Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход при другите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Една от големите вериги бензиностанции в България прави състезание по икономичност с техен бензин с коли рено клио 1,4 победителя направил разход от 5,7л а последния 7,3л един и същи маршрут ,що си мисля че и моята 156 2,0 с икономично шофиране може да направи 7,3 л ама няма да е клио и 1400сс

за предавателните числа-аз изкарах доста цифри но почти никой не ги коментира но според мен това не е основното при разхода

Comment

• Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
      http://www.extremecentrepoint.com/?p=541
      бмв 520д по икономино от тойота приус
      Не е нормално да се сравнява дизел с бензин, било то хибрид. Просто от БМВ са си платили за статията. А и хората каращи такива не достигат тези релултати, защо ли?
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Там са го написали /символ на заблуда / не казвам че точно бмв 5 е символ на икономията но наистина е заблуда че малък двигател и не много голямо купе задължително е със супер малък разход

Comment

• А за разходите които бях дал от сп AUTO BILD
          BMW 320I 2005 -8.3 L- 4 цилиндъра !!!
          CITROEN C4 1.6-8.4 L
          OPEL MERIVA 1.6-9.0 L
          RENO MODUS 1.6-8.2 L
          интересното е че са от един и същи тест /дизел срещу бензин /и са направени по един и същи маршрут с еднакво каране ,направи ми впечетление че ако се карат по еднакъв начин мощна и слаба кола изразходват почти еднакви литри а в този случай малолитражките харчат повече -ето и останалите
          PASSAT 1.6 DSI-8.0L
          SKODA OCTAVIA 1.6 MPI-8.4L
          SUZUKI WAGON 1.3-7.0L
          HONDA CR-V 2.0-11.1L
          AUDI A6 2.4-10.3L
          MERCEDES ML 350-15.4L

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
            Не е нормално да се сравнява дизел с бензин, било то хибрид. Просто от БМВ са си платили за статията. А и хората каращи такива не достигат тези релултати, защо ли?
            Не мисля, чe от BMW са платили и на колегата изневерил на марката, ами направо 520d си е икономично
            втория пост на колегата JAMAL http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=40794&page=2

Comment

• golf 2 1.3-6.5l
              reno megan clasic 1.6-6.8-7l
              opel astra 1.7d -5.5l
              ford focus sedan 1.6-8l !!!
              audi 80 -90ps-6.6-7l
              извънградско

Comment

• Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
                golf 2 1.3-6.5l
                reno megan clasic 1.6-6.8-7l
                opel astra 1.7d -5.5l
                ford focus sedan 1.6-8l !!!
                audi 80 -90ps-6.6-7l
                извънградско
                МОйта бензинка си влиза в категория нафта
                Последния път като я изкарах на дълго за 450км даде 6.0L/100km , но до 800км понастъпвах по сериозно и разхода отиде на 8, На извънградско е икономична ама градско много си похапва ...

Comment

• OPEL TIGRA 1.6-извънградско 8L градско-11L с настъпване
                  LANCIA DEDRA 1.6- 10-11L градско Добрич
                  Прави ми впечетление че разликата в разхода идва най вече от стила на каране а не толкова от мощността и килограмите ,е поне в някои граници например -до 100кг до 40-50кс разлика обаче двигателя трябва да е 4 цил

Comment

• Не съм сигурна дали в тази тема му е мястото, но явно имам нужда от съвети за икономичност

станах свидетел, че друг като ми кара колата гори около 6.5 - 7л./100км. а аз .... минимум 8-10/100
                    Driving is the only thing I'm bad at

Comment

• http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EC%E8%F7%ED%EE

Постарал съм се да обобщя опита си , има и полезни съвети от колеги.
                      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EC%E8%F7%ED%EE

Постарал съм се да обобщя опита си , има и полезни съвети от колеги.

много благодаря, ще прочета
                        Driving is the only thing I'm bad at

Comment

• Tickles

На свободна на място в колата си тествай педала на газта, колко трябва да го натискаш за да си на 2000, и на 2500 оборота.
                          Всяко натискане над това се изразява в повечко разход.
                          И тренираш докато ти стане стил на натискане.
                          Това си е напълно нормално за ежедневно каране.
                          ALFA 156 1.9JTD '98
                          ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

• Лек куриоз
                            Днес си покарах бившата алфа. Както знаете 150 кс жтд + чип ~185 в момента. Познайте кво видях на борд компа - 5,2/100.

Шок и ужасТТТ - аз под 7,5-8 не съм го свалял

Хиххихи
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Opel Astra 1.4i 1992 5 и 5 извън градско обаче нешо се развали и ми харчи кам 9 10 градско иначе извънградско сваля на кам 6 7
                              AUDI A4 1.9 tdi 110kc 1997 градско кам 6 7 тя е на баща ми като я карам аз 7,5 8 и извън градско 5
                              BMW 530D 218 2005 M Packet нема градско нема извън градско от 10 до 12 на Вуйчо ми

---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:42 ----------

А и МL 270 cdi маибеше на приятелката 15 градско извън не сам засичал
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD SportWagon

Comment

• 155 1900ТД харчи 7литра на 100 но сериозно каране.
                                А относно това че други коли са по икономични.Според мен по важно е "ДУШАТА" да ми е сита и доволна отколкото да имам 2 лева повече в джоба.
                                Last edited by luboHFturbo; d.m.y г., 17:22.
                                lancia thema
                                punto
                                155 TDsigpic

Comment

Working...
                                X