Известие

Collapse
No announcement yet.

моля за сьвет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
    Аудито
    +окачване и мотор са по здрави
    +1.8 125кс е здрав и носи на газ
    +1.8т е по скъпо и по хубаво като мотор
    -на вид не ми харесва
    Алфата
    +по хубав дизайн
    -слабо окачваяне
    -1.6 /120кс според мен не става/ някой по силен мотор или жтд
    +за жтд двигател
    -по скъпа подръжка от А3
    -много бързо обезценяване на вторичен пазар

Нека не ставаме секта, колеги хубава кола е А3. А що се отнася до 1.8Т двигателя е бърз и настъпва много сериозно 2.0 ТС и то предимно с по-високия си въртящ момент. Аз от този двигател съм се интересува и карал, за това за него давам мнението иначе Санто трафиканте е абсолютно прав за всичко посочено по-горе!
    145 QV ex.
    146 Boxer TOTAL ex.
    147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

На Ауди А3 сме се нагледали вече...според моето скромно и неангажиращо мнение на човек, без претенции да разбира А3 си е отживелица... е, може да свърши работа, ако си търсиш "нищо особено"
      sigpic
      Имам си количка,Жълта и добричка!
      Родом от "Ботуша"Много си ме слуша!
      - Fiat Punto HGT 1.8 16v 2002' 131hp -

Comment

Преди време исках а3, и бях проучил вс за вс модели, като се бях спрел на 2.0тди,140 кс, но и старото купе си ми харесваше, но да ти кажа влязох в релси, моето мнение е една хубава алфичка, добре гледана в добро състояние и това си е, но мн добре помисли какъв двг искаш, за 1.6 ауди нема смисъл, поне 1,8 или 1,8т ако е бензин, дизелак 1,9.110кс обаче
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
          Преди време исках а3, и бях проучил вс за вс модели, като се бях спрел на 2.0тди,140 кс, но и старото купе си ми харесваше, но да ти кажа влязох в релси, моето мнение е една хубава алфичка, добре гледана в добро състояние и това си е, но мн добре помисли какъв двг искаш, за 1.6 ауди нема смисъл, поне 1,8 или 1,8т ако е бензин, дизелак 1,9.110кс обаче
          Да 1.9 110к.с. дизела е много сполучлив и малко харчлив, НО 2.0 ТДИ 140 коня хвърля дюзи, като циганка боб на женския пазар... бягай далече от 140 коня агрегата, 2.0ТДИ 105 коня, няма този дефект.
          145 QV ex.
          146 Boxer TOTAL ex.
          147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

Една малка поправка: 2.0 тди 140кс, 1,9тди 105кс: новите двг на екземпляри след 2003.
            sigpic

Comment

започнах да се замислям за алфа jtd,но досега никога не сьм имал и карал дизел.може ли някои да ми даде повече инфо за този модел- плюсове и минуси.

Comment

Карам моята печка вече над 20к км и не съм пипал абсолютно нищо, мн съм доволен, моята е 1.9жтд, върви си прилично, гори ми между 6-6.6 градско в зависимост от оборотите, извън немога да кажа защото никога не съм карал с 90-100, иначе за по висока скорост с клима 5.8. Добри двг, и доста по-безшумни(по мой наблюдения) от немските събратя. Пали си супер и на минус 20, безпроблемно и така...нз какво друго да кажа. Ако ти попадне екземпляр от 140 кс например ще останеш изумен от динамиката и вървежа, твърдо за...само за това ме е яд че двг ми не е 140 кс, иначе затова си има и чипове
                sigpic

Comment

между другото кой двигател е с по-скъпа подръжка?/предполагам че дизела и кой е по здрав и надежден.много се двуомя между газ и дизел

Comment

Първоначално публикувано от killmar Покажи съобщение
                    между другото кой двигател е с по-скъпа подръжка?/предполагам че дизела и кой е по здрав и надежден.много се двуомя между газ и дизел
                    Eстествено то се знае че дизела е много по-здрав и надежден...Въобще още какво мислиш...
                    Да караш на газ...не и ли по-добре да караш на горивото с което е излязла от завода т.е. дизел...
                    Вземи си 1.9 JTD 115 коня, с чип става към 150-160 коня...става с уникално ускорение...и всичко това за 6 литра нафта на 100 км...
                    Какво повече искаш от това...Аз лично карам дизел и ти давам реални наблюдения, а не защото съм чул от някой...
                    Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 17:19.
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Колега, изборът на кола ще е изцяло твой, само искам да добавя към другите мнения, че Алфа Ромео е марка за хора със стил, живеещи на бързи обороти! А когато говорим за алфа 147 ммммм КРАСОТА!

Comment

Според мен по-добрия избор е колата на колегата "digitalundgrd" , отколкото някой съмнителен горублянски дизел Все пак колата е поддържана , а и има газ

А за А3 нямам преки впечатления за здравина , но вътре са ми много дървени , а и отвън не са нищо особено

Качваш се в двете , караш и което ти хареса
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                        Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                        Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Само бензин, дизела не ми се нрави.И стига с тия рецепти,откъде да си купува кола, освен ако пишещият не се ангажира с нотариално заверени гаранции.Моята е Горублянска, нямам проблеми 2 години, а ако имам ще си ги оправя.Естествено има и добри коли от форума, но не всички коли на хора които пишат тук са подържани свястно и това също не трябва да се премълчава.Като ти хареса кола взимаш, отиваш на диганостика преди да я купиш, а проблеми винаги може да се появят, ако не искаш проблеми си купи нова.
                          Това го казвам по принцип, а не срещу някой конкретно, нито визирам колата на "digitalundgrd", казвам мнение по принцип
                          Колкото до избора-Ауди е добра марка, но Алфа Ромео също е добра.Какво да избереш зависи от теб.Лично аз съм фен на Алфата и не бих се замислял.Колата за мен е основно средство за удоволствие, а не машина за придвижване, за теб не знам.
                          Last edited by fred; d.m.y г., 19:43.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

споерд мен избора между двата модела е доста труен, те са преките конкуренти в този клас.

моята препоръка е да търсиш и двете коли едновременно, да отсееш тези които стават и тези които са бараки или не са ти по вкуса, и накрая да вземеш тази, която наистина си заслужава. естествено, където видиш по автокъщи и други модели от класа, хвърли и на тях един поглед за ориентир.

за алфата не препоръчвам само базовия 1.6 105к.с.
                            другите бензинови все ще се намери свестен майстор да им сложи газ.

за ауди-то 1.8 125к.с. не си спомням добре, но мисля че може с обикновена газова. ГИ ще му е перфектен със сигурност. другата препоръка е 1.9тди

п.п. не си купувай кола нов внос, с вече сложена АГУ.
                            по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Първоначално публикувано от sa6o_roman Покажи съобщение
                              споерд мен избора между двата модела е доста труен, те са преките конкуренти в този клас.

моята препоръка е да търсиш и двете коли едновременно, да отсееш тези които стават и тези които са бараки или не са ти по вкуса, и накрая да вземеш тази, която наистина си заслужава. естествено, където видиш по автокъщи и други модели от класа, хвърли и на тях един поглед за ориентир.

за алфата не препоръчвам само базовия 1.6 105к.с.
                              другите бензинови все ще се намери свестен майстор да им сложи газ.

за ауди-то 1.8 125к.с. не си спомням добре, но мисля че може с обикновена газова. ГИ ще му е перфектен със сигурност. другата препоръка е 1.9тди

п.п. не си купувай кола нов внос, с вече сложена АГУ.

Само да вметна че Алфа 147 е по- нова като концепция, а прекия конкурент на първо поколение А3 е алфа 145 след фейслифта.

Ако ще е А3 то поне да е 2-рото поколение, иначе алфа 147 (мое мнение)
                              Lexus IS200

Comment

Колега карал съм А3 1.9 ТДИ 110к.с. няма такава кошница в смисъл мотора е много добър но без него вичко друго е немски недомислици гадости и т.н. пак казвам мотора много ми хареса като работа разход шум и какво ли не още но всичко друго в тази кола е меко казано отвратително поне за мен
                                Fiat Punto 1.2 75 ELX
                                EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
                                EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
                                EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

Working...
                                X