Известие

Collapse
No announcement yet.

За младите шофъори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BatVas
    Ти пък луд ли си - как ще се дръпна на някаква мутреса - накипрена като фолк певица и със скъпа кола. Не ми хареса и това е
    ее Васко недей така, кавалер бъди, все пак срещу теб има жена! И тя знае че е в нарушение, но мисля че е типчна проява на български инат да стоиш на пътя и да и се пулиш

абе всеки си знае но аз отсъпвам назад, ако има накъде естествено
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Аз като стане нещо такова и започвам да набирам нерви и........ако се извини или се усмихне .........и аз се усмихвам , но ако почне да ми се кара и почва яко хранене
      98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Да бе да - тя така една си мислеше че щото е дама и ще я пуснат да пресече с предимство главен път и натресе нищо неподозиращ човечец - ти кво искаш утре да се натресе в мене щото е свикнала да и правят път - щото дама -няма да ги учиш така когато са в колите - да знаеш че аз съм голям кавалер, ама при шофирането има закони и понякога могат да струват скъпо тези компромиси - дори и човешки живот. Щом се качи в автомобил - НЕ Е ДАМА а е ВОДАЧ на ППС.
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

е не говорим тук за някви груби прояви, каране със супер превишена скорост и тн... аз имах предвид ситуацията когато влезе срещу теб в еднопосочна улица

хаха преди малко висях на прозореца на улицата тук, и да ви кажа, няма по-дразнещо нещо от готина руса мацка в голф 3-ка , захапала волана

Comment

НЕ Е ДАМА а е ВОДАЧ на ППС. [/quote]

МПС приятелю ко е туй ППС не знам.
            А инак си много прав който кара понякога в локалното на Борис знае
            1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
            2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
            1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от pent
              е не говорим тук за някви груби прояви, каране със супер превишена скорост и тн... аз имах предвид ситуацията когато влезе срещу теб в еднопосочна улица
              Няма навлязла в насрещното - няма отдръпване -> няма нищо такова, щото въпросната "овца" утре ще прегази някого или ще смачка нечия кола!
              Една такава ..... миналата година влезе под един КрАЗ 255 щото "пропуснала" да спре на СТОП - язък за Дедрата - за тва никакви компромиси, както каза Васката - тя е водач на ППС и ако не може да е такъв, да си хване такси!
              Mitsubishi Outlander
              Mitsubishi Space Star
              Daihatsu Terios

Comment

Първоначално публикувано от Crusader
                щото въпросната "овца" утре ще прегази някого или ще смачка нечия кола!
                то и ти не си застрахован - ама никой няма да те нарича овен

усещате ли как се отколняваме от темата

Comment

ППС - Пътно превозно средство да бе МПС ще е по удачно, ама ако е на каруца - кво да я правя и такива водачки има по селата
                  2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

И аз съм на мнение че не трябва да им се отстъпва. Кво си мисли взела си книжката като я ......ай да не казвам как. После пък и път ще и права след като е в забраненото, пред полицията минава с голямото деколте или голямото циврене според зависи. Ами дайте по един буркан и на тях да им сложим .

Comment

Първоначално публикувано от pent
                      Първоначално публикувано от Crusader
                      щото въпросната "овца" утре ще прегази някого или ще смачка нечия кола!
                      то и ти не си застрахован - ама никой няма да те нарича овен

усещате ли как се отколняваме от темата
                      Някоя от тия мацки като врътне 320 иляди без сериозен инцидент ->ще получи моето уважение, а до тогава ще трайка и ще спазва правилника! И тук се връщаме на темата за шофьорите новобранци, моето мнение че трябва да носят стикери на колите си поне 2 години /на времето беше година/!
                      Не че не могат да се пребият и с кола 1000кубика, но трябва нещо като в Италия и Джуниърите /за съжаление скоро колега се преби с точно такава Корса 1.0 - типично новобранско изпълнение, не преценил скоростта в завой и изхвърчал/
                      Друг пример за келешко изпълнение от миналата седмица /Маринов знае/ и пак с колега, купува си Сеат Кордоба 1.8 GT и пак не преценил скоростта в завой, грозното е че откърти паметника на предния дето се преби на същото място, тоя обаче с повече късмет - мина със счупени пръсти и кола за старо желязо.
                      Нагледал съм се на подобни изпълнение и смятам че децата трябва да бъдат държани по-изкъсо!

Първоначално публикувано от gigi
                      И аз съм на мнение че не трябва да им се отстъпва. Кво си мисли взела си книжката като я ......ай да не казвам как. После пък и път ще и права след като е в забраненото, пред полицията минава с голямото деколте или голямото циврене според зависи. Ами дайте по един буркан и на тях да им сложим .
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

От личен опит знам (а и теорията ми се е доказала и от много други хора), че има няколко етапа в изграждането на един човек като водач на МПС...
                        в началото е страха от движението, колите, твоита собствена кола и тн... По-нататък, когато ти мине първоначалния стрес и започнеш да се справяш по-добре с движението ти идва най-грешната мисъл: "Аз мога да карам" и започваш да лудееш, да се състезаваш на всеки светофар да правиш глупости общо взето... третия етап идва чак когато живота ти се окаже в опасност благодарение на някоя от глупостите които си правил и се поспираш и позамисляш малко, има ли смисъл да правиш всичко това? Това е моментът във които може да се каже че от "млад шофиор" се превръщаш в разумен такъв.
                        Не казвам че всички са така, но това ми е наблюдението за по-голямата част. Някои пък си стоят в един от моментите и не се придвижват по-нагоре и най-опасният такъв е вторият, а хората за които си говорим (младите водачи) са точно в него...
                        Може би е малко нахално, но въпреки че имам книжка от 5 месеца не се считам за млад шофиор. На моита си Алфичка съм навъртял около 30хил. км. от както я имам
                        Honda CBR 954RR, Range Rover Vogue V8

Comment

Напълно подкрепям идеята за стикерите на младите шофьори, но и това има обратен ефект. Много задръстеняци се правят на отворени като видят удивителна на кола. Забелязали ли сте как се държат някои хора като видят учебна кола

Проблема при младите шофьори идва точно, когато се почустват сигурни във себе си, а дори и не подозират колко още време им трябва за да добият опит и рефлекси. Тогава се отпускат, не внимават и се правят на гъзари! По мои наблюдения това са шофьорите между 5 и 50 хиляди километра. За всяко правило си има и изключения, но моите наблюдения са такива.

Също подкрепям мнението за собствеността на колата. Друго си е да си си е твоя колата и ремонтите да ти идвар от джоба!

@100letov: Не споря как караш, но искам само да намекна, че за 5 месеца колко карания имаш на критични метериологични условия? Да ти поднесе колата на току що завалял дъжд или заледен мост, вятър, който те бута настрани, а да не говоря за рефлексите, които си се добиват с времето. Без да се обиждаш, но 5 месеца... нахално си е
                          Alfa Romeo 156 2.0 T. Spark
                          2003 Honda CBR 954 RR

Comment

Съгаласен съм с етапите при изграждане на шофьора.
                            Аз бях така и се мислех за добър шофьор докато на направох първите си ПТП - слава богу леки.
                            Сега не се считам за добър шофьор и внимавам много почече от колкото преди 10 години.

Comment

Съгласен съм с теб кекс. Наистина 5 месеца са си доста малко зад волана, да не говорим за тези момчета и момичета, които карат по 1 път в седмицата или във месеца...
                              Неуспорим факт е и собственоста на колата... наистина като си е твоя и ти си поемаш всички разноски се замисляш доста повече.
                              Аз смея да нахалствам, че не съм вече млад шофиор, защото освен тези 5 месеца от които имам книжка, имам още 2 гадини "нелегално" зад волана, през които почти ежедневно съм карал наи-вече един джип... той беше със задно, и точно той ме научи що е тва поднасяне и как да го овладяваш на всякакви метериологични условия. Междудругото след като си взех алфата направо унемях колко е стабилна в сравнение с него.

П.П. Търтея ми се беше скарал веднъж за тея работи със карането без книжка, така че не се чустваите длъжни и вие да го правите плийз
                              Honda CBR 954RR, Range Rover Vogue V8

Comment

Според мен всичко зависи от самия човек. Просто си зависи и от възрастта и от това колко си живял и преживял. Едно е да се качиш на 18 години на кола малко след като си си разтягал пи*ката. Друго е да си на 25-6-7-8 години вече да имаш семейство, за което да се грижиш, да си си изкарал сам парите за колата и т.н. Аз самият като взех книжка такива глупости съм правил, че ми се изправя косата. Дълго време карах така и не знам какво ме опази. После в казармата бях шофъор... А ле-ле там какво беше... ЗИЛ-ове, УАЗ-ки... И там по чудо почти без инциденти мина. Вече от дълго време работя като шофъор и с това както се казва си изкарвам хляба. Та идеята ми е, че трябва човек доста да покара и доста да преживее, за да почне да кара разумно. Не бавно, а разумно.
                                Alfa Romeo 75 24V

Comment

Working...
                                X