Време ми беше да драсна и аз една тема, та на въпроса направо - какво А'джеба да направя като си харесвам колата, ама нема слънце - за два месеца втори мотор трябва да сменям - да кажеш лошо съм я карал, ДА първия двигател беше така, ама като втория го гледах като писано яйце, а днес като свалих главата, че нещо не беше както трябва и какво установявам, прилагам снимков материал и искрено съжалявам, че закупих от едни определени хора, които няма да споменавам, двигател за който бях убеждаван, че е перфектен а се оказа, че е прегряван, има сериозен луфт в буталата, беше със нов ангренажен ремък(обаче недобре обтегнат) и др. и се получи следният резултат - та колкото и да си харесвам колата, кажете дали трябва да я намразя като само преди два месеца дадох 2000лв. за нов мотор и допълнителни разходи по монтажа му, а сега според това, което виждам ще е доста по солено и сериозно в цифри, не ми се иска да казвам колко вече ми стъпва тази кола, защото ми се въртят мисли в главата да я залея с бензин и да и дръпна клечката!!! Но всеки с късмета си, няма да обвинявам никой, но просто не вярвайте на това, което ви казват, а се уверявайте с очите си! Едно е сигурно - следващата ми кола няма да е Алфа, или по-точно - няма да е бензинова Алфа и няма да направя повече грешката да си купя такава!
Известие
Collapse
No announcement yet.
ЗАЩО???
Collapse
X
-
Добре де,ако виждам добре, проблема е че кякакъв клапан се мандахерца там дето не му е мястото и е поочукал тук таме.....в случая мисля че не е виновна Алфа, а тия дето са правили ремонта или двигателя.....или частите са кофти.....или нямаш късмет....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеДобре де,ако виждам добре, проблема е че кякакъв клапан се мандахерца там дето не му е мястото и е поочукал тук таме.....в случая мисля че не е виновна Алфа, а тия дето са правили ремонта или двигателя.....или частите са кофти.....или нямаш късмет.....
Comment
-
Ходи да ти развалят магията ,камо ли ти олекне поне малко. За няколко месеца два мотора си е просто нечовешкоAlfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment
-
Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщениеСпоред видяното след демонтажа днес, но не исках да го казвам грубо, този който е сменявал ремъка на необорудвания мотор, който закупих си е оставил ръцете там и го е оставил очевидно прекалено хлабав и е било въпрос на време да прескочи зъб и от там втори и т.н. и да се получи настоящето положение, а от друга страна след свалянето на главата установих също, че циментацията на цилиндрите липсва, което означава поне според мен прегряване(държа да уточня, че определено не е станало при мен) и здравите бутала имат луфт минимум 3-4 десети, което пак мисля че никак не трябва да е така!!! Та все ми се струва, че май нямам ама никакъв късмет, или вече и аз незнам какво е, а най-интересното е че даже виках поп да освети колата, ноооо........... То сега чета тука мненията ти и виждам , че пишеш , че е прегрявала , колко време трябва горе долу да е била нагоре с градусите, че да се получи това, че мойте майсторчета дето ми прайха колата тук в града не си бяха оставили ръцете ами и краката даже и при ремонта небяха обезвъздушили системата и токато стига до този извод след сумати теми във форума и допитване напред назад до майстори колата беше дигнали 1 път 130 градуса дори светла лампата но отвартях капачката почна и смъкна градуси след това я обезвъздуших и се оправи... И се чудя дали и аз не съм направил няква беля, че ако е станала напрао отивам ги
тез майсторчета.
Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
.
на мен ми прилича на скъсан клапан,поне това виждам.другите клапани не виждам да се показват,но факта е факт.не е на късмет с тази кола,аз на мойта и развалях магии още първата година като я взех,и я пръскаха с вода (имам позната магъосница).да ти кажа честно не работи антимагията,виж ми главата по нова година,то си личи в каква позиция са ми клапаните.незнам все пак какво да ти кажа за успокоение,и на мен ми е идвало да я запаля.
Comment
-
Колега,тия дето са ти го продали тоя мотор за перфектен плачат за тояга. Потърси им сметка! Не обвинявай марката за това! Скоро един познат с Астра 1.7 турбодизел реши,че не си струва да прави основен ремонт и смени мотора."Новият"-току що ремонтиран,всичко сменено и изобщо перфектен. 10-ина дена изкара и айде. Роди през ауспуха. От такива "майстори" и "бизнесмени" идва проблема,не от това,че е Алфа.sigpic33201
930 Quattroporte
Comment
-
Ами колега, като не смееш /или не искаш/ да кажеш кой те е излъгал, какво очкваш?
Точно от криворазбрани принципи, хора без такива правят на маймуни такива като теб, мен и който да било.И пари взимат за това.В Европа, хората си държат на името и труда и това е гаранция за парите им, а не лъжата и некадърността.След като си се хванал с хора, които нямат чест, какво да очакваш??Който си плюе за едни пари на името е като безпринципните мангали и като не го разбира ще си бъдеш винаги чукундур, независимо какво притежава.Рано или късно ще си плати за и чукундурщината, ама и това е друга тема.
Аз какво и да карам -алфа/любимата ми марка, е може и нещо друго да взема, да не се заричам на 100%, но се съмнявавм/ но и друга де е ще е само и само бензин.
Какво ти е виновна алфата, като сами се вкраваме в простотии.
В Гърция например /поради разни норми/ дизели почти няма,кара се основно на бензин и има много алфи.Е никъде не видях да ги плюят хората /там ходя от редовно от 10 години /Last edited by fred; d.m.y г., 14:10.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеАми колега, като не смееш /или не искаш/ да кажеш кой те е излъгал, какво очкваш?
Точно от криворазбрани принципи, хора без такива правят на маймуни такива като теб, мен и който да било.И пари взимат за това.В Европа, хората си държат на името и труда и това е гаранция за парите им, а не лъжата и некадърността.След като си се хванал с хора, които нямат чест, какво да очакваш??Който си плюе за едни пари на името е като безпринципните мангали и като не го разбира ще си бъдеш винаги чукундур, независимо какво притежава.Рано или късно ще си плати за и чукундурщината, ама и това е друга тема.
Аз какво и да карам -алфа/любимата ми марка, е може и нещо друго да взема, да не се заричам на 100%, но се съмнявавм/ но и друга де е ще е само и само бензин.
Какво ти е виновна алфата, като сами се вкраваме в простотии.
В Гърция например /поради разни норми/ дизели почти няма,кара се основно на бензин и има много алфи.Е никъде не видях да ги плюят хората /там ходя от редовно от 10 години /
А по темата: Не е зле да кажеш кой ти взел парите и си е оставил ръцете,за да може да се избегнат други поробни случаи!И алфата не е виновна за майсторите,които не са си свършили добре работата!
Бог прощава JTD-то НЕ!
Comment
-
Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщениеЗа какви норми говориш?
А по темата: Не е зле да кажеш кой ти взел парите и си е оставил ръцете,за да може да се избегнат други поробни случаи!И алфата не е виновна за майсторите,които не са си свършили добре работата!156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщениеЗа какви норми говориш?
А по темата: Не е зле да кажеш кой ти взел парите и си е оставил ръцете,за да може да се избегнат други поробни случаи!И алфата не е виновна за майсторите,които не са си свършили добре работата!Last edited by fred; d.m.y г., 16:42.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Като имена не зная кои са майсторите, защото закупих двигателя готов за монтаж със сменени ролки ремъци и т.н., но хората, от които го закупих ще кажа кои са, защото като свалих днес буталата и установих, че този мотор е отварян правен и магерен, главата със сигурност е шлайфана понеже гарнитурата на главата беше между 2-3мм. дебелина, което значи шлайф и разреждане с дебела гарнитура и т.н. дивотии още!!! Та на въпроса - ДВГто го купих от Пловдив, от хората от които Ферариста е купил необорудвано купе, а аз закупих двигателя от въпросното купе, хората ми се представиха като представители на Александър Ауто за Пловдив и ми се видяха наистина много културни и интелигентни, и в смисъл не мислех, че ще ми продадат такова чудо!!! Не се дразня на друго, а на това че ме убедиха че мотора е супер движел си се е, а се оказа, че тоз мотор е страдал повече от моя първи двигател!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеРазни законови, в Гърция са ограничени дизеловите двигатели, основно заради екоголични изисквания.Дизела принципно отделя повече вредни емисии /това не важи за чужди автомобили/.
По темата: Значи са направили двг да издържи 1 седмица и после да се прецака..такива хора са за съд!
Бог прощава JTD-то НЕ!
Comment
Comment