Известие

Collapse
No announcement yet.

Опасна сребриста Alfa Romeo 155...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение

Ти като цитираш Германия с колко се закотвяш в лявата лента на аутобана и си пускаш темпомата?
    В Германия на ~30% от аутобаните вече има ограничение 130 км/ч - иначе лявата лента по презумция е само за изпреварване. Но когато има ограничение, можеш да се движиш в най-лявата лента с максимално позволената скорост - и всеки, който ти светка и се прави на велик, остава без точки.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
      В Германия на ~30% от аутобаните вече има ограничение 130 км/ч - иначе лявата лента по презумция е само за изпреварване. Но когато има ограничение, можеш да се движиш в най-лявата лента с максимално позволената скорост - и всеки, който ти светка и се прави на велик, остава без точки.
      Съгласен съм с теб че е само за изпреварване лявата лента. А сега си представи следната ситуация. Движиш се по Цариградското пред тебе шахматно се движи Ситроена, от дясно Лада. Караш си зад Ситроена той обаче не те отразява по никакъв начин. Свиркаш, светкаш не и не. В следващия момент решаваш че ще го изпревариш от дясно, тръгваш а той подава толкова газ колкото да те затвори с опасност да се пребиете и тримата. Как би реагирал тогава с ръка на сърцето? А за 80км и разни такива нека не забравяме че това твърди уж правия.
      Last edited by thecleaner; d.m.y г., 21:19.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Човека със Ситроена е преценил, че няма къде да отиде. Защо пък да дава път, при положение, че някой си е решил да си бръмчи както му е кеф? Защо да спира? Докога ще отказваме да спазваме правилата? Или да си ги тълкуваме според ситуацията?
        Някой спомена лъскавите возила. Аз пък много пъти гледам такива лъскави как си изчакват предния да им освободи лентата. Без клаксони, без фарове, без нерви. Абсолютно културно. Рядко са наистина, но има и такива 'бели лястовици'.
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          Защо пък да дава път, при положение, че някой си е решил да си бръмчи както му е кеф? Защо да спира? .
          А шофьора може би е ясновидец ? Решил, че бръмчи за кеф ??? Монетата винаги има две страни, в момента коментираме едната позиция.

Comment

Айде да не говорим как е в Германия, Англия, и другите "бели държави". Когато тука има условия за спазването на закона, когато има пътища като хората, магистрали и прочие ТОГАВА ЩЕ СПАЗВАМ СЪЩИТЕ ЗАКОНИ КАКВИТО ИМА И В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ !!! Хич не ме интересува кой какви закони и глоби ще налага за смешни нарушения. Радцам се.че Pinko участва в такъв проект, ама това е все едно на маймуните да им забраниш да берат банани когато са в портокалова гора... Citroen и хорат акато него не са прави, едва ли шофера на Алфата се е залепил зад него и тогава е започнал да подава сигнали..сигурно е започнал малко по отдалечо а? Естествено,че след като не си откликнал на сигнала му ще се изнерви, кой не би? Стига глупости, ще се двийа аз примерно със позволените по магистралата 130 и некакъв ще ми се движи с 90 в левата лента. Требва да го прескачам ли?? Или да го използвам аварийната лента за да изпреваря? Аман от глупости.. Стига сте се правили,че спазвате правилата точно и стриктно... Ами ако карате пострадал, нещо се е случило с ваш близък..едва ли тези който обвинявате шоферана Алфата ще реагирате спокойно, когато пред вас се тръсне некой който просто е решил.че пътя е негов. Колкото по безумни глоби и нарушения се измислят, толкова повече тарикатлъци ще има...
            Last edited by tanatos; d.m.y г., 21:35.
            Range Rover Vogue 4.4
            Rexton 270 cdi
            Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
            Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Щом очевидно не спазва ограничението - нарушител. Не потърпевш.
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

и щом изпреварва отдясно
                alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

"Цариградско шосе" не е магистрала макар, че има ограничение от 80 километра. За него важат правилата за изпреварване в градски условия. Ситроена си е карал с максимално допустимата скорост и изобщо не е длъжен да се съобразява с тоя зад него.
                  Last edited by BLUE1; d.m.y г., 21:43.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                    Щом очевидно не спазва ограничението - нарушител. Не потърпевш.
                    Добре - нарушител, а за създаващите предпоставка за нарушение какъвто в случая се оказва ситроена ???
                    Въпрос към човека пуснал темата - Каква ти бе първата мисъл в момента който те застигна святкащата Алфа с пръскалките на чистачките ? Мога да дам няколко отговора, но ще са предположения, каквато вероятно ти е била и първата мисъл. Друг път в подобни ситуации просто прави път и няма да изпадаш в ситуации да се оплакваш. А можеше и да попаднеш на някои доста по качени на черешата. Това е приятелски съвет.

Comment

Досега ,
                      не ми се е случвало да ми дава зор някой,с нова ,лъскава кола!Нито пък, такъв да ме изпревари от дясно!Нито да кара на слалом между колите.Само оръфляци,най-често изприщени в зверско акне...Те не са виновни,акъла им е толкова...
                      “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                      ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Интересно обаче защо разните рейсъри с Гоуфове и и подобни бързи возила не смеят да се правят на отворковци на черно Гранд чероки с черни стъкла?
                        Защото едва ли Черокито ще се влачи с 80, а повярвай ми дори и да са с голф, корса,фиеста, никога незнаеш кой ще излезе отвътре и дали няма да те размаже върху асфалта..Факт... Возихме се в една Корса, и изпреварихме едно Х5 отдщсно тъй като не даваше път, и шофера на корсата му показа среден пръст.На следващото кръстовище на червено, момчетата от Х5цата решиха да слязах и в момента в който слязахме и ние и да видиш как си оставиха джипа на кръстовището и неможаха да сварят да избегат. Познавам адско много хора който нема да се впечатлят от това каква кола им пречи...това не е гаранция че като караш Чероки, МЛ или каквото и да е там си нещо повече от този в малката колица.
                        Затова и аз като съм в някой друг град се съобразявам защото никога не се знае...
                        Last edited by tanatos; d.m.y г., 21:46.
                        Range Rover Vogue 4.4
                        Rexton 270 cdi
                        Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                        Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Наистина не ми харесва постъпката на колегата с алфа ама изобщо и я смятам за недостойна...Говоря за втората част на разговора... Сега собственика(очевидно всички вече знаят кой е защото няма много сребристи 155ци с ксенон каращи към Пловдив(точно в този ден...) Нека бъде мъж и наистина да си признае грешката и поднесе извинение..... http://clubalfaromeo.com/forum/showt...682#post533682

Но колега и аз съм на мнение че не е редно да караш с 80км в най-лявата лента... Преди всичко запомни че сме в България и правилата ако ти ги спазваш то едно 70% не ги спазват и се стига до такива ситуации... Колега кажи ми честно ако някой Джип за 200 бона стоеше зад теб и видимо те натискаше(апропо днес ми се случи) щеше ли да се преместиш по-най бързия начин?

Има многооо неписани правила...Нека спазваме и тях...

П.П Защото в София особенно в многооооооо ситуации реално няма как да се спазват правилата или дори да се опиташ да ги спазиш биваш наказан(Имам конкретен случай с 20лв. фиш...) Тааа всички живеем и караме в тоя град...На всички ни е ясно..
                          Last edited by VFTI; d.m.y г., 22:01.
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                          exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                          ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                          ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                          by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                            Досега ,
                            не ми се е случвало да ми дава зор някой,с нова ,лъскава кола!Нито пък, такъв да ме изпревари от дясно!Нито да кара на слалом между колите.Само оръфляци,най-често изприщени в зверско акне...Те не са виновни,акъла им е толкова...
                            Значи или караш със скорост, с която не могат да те настигнат, или не караш достатъчно често по магистралата Това е честа практика! Пробвай някой път да караш в най-лява лента по магистралата Пловдив-София със 140км/ч. Моето предположение е, че между 20 и 50 коли ще ти правят номера отзад.
                            Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
                            Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
                            Thank you, VFTI, thank you!

Comment

Първоначално публикувано от citroen Покажи съобщение
                              И тук вече явно ядосан започна яростно да ме гони, без да съм бягал, след разклона за Младост/Летището, там нашироко вече ме изпревари, пак нарушавайки закона и застана пред мен започвайки рязко да ми натиска спирачка.
                              А и там при разклона за Младост/Летището чиста е само лявата лента, поради факта, че доста хора завиват в посока към Летището в последния момент от средната лента, а не от най-дясната. А и в крайна сметка, не искам аз да се бавя, за това, че някой друг бърза...
                              Колега, Доко и tanatos, моля прочетете тези два цитата от първото ми мнение. Там ще стане ясно, че човека веднага ме е изпреварил след разклона на Летището, там вече няма трафик и е широко, аз веднага след разклона започнах да си се престроявам в дясно, просто защото вече нямам работа в лявата лента, а и без това ще завивам в посока Самоков малко по-натам. От тези мнения е ясно, защо съм карал в лявата лента, ако сте минавали оттам сте наясно предполагам с втория цитат, даже там на самия надлез има и спирка и когато автобус спре там се получава забяване в почти всички ленти. Лявата остава що-годе чиста. Освен това да предположим, че при светкането минавам зад Лада-та. Това значи, че от 80 км/ч трябва да убия скоростта до тази на Лада-та, дори по-ниска за да успея да карам зад нея. Това пак нямаше да се хареса на човека със сребристата Alfa, защото пак щеще да го забавя, а и отделно, че тогава трябваше да чакам доста за да се престроят всички коли и за да успея да продължа направо. Няма как и да се върна в лявата лента, защото там други коли. Шофьора на Alfa-та просто трябваше да изчака да преминем надлеза и да ме изпреварва колкото иска... Освен това не смятам, че съм се влачил, не съм карал с 30-40, а с максималната скорост за движение по Цариградско шосе. Отново ще се повторя - аз също бързах, не ми се кара зад някакви Лади... Просто не смятам, че аз трябва да се бавя, заради някой, който се прави на мъж, при това във видимо неадекватно състояние.

Поздрави!

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                                "Ситроена си е карал с максимално допустимата скорост и изобщо не е длъжен да се съобразява с тоя зад него.
                                Ей за това няма да се оправим, няма толерантност . МАНТАЛИТЕТ

---------- Post added at 19:02 ---------- Previous post was at 18:59 ----------

Колега, Доко и tanatos, моля прочетете тези два цитата от първото ми мнение. Там ще стане ясно, че човека веднага ме е изпреварил след разклона на Летището, там вече няма трафик и е широко, аз веднага след разклона започнах да си се престроявам в дясно, просто защото вече нямам работа в лявата лента, а и без това ще завивам в посока Самоков малко по-натам. От тези мнения е ясно, защо съм карал в лявата лента, ако сте минавали оттам сте наясно предполагам с втория цитат, даже там на самия надлез има и спирка и когато автобус спре там се получава забяване в почти всички ленти. Лявата остава що-годе чиста. Освен това да предположим, че при светкането минавам зад Лада-та. Това значи, че от 80 км/ч трябва да убия скоростта до тази на Лада-та, дори по-ниска за да успея да карам зад нея. Това пак нямаше да се хареса на човека със сребристата Alfa, защото пак щеще да го забавя, а и отделно, че тогава трябваше да чакам доста за да се престроят всички коли и за да успея да продължа направо. Няма как и да се върна в лявата лента, защото там други коли. Шофьора на Alfa-та просто трябваше да изчака да преминем надлеза и да ме изпреварва колкото иска... Освен това не смятам, че съм се влачил, не съм карал с 30-40, а с максималната скорост за движение по Цариградско шосе. Отново ще се повторя - аз също бързах, не ми се кара зад някакви Лади... Просто не смятам, че аз трябва да се бавя, заради някой, който се прави на мъж, при това във видимо неадекватно състояние.

Поздрави!
                                Добре де, аз не обвинявам никого - просто коментирам. Аз лично в тази ситуация бих подал яяко гас, и изпреварвайки ладата ще направя път. Това стига... Всеки сам преценя дали ще нарушава правилата.

Comment

Working...
                                X