) и да ми ограничава скороста. Незнаеш закъде бърза задната кола, и си длъжен да освободиш платното след като ти се дава знак и сигнал. Пак казвам,добре че не са е стигнало до нещо по тежко.
                        Имал съм такива ситуации и ми е писнало от "глетчери" в движението. Всеки се оправя както намери за добре..
                        Range Rover Vogue 4.4
                        Rexton 270 cdi
                        Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                        Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Мале,мале прочетох много глупости а между тях имаше и вярни неща.Колега първо ти неможеш!!!,да налагаш на другите участници на пътя с колко да карат,закон има и той е за всички,но не ти си човека който да го налага,има си органи на реда наречени (Пътна полиция) според мен си постъпил адски некоректно като си отказал да направиш път на алфата,няма значение от причината,щом бърза значи бърза,теб какво те еня каде ще ходи!??!Адаша ти каза много правилно правиш му път и после се връщаш пак на пътя или изпреварваш ладата и караш пред нея с 80.Каква е тази драма неможах да разбера,това че си карал в ограничението и нарочно неси правил път на колата която ясно ти е дала знак че иска да те изпревари,изобщо нете прави света вода ненапита а просто един НЕКОРЕКТЕН ШОФИОР!А това че са слезнали да се разправят,емиии и пред мене някой келеш да седи и да неме пуска да мина НАРОЧНО и аз ще искам да му видя очичките.Него взимай навътре и си караш когато кола ти даде знак че иска да те изпревари било тя и трътлеста лада ли как там се исказа забряавих,просто и направи път и това е всички ще са щастливи.
                          Last edited by acko88; d.m.y г., 21:01.
                          Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                          Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                          Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                          Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                          Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                            Мойто уважения към колегата Citroen, прочетох внимателно какво му се е случило. Напълно оправдавам шофера на Алфата. Някой по-нагоре е написалч,че е непиисано правло конкретно в този участък лявата лента да е "бърза". При полужение,че дясната лента е свободна или си започнал изпреварване и си в лявата, след това е препоръчително да се върнеш в дяснта лента, а не да се влачиш като кетчуп от бутилка в лявата. Пак,че не се е стигнало до физическа саморазправа. Има органи които да ограничават скороста и само те могат да налагат санкции за това, никои неможе да се влачи пред мен(при полужение,че има друга свободна лента) и да ми ограничава скороста. Незнаеш закъде бърза задната кола, и си длъжен да освободиш платното след като ти се дава знак и сигнал. Пак казвам,добре че не са е стигнало до нещо по тежко.
                            Имал съм такива ситуации и ми е писнало от "глетчери" в движението. Всеки се оправя както намери за добре..
                            Никой няма право да те притиска отзад - в Германия, както и в повечето страни от ЕС, това е пътно престъпление, приравнено към най-тежките нарушения на пътя, като превишаване на скоростта с над 50 км/ч, употреба на алкохол и минаване на червен светофар.

В Германия се нарича Nötigung (тормоз, принуда, заставяне) и за две последователни нарушения (особено ако са били придружени с светкане на фарове и свиркане с клаксон) директно ти взимат книжката и отиваш на психоизпит (така наречение идиотентест).

Достатъчно е само някой да ти "диша" във врата, не е нужно да ти светка или свирка.

Апропо, покрай приравняването ни към европейското пътно законодателство наскоро това ще стане факт и в България. Участвам в една работна група за допълнение към закона за движение по пътищата и това ще е едно от новите нарушения, за което ще се взимат 9 или 13 (още не е уточнено) точки (след като се гласува в НС естествено).

Бързото каране със скорост над ограничението е само за автомобилите със специален режим - точка. Няма такъв филм "аз бързам, возя ранен и т.н." Има ли ограничение 80, аз се закотвям в най-лявото платно, закрепям темпомата на 85 км/ч и не мърдам оттам. Имам пълното право да се движа там с тази скорост и никой не може да ме убеди в обратното. Интересно обаче защо разните рейсъри с Гоуфове и и подобни бързи возила не смеят да се правят на отворковци на черно Гранд чероки с черни стъкла?

Така че на колегата люлин-рейсинг (ако е той де) мога да кажа едно - ти, мойто момче, си тъпо комплексирано говедо и нямаш място тук.
                            Volvo XC90 D5 '06
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                            Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                            ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                            ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

На мене и друго ми е адски интересно ако на мястото на 15-16 годишната Алфа беше автомобил струващ 150-200 хиляди и достатъчно голям да те качи в багажника си, дали аджеба щеше така лееееееекинко да си караш или щеше да се счупиш от рефлекси да му правиш път. Или щом е с кола за 2000лв. може и да не го забелязваш дори.

---------- Post added at 21:06 ---------- Previous post was at 21:04 ----------

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                              Никой няма право да те притиска отзад - в Германия, както и в повечето страни от ЕС, това е пътно престъпление, приравнено към най-тежките нарушения на пътя, като превишаване на скоростта с над 50 км/ч, употреба на алкохол и минаване на червен светофар.

В Германия се нарича Nötigung (тормоз, принуда, заставяне) и за две последователни нарушения (особено ако са били придружени с светкане на фарове и свиркане с клаксон) директно ти взимат книжката и отиваш на психоизпит (така наречение идиотентест).

Достатъчно е само някой да ти "диша" във врата, не е нужно да ти светка или свирка.

Апропо, покрай приравняването ни към европейското пътно законодателство наскоро това ще стане факт и в България. Участвам в една работна група за допълнение към закона за движение по пътищата и това ще е едно от новите нарушения, за което ще се взимат 9 или 13 (още не е уточнено) точки (след като се гласува в НС естествено).

Бързото каране със скорост над ограничението е само за автомобилите със специален режим - точка. Няма такъв филм "аз бързам, возя ранен и т.н." Има ли ограничение 80, аз се закотвям в най-лявото платно, закрепям темпомата на 85 км/ч и не мърдам оттам. Имам пълното право да се движа там с тази скорост и никой не може да ме убеди в обратното. Интересно обаче защо разните рейсъри с Гоуфове и и подобни бързи возила не смеят да се правят на отворковци на черно Гранд чероки с черни стъкла?

Така че на колегата люлин-рейсинг (ако е той де) мога да кажа едно - ти, мойто момче, си тъпо комплексирано говедо и нямаш място тук.
                              Ти като цитираш Германия с колко се закотвяш в лявата лента на аутобана и си пускаш темпомата?

И нека не обвиняваме колегата ако въобще е той, преди да сме чули и неговата гледна точка.
                              Last edited by thecleaner; d.m.y г., 21:09.
                              Fiat Punto 1.4GT 1996
                              Hyundai Tucson 2.0 2007
                              Renault Clio 1.5 2019

Comment

На мен пък ми е любопитно колко от вас, когато някой ги застигне и почне да светка и да свири, заядливо си стои и не прави път ? Никога не знаеш защо бърза , аз такива си ги пускам на момента, за последствията сам да си носи отговорноста, предочитам да си шофирам спокойно, а не някой да ми натиска задната броня. Сега като се замисля , не ми е ясна логиката на шофьорите като колегата "Ситроен", какъв мотив е имал да стои пред кола която видимо бърза по неясна никому причина и вероятно изпитващ удоволствие как видиш ли не пуска някакъв "луд рейсър" който всъщност не е ясно за какво бърза и също така дали като му препречи пътя ще свърши може би добро дело. Моля ви се не се правете на светци, убеден съм че абсолютно всички пишещи и четящи тази история са изпадали и в двете ситуации. Интересна ми е и позицията и на шофьора на алфата, което всъщност няма да уневини нито него ,нито поведението на ситроена. И моля не започвайте с цитати от ЗДП , знам го .
                                Last edited by Доко; d.m.y г., 21:20.

Comment

Working...
                                X