Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
    Имам по-добра идея. Сваляй седалки, резервни гуми и всякакъв излишен товар и си слагай един хубав 100 октана бенз. Аз ще си карам на вмирисаната нафта и 40-50 кг събуфер отзаде с резервна гума и тн.
    Много се вживяваш със твоя добре вървящ дизел ХАХАХА внимаваи само да не засмучеш въздух щото 164-та си бяга многоА и друго да те попитам и какви времена даваш на 400м много ми е интересно
    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Имам по-добра идея. Сваляй седалки, резервни гуми и всякакъв излишен товар и си слагай един хубав 100 октана бенз. Аз ще си карам на вмирисаната нафта и 40-50 кг събуфер отзаде с резервна гума и тн.
      Да не те докачи некое Qv само че става страшно
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Я сравни на 156 2.4 JTDm и 2.0 JTS или пък на 159 2.4 JTDm и 2.2 JTD. При тези случаи дизела май е по-мощен, а?[COLOR="Silver"]

.
        Ама нещо не сващам. Тъй като си знаеш твойта, ето аз продължавам с моето. Давам ти по хубав пример пак между алфи -

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm------Alfa Romeo MiTo 1.4 T-Jet
        8.65 Kg/Ch----------------------8.47 Kg/Ch
        200 Ch------------------------155 Ch
        400 Nm -----------------------230 Nm
        Vitesse Maxi : 218 Km/h----------208 Km/h
        Km DA : 30.3 s.----------- 29.8 s.
        0 à 80 : 6.2 s. ------------- 6 s.
        0 à 100 : 8.9 s.--------------8.4 s.
        0 à 120 : 12.2 s. ------------12 s.
        0 à 130 : 14.6 s.-------------13.9 s.
        0 à 140 : 16.6 s. -------------16 s.
        0 à 160 : 22.7 s.-------------22.7 s.
        80 à 120 mini : 6 s. --------------5.3 s.
        80 à 120 en 4 : 6.4 s.-------------5.4 s.
        80 à 120 en 5 : 8.4 s.-------------6.8 s.
        80 à 120 en 6 : 11.5 s.-------------8.6 s.
        50 à 0 : 11.1 m. -------------10 m.
        90 à 0 : 33.5 m. -------------33 m.
        100 à 0 : 38 m. --------------39 m.
        130 à 0 : 67 m. ---------------67 m.

Представи си сега , че бензиновия ДВГ е с кубарура равна на дизела, тоест цели 1000 повече или 2400 кубически сантиметра и е равнопоставен - има си и вентилаторче с буквички на задния капак 2.4 T-Jet а не 2.4 JTDm , е па тогава не ми се мисли .
        Last edited by Доко; d.m.y г., 23:46.

Comment

Каталожни данни и други подробности....
          Важното е че дизела върви в пъти повече.
          Или ако не върви, то поне има по нисък разход.
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Колега Доко със стена спорил ли си ? Аз се отказах да споря
            Дизел маняците си знаят тяхното си . Ние си знаем нашето . То спора дизел <> бензин е малко като спора Intel <> AMD , Coca Cola <> Pepsi .
            Дето се вика за всеки влак си има пътници .
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
              Важното е че дизела върви в пъти повече.
              Или ако не върви, то поне има по нисък разход.
              Ей тук съм съгласен , има нисък разход. Обаче в едно съм убеден - няма бегачка с нисък разход . Има ги по-отделно - или върви , или е нисък разхода. Комбинацията ми напомня на това да си намериш ефтина и хубава кола. Тук също са поотделно - има ефтини, има и хубави .

Comment

ами те хората са горешили тоя спор,а именно 99% от автомобилните състезания са на бензин,какво има да се спори
                alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                  Колега Доко със стена спорил ли си ? Аз се отказах да споря
                  Дизел маняците си знаят тяхното си . Ние си знаем нашето . То спора дизел <> бензин е малко като спора Intel <> AMD , Coca Cola <> Pepsi .
                  Дето се вика за всеки влак си има пътници .
                  Ма тва ми е любима тема
                  В кръга на шегата , но всеки си има някакъв мотив да кара определен вид кола , така, че аз уважавам избора на всеки . Но в този спор не мога да схвана за какво спорим . Определено и двата мотора си имат кусури, но ако съпоставяте стокови мотори за бързина си мисля, че бензиновия има преднина въпреки, че е атмосферен. За здравина не споря.
                  Last edited by Доко; d.m.y г., 23:58.

Comment

Mалко е спорен въпроса за икономичноста . Alfa 166 2,4 jtd си гори горе доле колкото 2.0 Т.С.
                    @pr_00f - има нисък разход при тебе

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                    За здравина не споря.
                    И те се трошат ама ги срам да си признаят . Чакаме сега колегата pinifarina да направи темата за още едно изтропало 2,4 jtd дето си изостави стопанина нейде в Македония
                    Last edited by Sunny; d.m.y г., 00:06.
                    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Ми тя и бензиновата ми имаше нисък разход. - 7.8/100 на база ~27000 км, къде 2 литра отгоре и двг с 25 коня по малко. ( и доста повече изминати км на извънградско спрямо дизела към настоящият момент)
                      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение

Mалко е спорен въпроса за икономичноста . Alfa 166 2,4 jtd си гори горе доле колкото 2.0 Т.С.
                        @pr_00f - има нисък разход при тебе
                        Ами аз няма как да знам за разхода на дизела, нямал съм все още. Но интересното е, че и не ме влече

А има и друго култово ЖТД счупено , но и те няма да си признаят.
                        Last edited by Доко; d.m.y г., 00:09.

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                          ...недейте се превъзнася толкова по дизелите. Те винаги ще останат едни двигатели, които на 4500 оборота спират.

Comment

Ми тя и бензиновата ми имаше нисък разход. - 7.8/100 на база ~27000 км, къде 2 литра отгоре и двг с 25 коня по малко. ( и доста повече изминати км на извънградско спрямо дизела към настоящият момент)
                            Нали ти казвам . При тебе е друга бирата

Първоначално публикувано от Доко
                            Ами аз няма как да знам за разхода на дизела, нямал съм все още. Но интересното е, че и не ме влече
                            Е то и аз нямам и не съм имал (пази боже) по каталожни данни ги гледам .
                            Last edited by Sunny; d.m.y г., 00:11.

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                              Да не те докачи некое Qv само че става страшно
                              Е то вече го докачи,ето го резултатаhttp://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=30449&page=9
                              Alfa Romeo 156 1.9 JTDm sportwagon

Comment

Ако беше минал на газ, друго щеше да приказваш Или викаш куцо пиле

Comment

Working...
                                X