Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
    Каталожни данни и други подробности....
    Важното е че дизела върви в пъти повече.
    Или ако не върви, то поне има по нисък разход.

Ъъъъъъ тва е малко, все едно да кажа, че аз бяга в пъти по бързо от твойто дете Сравнявайте равнопоставени двигатели, което значи следните условия да са изпълнени:

1. Еднаква кубатура
    2. Атмосферен с атмосферен или турбо с турбо двигател
    3. Еднакви килограми
    Lexus IS200

Comment

• Така ще ги сравняваме ако ще се бегат на пистата. А като купуваме, сравняваме така: що да си купя 2.0 бензин, дето харчи 8-13/100 и из баирите трябва да го карам на 3-та, за да върви, а не 2.4 дизел, който ще харчи 6-10/100 и баирите ги взема на 5-та?
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• 1 . В ралита няма - дизел
        2. Състезанията с тористически автомобили пак няма дизел

Дизела не е съзтезания а за града за ежедневка извънградско е такова е
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin
        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• Като ръчкаш дизела дава 8-8.5 макс градско вие ми кажете като ръчкате вашите свин спаркове колко ви дават?Доста е разликата нали?А не върви по-малко.. Наистина няма нито в ралитата,нито по другите състезания дизели,но аз например не го купувам да се състезавам,а да го карам в града и да не давам милиони за безнин!Така че всеки да си кара каквото го кефи!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Абе за 24 часа Льо Ман състезанието не сте чували?????? Там дизелова кола доминира последните години, но иначе дизела не е състезателна кола.
            Ма аз друго не мога да разбера: защо в тоя спор тия дето пишат карат коли не помощни от 150-155, като изключим бобо, WhitePower и евентуално още някой (не помня всеки, които е писал). Коля под 200к.с. не е спортна кола - било то дизел или бензин или турбо дизел, турбо бензин т.н. Това, че дизела като се сръчка се усеща как яко дърпа в рамките на 2-3 секунди, не го прави спортен или това, че дърпате некви коли на светофара дето не знаят, че състезавате не ви прави състезатели. 0-100 дори за 8 секунди не е бързо. Колите, които карате са просто, за да се предвижвате от точка А до точка Б. Сложили сте по един чип и по един споретнен филтър, молко фолио на джамовете и топка на скоростния лост и нема кола дето да не може да изпреварите.

Comment

• Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
              1 . В ралита няма - дизел
              2. Състезанията с тористически автомобили пак няма дизел
              Грешиш Сеат TDI ги мачка наред...Виж прочети малко преди да кажеш нещо...

Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
              Наистина няма нито в ралитата,нито по другите състезания дизели
              Има 24 Льо Ман, при туристическите автомобили...
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
                Абе за 24 часа Льо Ман състезанието не сте чували?????? Там дизелова кола доминира последните години, но иначе дизела не е състезателна кола.
                Ма аз друго не мога да разбера: защо в тоя спор тия дето пишат карат коли не помощни от 150-155, като изключим бобо, WhitePower и евентуално още някой (не помня всеки, които е писал). Коля под 200к.с. не е спортна кола - било то дизел или бензин или турбо дизел, турбо бензин т.н. Това, че дизела като се сръчка се усеща как яко дърпа в рамките на 2-3 секунди, не го прави спортен или това, че дърпате некви коли на светофара дето не знаят, че състезавате не ви прави състезатели. 0-100 дори за 8 секунди не е бързо. Колите, които карате са просто, за да се предвижвате от точка А до точка Б. Сложили сте по един чип и по един споретнен филтър, молко фолио на джамовете и топка на скоростния лост и нема кола дето да не може да изпреварите.
                То цялата тази тема е напълно безмислена, аз определено знам каква кола карам, и не мисля , че е състезателна. Решил съм взел съм бензинка и така, всеки избира какво да кара , никой не е каран на сила да си купи колата.Пък и темата си беше конкретно зададена, но естествено се прецака. Слагайте 1 читаво 2.0 ТС и 2.4 жтд на старта и който бие бие. После тествайте от новите коли пак бензин срещу дизел и дайте резултати, всичко друго е чесане на езици.
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Хората за това са направили бензин и дизел, за да кара всеки каквото му е кеф. Моя кораб гори извънградско под 10 газ Звука и кефа си е като на бензинова кола и гори по-малко пари от дизелова
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• абе ти не и давай мнууу ръчка да не вземе да "роди"
                    с повече от 100км/ч недей да я зориш
                    че зла прокоба е надвиснала над двигателите 2.0 тс
                    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

• Според мен дизелите създават повече проблеми от една страна че нафтата не е хубава ,капризния комън раил и турбото без което дизела ще бъде само един трактор ,сегашните бензинови двг на алфа са много удушени и вървят като дизелите че и по зле но това е заради изгорелите газове ,ако обаче сравня 1,9 жтдм 150кс 8,8сек 0-1000м -30сек и моята стара убавица 156 155кс 8,6сек 0-1000м -29,6сек просто дизела няма шанс макар че се е развил много през годините ,той ще си остане само икономичен двигател

Comment

• Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
                        Според мен дизелите създават повече проблеми от една страна че нафтата не е хубава ,капризния комън раил и турбото без което дизела ще бъде само един трактор ,сегашните бензинови двг на алфа са много удушени и вървят като дизелите че и по зле но това е заради изгорелите газове ,ако обаче сравня 1,9 жтдм 150кс 8,8сек 0-1000м -30сек и моята стара убавица 156 155кс 8,6сек 0-1000м -29,6сек просто дизела няма шанс макар че се е развил много през годините ,той ще си остане само икономичен двигател
                        Обаче ако му барнеш един чип какво става..искам да кажа,че срещу 400 лв можеш да я направиш да върви много повече от една бензинова 2.0 ТС и да харчи много по-малко! Всеки да си кара каквото го кефи..

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• е стига те с тез чипове де!!!говорим за стокови мотори атмосверни и турбинирани!тя и баба мое с турбо дизел с чип да бие 2.0 тс иначе без чип само ш пушим май???
                          alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

• Чипа вдига повече коне на дизела само заради турбото ,просто не мога да си помисля ако се направи бензин с турбо и чип дизела никога няма шанс

Comment

• Има такива изпълнения определено много вървят
                              sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                              Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                              Ramstein - Benzin
                              https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

• Въпрос към колегите с бензинките:Тия коли за какво ги взимате,да се състезавате или да ходите на работа и т.н.?В крайна сметка дизела е по-добър в това отношение,защото харчи по-малко дори с чип и върви по същия начин

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Working...
                                X