Известие

Collapse
No announcement yet.

За младите шофъори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За младите шофъори

Колеги, какво ще кажете за тях? До колкото съм чувал в някои страни на шофъори с малък стаж е забранено да карат по-мощни коли. Ами тук? Тук не стига, че няма такива ограничения, ами и книжките ги раздават "по три за лев (250 лв)". Ей сега влизам в офиса. И какво ми се случи по пътя... Пътувам през Слатина в посока Подуене. Застигам една кола, а тя някак си не се държи нормално. Едни такива неадекватни спирания и престроявания... Карам на по голяма дистанция, но изведнъж оня като набива едни спирачки, а влачейки гумите си се пресяга да си слага колана. Пред него кола чака да прави ляв завой и някаква патрулка от другата страна, ама ония спят вътре. Реших, че би било по безопасно да го изпреваря, въпреки че днес изобщо не съм бързал и просто си се влачех най-културно. Тръгвам да го изпреварвам - оня не ме пуска. Светкам, свиркам - нарочно седи в ляво. Такааа, ли? Пускаме се под пътния възел на Подуене в посока Герена. Аз съм му се залепил на задната броня и го дебна, а оня се хили вътре и не ме пуска. Не щеш ли мръдна леко явно по случайност и аз се завирам до него, той блее. Изведнъж поглежда към мен и се стряска, защото не е очаквал да види кола до себе си. Щеше да се залепи като палачинка на стената на тунела от другата старана. После тръгва след мен да ме гони да ме изпреварва . Щеше да се убие да ме стигне, а на сфетофара гледам вътре ми се хилят двама 18 годишни пубери. Е браво, бе! Чудя се изобщо баща му на това дете знаеше ли къде му е колата ???
    Alfa Romeo 75 24V

е т'ва е проблема .Некви като мене (примерно на 14) да взимат на бащите си колите до като спят от нощна смяна и да се правят на велики . А и аз карам с баща ми така че внимавам ,а и то само вечер или неделя като няма никои по пътищата
    Fiat Cinquecento 1.1 Sporting - Нервозната табуретка, жилояд! Ex.
    Fiat Punto 1.6 cabrio - ex.
    Fiat Bravo 1.8 GT - now

Comment

Добре че сте се разминали без инциденти!!! Тия двамата дано си вземат поука и то бързо, без да нараняват някои! Всеки от нас е правил глупости, но важното е да не вредиш на останалите и колкото и да искаш да се покажеш на приятел/ка/ колко си добър, да не прекаляваш с майтапа!

Като прочетох какво е станало, ти малко си се подвел на играта им, което би могло да доведе до нежелани последствия, аз лично бих си карал спокойно в дясно

ПС.
      да чакаш от бащите им нещо? няма нужда, сами трябва да се осъзнаят!!!
      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Никаква поука не са си извадили тия . Само като ги видях как се хилеха на сфетофара до мен и ми идеше да сляза с щангата да им дам една сигурна поука . Иначе не мисля, че съм се подвел. Аз исках да ги изпреваря и толкова, а те че ми пречат си е техен бизнес . Виж, ако ги изпреваря и засека, и ги натисна в стената на тунела , ей това би значило, че съм се подвел. А мога да Ви уверя, че съм способен на това и съм го правил не веднъж ...
        Alfa Romeo 75 24V

Comment

Ей с такива надрусани пуберчета е по добре да не се срещаш.
          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
          sigpic

Comment

Абе и аз съм млад шофьор, от 4 месеца имам книжка ... вярно, иначе съм на 28 почти, но такива глупости не съм правил никога ... най-лошото което ми се е случвало е да тръгна по тъмно и да забравя фаровете, или да я изгася. Според мен всичко си е до човека, има и по-"стари" шофьори които правят глупости ...
            Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

хъмдам, има такава работа, те затва са правени тия Junior алфи

ми и аз съм млад шофер с има нема 5 ПТП-та за 2 години и 3 месеца
              и ВР регистрация
              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                ми и аз съм млад шофер с има нема 5 ПТП-та за 2 години и 3 месеца
                и ВР регистрация
                Споко те всичките са на паркинг

Инече всеки може да има проблеми, маже да си опитен и пак да сбъркаш, но наистина на децата им дават лошо книжки.
                "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                Opel Astra J GTC

Comment

За мен основният проблем е, че книжките сега се изкарват твърде лесно. Къде с пари, къде с връзки... Съвсем скоро бях свидетел как няколко души на възраст 18 години взеха книжки и нищо против тях, ала съм убеден, че изобщо не са придобили нужната квалификация. И сега? Не всеки от тях ще има до себе си човек с опит докато кара. Навсякъде се говори за рацери, Божурище и т.н. Малко им трябва и надават "ръчката". Дано поне няма жертви, невинни или не.
                  Alfa Romeo 75 24V

Comment

Квалификацията на шофьорите е безспорен фактор но и да не забравяме, че повечето безразсъдни начинаещи момчета/момичета не са давали пари за колата която карат.....
                    97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

малко оффф ама какво да се прави такъв съм си
                      Блондинка на курс за управление
                      -Блондинка:Сега ако си вдигна десния крак какво ще стане?
                      -Инструктор: Ами ще отпуснете педала на газта
                      -Блондинка:Ами ако си вдигна левия крак какво ще стане?
                      -Инструктор:Ще отпуснете педала на съединителя
                      -Блондинка:А какво ще стане ако си вдигна и двата крака едновременно
                      -Инструктор:Ще вземете изпита веднага!

Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

За съжаление някой книжки се вземат и така
                        Mitsubishi Outlander 2.2 4х4 от 12г. -"reliably" now
                        Alfa Romeo 1.9 JTDm от 10г. -"bellissima" - now
                        Alfa Romeo 1.9 JTD от 00г. -"my heart"- ex
                        Fiat Ritmo 1.5 Super от 82г. -"first love"- ex

Comment

Първоначално публикувано от Наката
                          За съжаление някой книжки се вземат и така
                          Ами не се учудвам и повечето книжки на млади мацки да са така - като гледам как карат все едно няма други участници в движението и всеки им е длъжен да им прави път и място - даже свирят да се дръпна без да съзнават, че улицата е еднопосочна и те са от грешната страна
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

ми дръпни се зависи колко е готина мацката естествено

а сега се сетих и за другото правило което важи по софийските улици - "Правилото на по-скъпата кола"
                            Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от pent
                              ми дръпни се зависи колко е готина мацката естествено

а сега се сетих и за другото правило което важи по софийските улици - "Правилото на по-скъпата кола"
                              Ти пък луд ли си - как ще се дръпна на някаква мутреса - накипрена като фолк певица и със скъпа кола. Не ми хареса и това е
                              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Working...
                              X