Известие

Collapse
No announcement yet.

тенденциозно ли ни дезинформират?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• тенденциозно ли ни дезинформират?

http://dnesplus.bg/Incidents.aspx?d=290471
    Горният линк е един от множеството информационни бюлетини, в които се съобщава за поредната катастрофа. На пръв поглед - нищо ново! Все същите обстоятелства - пиян шофьор, движещ се с несъобразена скорост и поредната жертва, загинала по безумно нелеп начин...
    Провокира ме обаче друго. Снощи по някакво случайно стечение на обстоятелствата, видях едно от момчета, които са били във въпросния автомобил. Станах свидетел и на неговия разказ. От разказаното стана ясно, че останалите трима пътници са само с охлузвания, натъртвания и повърхностни прорезни рани, а жертвата (18 год момиче) умира, вследствие на това, че /забележете!!!/ един винкел от парапета се забива в главата й!!!
    Тук почва да ме чопли следния въпрос - ако въпросния парапет беше изработен и монтиран съгласно съответните технически норми и изисквания, дали инцидента нямаше да се размине само с малко изкривени ламарини и уплах?! Все си мисля, че крайпътните мантинели и парапети (особено на мостове), служат да задържат при подобни случаи автомобила на платното, а не да те доубият (ако случайно си оцелял).
    Защо ето този факт от самия инцидент не се споменава?
    Всички трябва да поемат отговорността за действията си, но дали това трябва да е цената на един човешки живот?!
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Това не е дезинформация.
    Просто фактите са си факти.
    Пиян, не съобразява възможностите си, управлява в състояние забранено от закона и има умрял поради негова вина. Това е!
    По същата логика може да обвиняваме и общината, защото примерно парапета е много по-стар и е направен според стари стандарти.
    Има нови технологии за изработка, минали много повече тестове и одобрени за употреба.
    Общината не е сменила въпросния парапет и дай сега - тя виновна за смъртта на човека.
    Last edited by BO; d.m.y г., 13:38.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

дезинформация? лъжат ни? при все че има убито 18-годишно момиче от някакъв пиян малоумник, който решил че е безсмъртен за какъв парапет говориме по-точно??? и да ти отговоря на въпроса - дали е можело или не можело да се размине само с уплах никой не може да гарантира, но мога да ти гарантирам, че шофьора е извършил убийство според мен и трябва да гние по затворите цял живот а банда загорели тираджии да му разпукват халката всеки ден! и пак ще му е малко!
      няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Много лошо...Горкото момиче...
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение
          http://dnesplus.bg/Incidents.aspx?d=290471
          Горният линк е един от множеството информационни бюлетини, в които се съобщава за поредната катастрофа. На пръв поглед - нищо ново! Все същите обстоятелства - пиян шофьор, движещ се с несъобразена скорост и поредната жертва, загинала по безумно нелеп начин...
          Провокира ме обаче друго. Снощи по някакво случайно стечение на обстоятелствата, видях едно от момчета, които са били във въпросния автомобил. Станах свидетел и на неговия разказ. От разказаното стана ясно, че останалите трима пътници са само с охлузвания, натъртвания и повърхностни прорезни рани, а жертвата (18 год момиче) умира, вследствие на това, че /забележете!!!/ един винкел от парапета се забива в главата й!!!
          Тук почва да ме чопли следния въпрос - ако въпросния парапет беше изработен и монтиран съгласно съответните технически норми и изисквания, дали инцидента нямаше да се размине само с малко изкривени ламарини и уплах?! Все си мисля, че крайпътните мантинели и парапети (особено на мостове), служат да задържат при подобни случаи автомобила на платното, а не да те доубият (ако случайно си оцелял).
          Защо ето този факт от самия инцидент не се споменава?
          Всички трябва да поемат отговорността за действията си, но дали това трябва да е цената на един човешки живот?!
          какви парапети, какви 5 лв. Аре като е нашо момче шофьора да са ни виновни парапети, мостове, дървета, дерета. Роднините на момичето да му търсят пълна отговорност, а не да гледат мантинелите. Предполагаш ли колко 18г. момичета са минали оттам без проблем??? Що не те чопли този въпрос? щото не са ги возили пияни
          Last edited by aav; d.m.y г., 14:39.

Comment

И на мен ми се струва абсолютно неуместно да се коментират някви си парапети, колко не били добре направени при положение, че не парапета е този който е наливал алкохола в чашката на виновника и не парапета е този, който трябва да попълни празнината в главния му мозък, поради която се осмелява да кара пил и да вози още 3-ма при това.
            Незнам, далеч съм от тази логика да натискаме държавата или общината да прави специални укрепления за субекти, които нямат пречки и скруполи пред законите и за тях е нормално да се шофира след употреба на достатъчно количество алкохол.
            И сигурно пак ще се коментира въпроса за това, че който е идиот нека се трепе, но поне да не убива невинни.Ами мисля, че и "невинните" си имат известна вина в случая.
            Въпрос на лично самосъзнание, плюс роля на семейство и училище е човек да има ясно и точно изградени непогазими принципи :
            1.Да не шофира след употреба на алкохол
            2.Да не се качва в колата на употребил алкохол( ако ще да е най-добрия му приятел, брат, баща, майка и т.н)
            Всеки трябва да носи лична отговорност за собствения си живот.
            При нарушаването на тези 2 принципа стават такива инциденти и ще прдължават да стават.
            От миналата година въведоха в училище специални допълнителни часове по гражданска защита, в които до известна степен е засегнат въпроса със създаването и отстояването на тези 2 принципа.Дано да има поне малко резултат от това нововъведение .
            Закона е друга работа, ясно е каква тежест имат за законите в България за нейните граждани, това е друга тема ......

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
            Втора национална среща на 155

Comment

Бог да го прости момичето.

За убиеца затвор!

Добре че в този момент не имало там пешеходци или насрещно движещ се автомобил ....
              Присъдите за ПТП с загинали или тежко ранени при шофиране в пияно или дрогирано състояние трябва да бъдат увеличени .Същото важи и за нанасянето на материални щети .
              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Тук почва да ме чопли следния въпрос - ако въпросния парапет беше изработен и монтиран съгласно съответните технически норми и изисквания, дали инцидента нямаше да се размине само с малко изкривени ламарини и уплах?! ?!
                Не те ли чопли въпроса, дали ако тоя кретен не беше пил нямаше да се случи това?
                Мен чопли това че всички си търсят проблемите другаде. Парапети, мантинели, огради, дървета и т.н.
                Не ги маханаха тия парапети начи, човека не мое да си кара спокойно като се набълбука шъ знайти.
                Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Не защитавам шофьора и не го оправдавам за действията му! Дори и не го познавам... нито пътниците му. Наистина искрено съжалявам за гибелта на момичето, което тепърва може би щеше да изживее едни от най-хубавите и запомнящи се мигове в живота си.
                  Просто ме жегна това - "парапета пробива предното стъкло на колата и се забива в главата на момичето". Звучи ми като кадър от филм на ужасите...
                  И съм съгласен - нека шофьора си понесе наказанието за извършеното деяние, но помислете и в/у следното:
                  - ако мантинелата си беше мантинела, а не няколко заварени смешни винкела, може би сега нямаше родители и приятели да страдат заради нелепата смърт на момичето. Може би!!! Все си мисля, че това щеше да даде някакъв шанс на момичето да оцелее.
                  И може би, мантинелите да пречат на някои безотговорни и обезумяли водачи на МПС, но все ми се струва, че главното им и основно предназначение е да запазят невинните пешеходци, а в случая... може би и някой невинен пътник?!
                  Проблеми по нашите пътища има и не знам, защо не се посочват и те!
                  Няма да цитирам случаи, в които поради необозначена дупка на пътя (и изобщо поради наличието на такава) автомобил се преобръща и спира в канавката. А за потрошеното имущество въобще и дума не искам да отворя. Жалкото е, че понякога цената на това безхаберие е един човешки живот.
                  Пак казвам - не оневинявам пияният шофьор, но не си затваряйте очите и за другите аспекти и обстоятелства!
                  Надявам се този път да бъда разбран правилно.
                  Приятен и weekend на всички!
                  Last edited by Z:)m; d.m.y г., 17:27.
                  AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                  Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Проблеми по нашите пътища има и не знам, защо не се посочват и те!
                    Няма да цитирам случаи, в които поради необозначена дупка на пътя (и изобщо поради наличието на такава) автомобил се преобръща и спира в канавката. А за потрошеното имущество въобще и дума не искам да отворя. Жалкото е, че понякога цената на това безхаберие е един човешки живот.
                    Пак казвам - не оневинявам пияният шофьор, но не си затваряйте очите и за другите аспекти и обстоятелства!
                    Понеже не се каза много по-темата, а въпроса все пак беше дали ни дезинформират целенасочено - не, не е целенасочено в тоя случай. Журналистите не ходят на катастрофата да видят на място какво е станало, а вземат данните от КАТ. Това са им казали КАТ, това са написали, така че едва ли е нарочно - ако знаеха историята с парапета със сигурност щяха да я напишат.
                    А както знаем за КАТ това ПТП е причинено заради употреба на алкохол и несъобразена скорост, тях не ги интересува къде какъв парапет е стоял. Същото е и при дупка, обозначена необозначена, паднал ли си вътре е несъобразена скорост, ако не си съгласен - обжалваш, това че поддръжката не е адекватна не дава на КАТ право да освобождава водачите от отогворност за ПТП, щото те някого тряба да напишат виновен, и това не може да бъде дупка или парапет. Те си пишат вината на единствения възможен, а пък само съда може да отмени тая работа. И не може да бъде по друг начин, щото ако им дадем право да оневиняват заради лош път или калпав парапет, ще бъде много лесно да се измъкне някои, който е виновен наистина.

Е в случая например е ясно на кого е вината. Това, че пияния водач е катастрофирал, точно там където е бил въпросния парапет, не означава, че само там е бил пиян - той си е бил пиян от всякъде през целия път и със същия успех можеше да нацели бетонен електрически стълб и да утрепе всички пътници, а при стълба няма как да обвиним някого, че не си е свършил работата, точно щото си я е свършил - сложил е стълб и на него там си му е мястото - не може да спрем тока на близкото село, понеже "от тука ще минава пияния герой". А тоя пилот не е бил пил малко, щото пише, че е бил с 1.6 - това не е става от една бира...
                    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

парапетите са отврат

на един комшия баща му се хлъзга след тинелите по витиня като стъпва на заледеното. нахлузва парапета и той промушва цялата кола и се забива в задната седалка. Минал е мужду предните две. Друго парче охлузва жена му - по скоро леко я одрасква и разкъсва предната седалка отстрани. може и едно и също парче да е
                      Карал е с не повече от 60км.
                      Уникален късмет са извадили...
                      Нашите мантинели и за украса не стават - вместо да помагат - да върнат колата в пътя, те само сеят допълнителни парчета и по-голяма вероятност за наранявание и смърт.
                      И абсолютно всички се оплакват че тези парапети за нищо не стават.
                      Не оправдавам пияния шофьор, ама конкретната причина за смъртта е ПАРАПЕТА, а обстоятелствата или помоща са на шофьора.
                      ALFA 156 1.9JTD '98
                      ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Първоначално публикувано от Bottata Покажи съобщение
                        ... ама конкретната причина за смъртта е ПАРАПЕТА, а обстоятелствата или помоща са на шофьора.
                        Ясно, ако някой ти резне грътляна, ножа ще е конкретната причина за смъртта, а ножодържача ще е обстоятелство или помощник - както ти харесва.

Comment

Конкретната причина за смъртта не е парпета, дървото, канавката, а че ПИЯНИЯ е загубил управлението на автомобила.
                          Същото важи и за трезвия, който не се съобразява с пътната обстановка.Както са отбелязали и други колеги по горе, може да има наистина случаи, когато катастрофата да е по причина извън шофьора, но това е друга работа.Иначе, гладък път, вали дъжд, опа някой излетял-ами да се е съобразил с мократа настилка.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Същото е и с "Войната по пътищата" - всички говорят за нея, ама никой не я е виждал
                            sigpic

Comment

Мисля, че все още не сте ме разбрали напълно...
                              Да, журналистите казват, това което КАТ им посочва. А КАТ премълчават доста неща... На всеки е ясно, че негласно, КАТ правят услуга на общината, правят услуга на застрахователите, правят услуга и на държавата. Вместо да се информират съответните инстанции и министерства за определени проблеми по пътищата, за да може и да се вземат в последствие мерки, нещата доста често приключват с извода "несъобразена скорост". Това важи и за уж статистиката която от време на време се прави за жертвите по пътищата.
                              Да обаче, ако държавата е наистина с грижа за своите данъкоплатци, тя ще инвестира в тяхната сигурност.
                              Разбира се, никой не може да те спаси от самия тебе, когато не те слуша главата, но в случая ще посоча само един пример - в Англия се разработват и изпитват електрически стълбове, които при удар с автомобил се прегъват и не нанасят такива сериозни поражения. След това, разбира се, провинилият си плаща за нанесените щети, но е жив... оцелял... и продължава да работи и да си плаща данъците.
                              И накрая да обобщя - причина за трагедията е шофирането на автомобил в нетрезво състояние, а и пътниците можеха да се съобразят с това и да не се качат в автомобила. Но мислите ли, че е маловажен и факта - парапета пронизва жертвата? Това дали се знае където трябва, за да може все пак да се направи още нещичко за безопасността ни по пътищата?

Comment

Working...
                              X