Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pooh Покажи съобщение
    Ако сравним най-мощтния 2.0 турбодизел предлаган на пазара в момента БМВ 123d (би-турбо) е 203 коня. Има и мерцедес 250 cdi 204 коня, той даже е 2.1. Това са най-модерните технологии към момента при дизела. Още 1999 ОБАЧЕ има хонда S2000, 240 коня атмосферни от 2.0 куб. Има и рено и хонда type-R с по 200 атмосф. коня също. Просто бензина има много по-голям потенциал. Карам една от най-бързите дизелови Алфи в България. Колата е много бърза, но е към предела на ресурса за шосейна кола. Докато бензинова турбо кола с аналогична кубатура започва развитието си от 250 коня. Мицубиши и Субару от магазина са по 300 коня все пак.

Ако спора е за бензин с/у дизел при Алфа. Да, Алфа бенз. мотори не произвежда и не разработва от 2005г. Когато се спира производството на V6(Busso) в Арезе. 1.9 и 2.2 JTS са хамерикански мотори, не ги коментирам. Още през 80-те, когата са били фирма за коли (щото сега не са) от 2.0 са вадили 148 коня. И сега след 30г (трийсет) от 2.0 JTS-165 коня при Алфа 156/GT. ЕВАЛА! През 80-те 2.0 дизел-95 коня, сега от 1.9 би-турбо (при новата Делата) 190 коня. Има огромно развитие. 80% от продажбите на Алфи в Европа са дизели. Нормално е от там и за там да са основните инвестиции. ФИАТ просто няма пари да развива паралелно бензинови и дизелови мотори.

Заради непрекъснато повишаващите се еко-изисквания бензиновите мотори последните 15г. наистина се спънаха много. Сега със съвремените турбо-техлогии и системи за директно впръскване обаче, нещата ще дръпнат. Всички производители преминават към така наречения "down size" Един мотор с малък обем и различни турбо-варианти. Това намалява и разходите на производителя. Вместо различни кубатури има примерно един двигател 1.4 с 95, 120, 155 и 170 коня. Така, че бензина винаги ще е по-напред от дизела. Сега просто се случи да го изчака 15г да го догони лекинко.
    са пак ще излеве някой нафтов маняк да те убори
    Volvo S80 2.0 T5 180hp
    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

• Аве немоа разбера кво философствате вадете дизелите и който ме бие (аз с бензин) даваме ключовете
      И са не искам децата да ми говорят глупости само смелчагите да излизат
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
        Аве немоа разбера кво философствате вадете дизелите и който ме бие (аз с бензин) даваме ключовете
        И са не искам децата да ми говорят глупости само смелчагите да излизат
        Бате Бобо се надъха! Аааааа кефиш ме, кефиш с бързата бензинка
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Бате Бобо се надъха! Аааааа кефиш ме, кефиш с бързата бензинка
          е то аз да изляза ма пак съм бензин
          чудя се ако я мапна на 9 смес ще е като дизел , може и да мине номера
          Volvo S80 2.0 T5 180hp
          Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
          Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

• Да ... някои марки и от 1300сс вадят над 200 коня
            Справка: Мазда RX8 Revolution - 231 к.с. и няма турбо
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
              Да ... някои марки и от 1300сс вадят над 200 коня
              защото това е типичен бензинов двг нали

манете на бобо бензинката , оня читър, дизел повер фор да уин !
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                защото това е типичен бензинов двг нали

манете на бобо бензинката , оня читър, дизел повер фор да уин !
                Ти гледам пишеш начи си навит да се пробваш с мен ?

А и остави ти маздата че тоя мотор бензинов е измислен доста преди да знаеш какво е кола
                sigpic
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
                  Еми дърпал съм се с олекотена до 1100 кг чипосана 164-а и я бих, не може ме впечатлиш с нещо такова. Единствените Туин Спаркове които съм се дърпал и са ме били са 155 2.0 16V (155 ме би на 250-300 метра, не сме правили летящ старт или 400 метра) и 145 QV. Всичко друго що е туин спарк или бмв-та по 150 коня и тем подобни под ножа лягат. Тука някои хора погрешно ме разбират и си мислят, че искам да натрапя идеята, че дизела е най-бърз и не зачитам друго. Просто се опитвам да докажа, че така както бензина върви, така може и дизела. Нима в пистата Серес тази година KGB не доказа ли точно това? Я пак погледнете резултатите. Който говори, че дизела ставал за печка само и тн просто не се е сядал на дизел и затова така говори. Лично аз не познавам човек купил си дизелова кола и след това да е седнал на друго.
                  евала пич кефиш ме и друго ми беше да напиша ама нямамого добре се измъкваш от ситуациятаи сега във краина сметка какви времена даваш със мега бързия дизел на 400м не разбрах?това беше последното ми питане към теб
                  Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 15:24.
                  АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Може да се направи един драг 2,4 жтд с 1,8 и 2,0тс да се направи едно видео и темата ще е до тук ,само да не са тунинговани ,в този случай дизела ще падне с малко от 1,8 и с повече от 2,0 толкова е логично

Comment

• Като казахте Мазда се сетих братушките едно време са имали модели с роторни двигатели с по 210 к.с. - 280 к.с. Ей такова жигули или самара да го срещнеш на пътя много замислени муцуни ще има
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                        Да ... някои марки и от 1300сс вадят над 200 коня
                        Преди 2 седмици имах среща на живо с един такъв роторен двигател, по-точно двуроторния 231 коня(има и 192 еднороторен)... няма такава кола, ЕВАЛА за уникалната кола...
                        145 QV ex.
                        146 Boxer TOTAL ex.
                        147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                          Хм...
                          Мисля, че просто поради ред причини в последните години се наляха купища пари в развойната дейност на дизеловите двигатели. Сега обаче наблюдавам една тенденция, която се надявам да се запази - наливането на пари в бензиновите турбо двигатели. Технологиите напреднаха във всяко отношение. Така че недейте се превъзнася толкова по дизелите. Те винаги ще останат едни двигатели, които на 4500 оборота спират.
                          ...и в много случаи се вкарва следващата скорост, получава се хубаво ускорение, докато бензинката е в 7-8000 обората и не съсипва дизелчето.
                          приемер, който не е определящ но все пак:

147 1.6тс 120 к.с 0-100 10,5сек
                          147 1.9jtdm 120к.с 0-100 9.6сек
                          147 2.0тс 150к.с 0-100 9.3сек
                          147 1,9 16v 150к.с 0-100 8.8сек

и 1750tbi 200коня не превишава 5600 оборота, но надали някой ще бъде недоволен

п.с: кефя се на жтд, кефя се и на т.с, обаче се наблюдава нещо като завист без да има защо и от двете страни, което е много тъпо.
                          147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

• Първоначално публикувано от rady156 Покажи съобщение
                            и 1750tbi 200коня не превишава 5600 оборота, но надали някой ще бъде недоволен
                            Нещо си в грешка за оборотите
                            http://www.youtube.com/watch?v=QeAqv...eature=related Гледай м/у 5 и 6 минута

Поста ти изглежда много интелегентен ма явно имаш доста пропуски
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                              Нещо си в грешка за оборотите
                              http://www.youtube.com/watch?v=QeAqv...eature=related Гледай м/у 5 и 6 минута

Поста ти изглежда много интелегентен ма явно имаш доста пропуски
                              Определено нямам доста пропуски,щото за да дам коментар не ми трябва ровене из google i youtube.
                              ако трябва да се обяснявам на някой, че да схване идеята става въпрос, че този двигател е 200 коня при 5000об. И макс. въртящ момент при 2000об, дибидюс като моя ДИЗЕЛ, докато 1.8тс е 144кс/6500 и макс въртящ момент за 1.6тс примерно при над 4000об.
                              Много добре знам разликата между турбо бензин и атмосферен бензин и разликата в оборотите. Но тъй като темата не е Атмосферен бензин vs. Дизел, дадох тоя пример, показващ ни че определено по-ниските обороти не правят дадения двигател по-лош.
                              147 jtd 115k.c "02 Distinctive

Comment

• темата е бензи срещу дизел никъде не пише дали ще е турбо бензин срещу турбо дизел , и изобщо какво има да спорите толкова много
                                пределно е ясно че атмосверки бият турбо печки че да не говориме за турбобензини
                                alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Working...
                                X