Известие

Collapse
No announcement yet.

Дино Дей за Алфисти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

е хубу де , я да попитам тогава ,тия алфадиази ,нали имат дино ... колко може да му се вярва на него ? Като гледам по графика ,като си напише теглото на колата и там другите му простотии ,треа да не е много НЕвярно

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
      е хубу де , я да попитам тогава ,тия алфадиази ,нали имат дино ... колко може да му се вярва на него ? Като гледам по графика ,като си напише теглото на колата и там другите му простотии ,треа да не е много НЕвярно
      Но тук не се знае колата в какво техническо състояние е. Алфадиага няма кристална топка. За това се ходи на Дино стенд замерват се оцелеите коне и му правиш сметката. Още повече ако колата ти не е сток изпълнение.
      145 QV ex.
      146 Boxer TOTAL ex.
      147 T.S. Sele top

Lancia Dedra 2000 16

Comment

знам, че не може да му се има много вяра, но има една програмка за iPhone - Dynolicious се казва, която измерва точно тези неща. използва accelerator сензора в телефона и ако сте задали правилно килограмите, може да ви каже точно тези данни. използвам съм я на старата 156-ца и беше горе-долу точна - изкара ми ги 114 коня (тя беше 116), предполагам защото бях сложил килограмите на колата без да смятам моите и горивото в резервоара. колкото и да не е вярна, все пак не струва 150лв. Не съм ходил на дино тест и не знам как точно мерят, но не вярвам да те карат да дърпаш един нютонметър, за да ти измерят мощността. ако някой се интересува от програмката, да пише на лични да му я пратя
        ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
        ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
        Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
        Alfa Romeo 4C

Comment

116коня ти е била по книжка колата. Колко е била реално засичал ли си я на дино? Може въобще да не е точно програмката
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от zdravio Покажи съобщение
            Но тук не се знае колата в какво техническо състояние е. Алфадиага няма кристална топка. За това се ходи на Дино стенд замерват се оцелеите коне и му правиш сметката. Още повече ако колата ти не е сток изпълнение.
            е нали си прави компютърна диагностика алфадиага .
            Плюс това , като зададеш правилните данни и вдигнеш колата на крик от едната страна ,та едното колело да върти ,при оборотите трябва да си отчете всичко ... де да знам ,това са само разсъждения

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
              116коня ти е била по книжка колата. Колко е била реално засичал ли си я на дино? Може въобще да не е точно програмката
              http://www.youtube.com/watch?v=0-DFbJQbeSY

Comment

е нали си прави компютърна диагностика алфадиага .
                Плюс това , като зададеш правилните данни и вдигнеш колата на крик от едната страна ,та едното колело да върти ,при оборотите трябва да си отчете всичко ... де да знам ,това са само разсъждения
                Не става за дино теста Алфадиага.....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Не става за дино теста Алфадиага.....
                  ти пробвал ли си го Никсън?

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

шшшшшш къде са ви бегачките
                    А иначе кажете ми какво което незнаете ще научите от това дино?!?! Ще има само разплакани и разочаровани и всички ще обвиняват диното че не отчита правилно
                    Ако ви е правено нещо стойностно по колата има смисъл да отидете но колко от вас наистина имат нещо под капака различно от спортен филтър и чип
                    Alfa Romeo 147 "Selespeed"
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                      написах какво ми показа Dynolicious - 114, а по книжка са 116. казах и къде може да имам грешка. според мен за толкова субективен тест, гршката е пренебрежимо малка

иначе съм съгласен с mik mik, че в повечето случаи са глупости ако нямаш нещо по-различно под капака, затова даването на пари за такова нещо, според мен е грехота
                      Last edited by vassil.tzanev; d.m.y г., 21:43.
                      Alfa Romeo 4C

Comment

аз ппитам, не щото мисля да давам пари ,а щото си имам алфадиаг и дали е допустимо за меродавно ,мнението на тази програма

sigpic
                        Alfa Romeo 159 EX

Comment

аз ппитам, не щото мисля да давам пари ,а щото си имам алфадиаг и дали е допустимо за меродавно ,мнението на тази програма
                          какво представлява алфадиаг? за PC ли е? на какъв принцип работи с какви датчици? бих могъл да сравня резултатите с dinolicious. макар, че има една приказка, че ако имаш един часовник знаеш колко е часът, а ако имаш 2 никога не си сигурен
                          Alfa Romeo 4C

Comment

Първоначално публикувано от vassil.tzanev Покажи съобщение
                            какво представлява алфадиаг? за PC ли е? на какъв принцип работи с какви датчици? бих могъл да сравня резултатите с dinolicious. макар, че има една приказка, че ако имаш един часовник знаеш колко е часът, а ако имаш 2 никога не си сигурен
                            софтуер за диагностика ,специално направен само за алфа ромео.

alfadiag.net

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

видях го вече, но ми беше интересно по какъв начин го отчита. според мен за тези неща е нужна друга установка с външно измерване, а не да чете от ECU-то. но мога да пробвам и да сравня най-малкото данните от alfadiag и dynolicious. в крайна сметка dynolicious е някакъв си софтуер без никакви претенции за обективност, нито за професионално измерване - просто играчка за детски експерименти и е занимавка
                              Alfa Romeo 4C

Comment

ти пробвал ли си го Никсън?
                                Ми не съм, но просто няма как възоснова на показанията който софта чете от екуто да ми даде някакви реални стойности......
                                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                                X