Известие

Collapse
No announcement yet.

Какви са стъпките за промяна статута на помещение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какви са стъпките за промяна статута на помещение

Въпросът ми е какви са стъпките, за да променя статута на кафене в такъв на магазин за нехранителни стоки? Евентуално ако е много сложно да го направя сам, адвокат ли се разправя с тия неща или някой друг? Чувал съм, че били големи мъки за промяна на статута от магазин за нехранителни стоки в такъв за хранителни, но обратното си мисля, че ще е по- лесно. Благодаря ви за отговорите предварително.
    Lexus IS200

Значително по-просто е, единствения документ, който е много важно да имаш се нарича " Удостоверение за въвеждане в експлоатация". Всичко останало е бюрокрация, но нищо сложно. Успех!!
    "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Почетох малко из нета и видях, че са хиляди процедурки и документи по отварянето на магазин. Нямам време и сили да се преквалифицирам затова направо ще попитам- препоръчайте ми към кого да се обърна да ми свърши цялата работа по отварянето на магазина? Не ми е съвсем ясно адвокат ли да си наема или някой счетоводител или някой друг се занимава с тези неща?
      Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        Почетох малко из нета и видях, че са хиляди процедурки и документи по отварянето на магазин. Нямам време и сили да се преквалифицирам затова направо ще попитам- препоръчайте ми към кого да се обърна да ми свърши цялата работа по отварянето на магазина? Не ми е съвсем ясно адвокат ли да си наема или някой счетоводител или някой друг се занимава с тези неща?
        Трябва да си наемеш адвокат, колега. Аз съм юрист и се занимавам с вещно право, но точно с тая процедура не съм се сблъсквал никога. Затова и не ти пиша, за да не те подведа за нещо.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Обясни на прост български какво искаш да направиш, какви документи имаш и какво е било преди това. Може да не е толкова сложно, просто дай по конкретно инфо.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
            Обясни на прост български какво искаш да направиш, какви документи имаш и какво е било преди това. Може да не е толкова сложно, просто дай по конкретно инфо.
            Имам фирма, не е регистрирана по ДДС. Имам договор за наем на помещение със статут на кафене. Искам да направя от него магазин за нехранителни стоки- домашни потреби.
            Lexus IS200

Comment

Имам фирма, не е регистрирана по ДДС. Имам договор за наем на помещение със статут на кафене. Искам да направя от него магазин за нехранителни стоки- домашни потреби.
              Събираш документите на старата фирма заедно с тези на помещението и с договора за наем отиваш в общината за пререгистрация, намираш услужлива служителка и може да минешшшшш мнооого тънко, в противен случай промяна статут на помещението, архитектурни планове и куп главоболия. С две думи правиш се на тапа и отиваш в общината пък каквото сабя покаже.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Aко случайно допреш до нуждата от изготвяне на проект за "Промяна на предназначение" т.е. архитектура и всички инженерни специалности, може да пуснеш едно Л.С., аз съм архитект и мога да помогна.
                Alfa Romeo 156 TS 2.0

Comment

Working...
                X