Известие

Collapse
No announcement yet.

местни данъци и такси

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
    Е сега не живеем във Виена и не взимаме заплатите на тамошните господа
    И ти да не си мислиш, че там взимат по 10 000 евро и не ги бърка да дадат 2200. Това 2200 е някаде около средната заплата за мъж във Виена. За жена средната е по-ниска. На фона на заплатите в София, не съм убеден, че не излиза по-евтино тук...
    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
      И ти да не си мислиш, че там взимат по 10 000 евро и не ги бърка да дадат 2200. Това 2200 е някаде около средната заплата за мъж във Виена. За жена средната е по-ниска. На фона на заплатите в София, не съм убеден, че не излиза по-евтино тук...
      Виж сега че си земат мангизи зимат си няма какво да си говорим и стандарта на живот им е на светлинни години пред нашия така че не мисля че тези 2200 евра примерно за един тамошен господин да си ги плати са много виж обаче аз ако трябва да платя 500лв за мен са адски много щото зимам 450 лв на месец така че нека да не си говорим глупости а и във центъра на Виена не вярвам да има дупки по 15см както във нашата столица да речем и сигурно не правят по два пъти на година предници и не изправят джанти по три четири пъти и във краина сметка какво става на обикновенния гражданин като мен му взимат повече от колкото му е месечния доход така че за мен лично заключението е че местните данъци и такси както е озаглавена темата са необосновано високи
      Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 12:47.
      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
        Добре.
        За сведение.
        Годишен разход (данък+застраховка) за Волво С60 Д5:
        Виена - 2200Е
        София - 500лв

Нещо не разбрах на кой му е по-евтино?
        Говорете с цифри, моля!
        Първо не взимаме техните заплати, втори нямам такива пътища като техните, трето ако сметнем ремонти по окачването, което те не правят излиза че е в пъти по скъпо!!!
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

реших си проблема с типото а с алфата още не съм тъи като не е карам от 2 години
          ако трябва да я взимат то и без това е разглобена
          alfa 164 t.s ex
          tipo 2,0 16v turbo ex
          opel astra amnesia ex
          megane 2 ex
          alfa 159 jtd ех
          audi A6/S TQ 330+
          audi a4 b5 1,8 TQ 500++
          alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщение
            реших си проблема с типото а с алфата още не съм тъи като не е карам от 2 години
            ако трябва да я взимат то и без това е разглобена
            Как го реши я раздухай керизо да си знам ако ме подгонат
            ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
            BMW e39 facelift

Comment

мързи те да четеш ли ?
              alfa 164 t.s ex
              tipo 2,0 16v turbo ex
              opel astra amnesia ex
              megane 2 ex
              alfa 159 jtd ех
              audi A6/S TQ 330+
              audi a4 b5 1,8 TQ 500++
              alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщение
                мързи те да четеш ли ?
                Демек си дал една 20-ка без да плащаш предните данъци,които не са платени и почваш да плащаш откакто я регистрираш в данъчното ?
                ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
                BMW e39 facelift

Comment

Е сега не живеем във Виена и не взимаме заплатите на тамошните господа
                  Първоначално публикувано от TRENDi Покажи съобщение
                  ....и не караме по техните пътища, съответно, те не правят всяка година предница...
                  Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                  Виж сега че си земат мангизи зимат си няма какво да си говорим и стандарта на живот им е на светлинни години пред нашия така че не мисля че тези 2200 евра примерно за един тамошен господин да си ги плати са много виж обаче аз ако трябва да платя 500лв за мен са адски много щото зимам 450 лв на месец така че нека да не си говорим глупости а и във центъра на Виена не вярвам да има дупки по 15см както във нашата столица да речем и сигурно не правят по два пъти на година предници и не изправят джанти по три четири пъти и във краина сметка какво става на обикновенния гражданин като мен му взимат повече от колкото му е месечния доход така че за мен лично заключението е че местните данъци и такси както е озаглавена темата са необосновано високи
                  Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  Първо не взимаме техните заплати, втори нямам такива пътища като техните, трето ако сметнем ремонти по окачването, което те не правят излиза че е в пъти по скъпо!!!
                  Първоначално публикувано от Abarth Покажи съобщение
                  Демек си дал една 20-ка без да плащаш предните данъци,които не са платени и почваш да плащаш откакто я регистрираш в данъчното ?
                  Не!
                  Просто не обичам изказвания, че разбираш ли ние сме толкова зле, че чак всичко ни е по-скъпо от "нормалния" европеец, въпреки по-голямата му заплата!
                  Да не си мислите, че със събиране на приблизително 5 пъти! по-малък данък, пътищата ще бъдат същите макар, че както казах, този данък няма общо с пътищата.
                  Да не мислите, че тези 2200Е са нищо за нормалния австриец?
                  Всеки си гледа от неговата хазна.
                  Докато да не мислите, че всеки в Австрия плаща с кеф. Дори напротив. Псува още повече, но плаща! Защото има закони. Благодарение на тези закони и на по-богатата страна имат тези пътища.
                  За съжаление нашата страна не е толкова богата, за да построи ей сега примерно 2000км първокласни пътища и магистрали за основата на България.
                  Ако трябваше и страна като Австрия да го направи дори и те не могат просто така да си го позволят.
                  Ако не ви изнася, не плащайте данък на Българя, изнесете се в някоя "европейска" страна, плащайте данъка си там и се радвайте на пътищата им.
                  Ако не ви изнася да плащате такъв висок данък в България, ами просто си купете някоя по-стара и маломощна кола и плащайте по 20лв данък, какъвто е повечето за по-старите и маломощни коли.
                  Просто не се оправдавайте с глупости.
                  Най-малкото нямате ДОРИ И ПРАВОТО да се оплаквате, като не плащате данъци.
                  Аз си плащам данъците и имам правото да не годувам, аз имам правото да псувам по държавата, аз имам правото да се оплаквам!
                  А ти който стоиш в ъгъла и се скатаваш, и се правиш на тарикат имаш ЕДИНСТВЕНОТО правото да гледаш какво става и като паднеш в поредната дупка и си отнесеш целия макферсон, наведи глава и си затрй! Дори се радвай, че си "прецакал" държавата и сега със "спестените" пари ще си оправиш колата!
                  Last edited by BO; d.m.y г., 14:47.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Виж сега пич земи успокои малко топката аз ти дадох един много прост пример.Ако имах възможност да отида да живея във Австрия във ВИЕНА със удоволствие ще си плащам 2200евра като пич и няма да руптая щото знам за какво ги плащам а тука къв ти е кяра да си плащаш данъците едно че са много високи и другото дори и да си ги платиш пак ще си ощетен и пак ще ти кажа недеи да сравнявяш България със Австрия тъи като разликата е от земята до небето като стигнем техния стандарт на живот и техните заплати тогава ми говори за данъци и такси и пак ще повторя не може аз да взимам 450лв месечно и да плащам премерно 500лв данък? Как ти се струва би ли ми отговорил?А сега ти ако взимаш 2000 лв заплата и ти се веждат нормални данъците това е друг въпрос, тогава ще си говориш от твоита си гледна точка, аз моита гледна точка мисля вече я споделих.
                    АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                      Виж сега пич земи успокои малко топката аз ти дадох един много прост пример.Ако имах възможност да отида да живея във Австрия във ВИЕНА със удоволствие ще си плащам 2200евра като пич и няма да руптая щото знам за какво ги плащам а тука къв ти е кяра да си плащаш данъците едно че са много високи и другото дори и да си ги платиш пак ще си ощетен и пак ще ти кажа недеи да сравнявяш България със Австрия тъи като разликата е от земята до небето като стигнем техния стандарт на живот и техните заплати тогава ми говори за данъци и такси и пак ще повторя не може аз да взимам 450лв месечно и да плащам премерно 500лв данък? Как ти се струва би ли ми отговорил?А сега ти ако взимаш 2000 лв заплата и ти се веждат нормални данъците това е друг въпрос, тогава ще си говориш от твоита си гледна точка, аз моита гледна точка мисля вече я споделих.
                      Защо ти се палиш и директно минаваш на "пич".
                      Аз се обръщам към тези, които не плащат данъци, което непряко е явно и към теб. Нямам нищо против никой. Просто трябва малко да се помисли, малко да се прочете как се сформират данъците и кой данък за какво отива и тогава да се коментира!
                      На мен данъците определено не ми се виждат малки.
                      И аз ги плащам трудно и събирам пари за тях. Знам, че след 7 месеца трябва да си платя "дълга" и всеки месец (ако е от сега примерно), ще отделям по 30лв на месец в касичката и накрая ще отида и ще го платя.
                      Не си мисли, че мога да си позволя да си платя данъка и да не го усетя. Просто е въпрос на сметки на личните финанси.
                      И аз искам да карам нова кола, на която данъка е доста по-скъп, застраховките са доста по-голяма сума, ама няма. Това мога да си позволя, защото преди да го купя сядам и си правя сметките на хартия и виждам къде съм аз и какво мога да си позволя.
                      Ако взимах 300лв в София и трябваше да плащам данък 200лв+разходите, то тогава определено щях да си карам Жигулата примерно, въпреки, че съм взел 5000лв наследство от умрялата баба примерно и няма да си купя първата възможно най-добрата кола за тези пари от наследството. Иначе минаваш в графата на селяндура, който единственото, за което си купува дадена вещ е за пред хората.

п.п.
                      Седя си преди една седмица и чакам пред един дюнер да ми дадат манджичката и да похапна леко.
                      Зад мен поредните "тарикати" и говорят:
                      - ЕЕ брато 'наеш ли к'ва кола си купи ХХХ, мн'оо яка. Голям тарикат е!
                      .......
                      И накрая след обяснението как вървяла, колко лудница била (поредния таралясник) се споменава нещо от рода.
                      Днес обаче няма да идва (еди къде си), защото много горяла и нямал пари за бензин!

Е докато има селяндури, които гледат все още кой какво има, ще има и селяндури да си купуват неща, които не са им по джоба и накрая точно този ще каже - А бе ти луд ли си да дам 200лв данък, за тези пати знаеш ли колко бензин ще сипя
                      Last edited by BO; d.m.y г., 15:56.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

по принцип всеки има възможност. въпрос на личен избор и на едни или други ограничения. там също има толкова работа, колкото и тук, но мнозинството предпочитат да царе на село, отколкото чираци в града. човек като работи здраво и упорито, може да успее навсякъде. не мисля че си по-загубен от хилядите гастарабайтери в германия или автобусите с "ромско население" в испания, холандия или шотландия. разликата е там, че трябва да си съгласен с лишения, да не можеш вечерта да излезеш на заведение, да не пазаруваш от мол-а и най-вече да спазваш местните закони и да се съобразяваш, че живееш в общество с правила и норми на поведение. защото тук може само да се мрънка колко е зле и т.н., но заведенията са пълни и все се гледа някой тарикатлък да се заформи.
                        Да, някои отиват да живеят във Виена с готови пари (повярвай ми, такива хора не плащат местните данъци), но по-голямата част отиват и започват от нулата с всички тези лишения и може да не постигат видимо много (коли, къщи, замъци), но живеят и не се ядосват на идиотите по улицата или тарикатите в парламента
                        ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
                        ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
                        Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
                        Alfa Romeo 4C

Comment

Незнам дали си говорим глупости, но понеже аз не обичам да го правя, сега ще пусна тука едни данни за да не си говорим във въздуха:

Taking an overall view, the average taxable income was ?40 400, assessed income tax was ?12 900 and the tax burden ratio was 31.9%.

Значи това е средния брутен годишен доход на един австриец. Върху него плаща над 30% данък, т.е. 12 900 E. Като разделим на 12 месеца се получава ето това:
                          средна брутна месечна заплата - 3366 Евро
                          средна нетна месечна заплата - 2292 Евро

за повче инфо ето линка:
                          http://www.statistik.at/web_en/stati...ics/index.html

В същото време в БГ се твърди, че средната заплата е 563 лв, за първото тримесечие на 2009. Това мисля, че е бруто, но пък е много по-занижено, отколкото в статистиките на другите държави, тъй като тук хората масово не се осигуряват на пълните си заплати и масово получават пари под масата.

Спора започна от там, че в Австрия средно плащали по 2200 Евро на година за колите си, а пък тук даваме средно по 500 лв. На фона на разгледаните числа, които тоя път си мисля, че са реални, щото ги проверих преди да се изкажа, незнам какви точно глупости видя?
                          И в края на краищата, дори да приемем, че един австирец работи половин месец или 2/3 от месеца за да си плати данъка на колата, а ние работим по цял месец, това пак не е оправдание да не платим. Нито дупките по пътищата са оправдание. Вярно там ги няма, ама там си плащат редовно от десетки години. И това дето си го мислиш, че не рОптаят, изобщо не е вярно. Навсякаде по света се оплакват от данъците си ама ги плащат, защото това е закона.

П.С. От известно време ми е интересно, до кога форума ще бъде сцена на дискусии да спазваме ли закона или не: "да си слагаме ли коланите", "да спазваме ли ограниченията на скоростта", "да светим и свирим ли на някого и да го гоним от пътя щото ни пречи да даваме газ до дупка", "да си плащаме ли данъците"... Тия неща са закон, и в цивилизования свят закона не е предмет на обсъждане. Просто се спазва, а който не иска да го спазва, си носи последствията и никой не му дава думата, за да си излага аргументите против закона...
                          Last edited by Sm0k; d.m.y г., 17:04.
                          Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                          Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                            ... накрая точно този ще каже - А бе ти луд ли си да дам 200лв данък, за тези пати знаеш ли колко бензин ще сипя
                            Много показателно и много пъти ме е изумявало и мен това мислене
                            146 1.6 TS '00
                            156 2.4 JTD '01

Comment

• намерихте с коя държава да сравнявате милата ни родина

"проблемът" при нас е, че има голяма разлика до и над 74 киловата
                              от 30 скачаш на 200 лева

...за конските сили - всеки си прави сметката
                              като не ти се плаща - малък мотор
                              като ще си правиш кефа плащаш
                              повечето хора които са имали някакво МПС или поне киснат из форумите знаят за какви пари става въпрос

питайте норвежците лесно ли им е - там Бравото се продава само дизел 1,6 и 1,9 и то версия 90 к.с.

----------------------------
                              FIAT Bravo във Facebook

Comment

• Първоначално публикувано от Sev Покажи съобщение
                                намерихте с коя държава да сравнявате милата ни родина
                                Абе и ти си прав, не е много на място да се сравняваме с тях, ама ако не започнем да се държим, като тях поне от време на време, никога няма да стигнем до сравнения
                                Пък да се сравняваме с Афганистан и Банглдаш няма полза, въпреки че много ги превъзхождаме

Comment

Working...
                                X