Известие

Collapse
No announcement yet.

Kак не се прави бизнес!!! - Плесио!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Kак не се прави бизнес!!! - Плесио!

Имам телефон закупен от Плесио преди 2 години. Вече няколко пъти съм го носил в техният сервиз защото през време започва да дава дефекти. Екрана му започва да гасне и да се включва когато си иска. Изглежда, че работи но никой не може да се свърже с мен – дава че телефона е изключен!!!

След поредното носене, момчето ме увери че пак ще ми го оправи. Да ама след 1 месец гаранцията ми изтича и тоя филм с носенето и оправянето може да продължи още дълго. Отгоре на всичко не смятам, че е редно да продават стока която системно се ‘разваля’. Поисках да говоря с мениджъра им. Дойде един плешивец който започна да върти една и съща плоча. Оказа се че този телефон трябва да се отремонтира в Германия, защото тук могат да му сменят само софтуера(ебати сервиза!). Това пътуване до Германия отнемало максимум месец през който аз съм оставен без телефон.

Тук вече чашата преля и го попитах дали наистина си вярва??? Клиент който е оставил 1200лв. за телефон бива оставен цял месец без такъв!!! Дори не предлагат ‘слушалка’ за временен заместител. На мен ми се налага да пътувам в чужбина в петък и съм готов да си доплатя за новият HTC Hero който струва 1000лв. Аз съм готов да доплатя останалите 900лв, ако ми оценят моят на 100лв! Но плешивият мишок, който се нарича мениджър и това не може да направи!

Учудвам се как още продават някаква стока тези?
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Тъпаци,един приятел има HTC,но не е от плесио и сега и той цял месец е без телефон,защото сервиза има бил в Румъния,преди на стария HTC,трябваше да ми калибрират екрана,пак 1 месец в Румъния.
    Alfa 155 1.7,1.8 ex
    Alfa 166 2.4 3 ex
    155 1.8 MY 95 sport

Comment

тъпото знаеш ли кое е, като теглиш чертата тия мишоци гонят клиент който е готов да им остави още пари!!!

освен ако тоя плешо работи за милиони и 900лв не представляват интерес за него!!!

тъпото също е че не предлагат 'работен' телефон!

тъпото е, че вдигат рамене и вместо да видим какво можем да направим, оня се прави на важен и плямпа като латерна!

Comment

Колега, провери какво ти пише на гаранционната карта: координати на вносител и/или на оторизиран от него сервиз; НТС имат 'официален вносител' - ВИП Трейдинг (внасят още доста марки - Моторола, Пентакс, Полароид...)
        Ако телефона е внесен от тях - няма да имаш проблеми, мисля, че ще мога да ти дам допълнително инфо. Проблемът е ако вносител е друг - съответно тогава той си поема гаранцията и евентуално може да има проблеми със сервиза (предполагам, че точно такъв е случая)
        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
        x145 1.6 boxer

Comment

Просто се опитват да са бизнесмени без покритие,не може да продаваш толкова скъпи и модерни телефони,без дори да можеш да им осигуриш сервиз,какво е тва,ти не си длъжен да имаш 5 гсм-а да си ги менкаш като един откаже.
          Alfa 155 1.7,1.8 ex
          Alfa 166 2.4 3 ex
          155 1.8 MY 95 sport

Comment

Ако не се лъжа, след 3 влизания в гаранционен сервиз за един и същ дефект, клиентът има право да му бъде заменен продуктът с нов. така беше по закон. дано не греша.
            Отивай в сервиза, удари един келембаш по плешивата тиква на онзи мениджър и да се мятат да го сменят. В сервиза на Мтел ми имат снимката с черните черти по диагонал, редом до стикерите със сладоледа и кучето на входната врата Именно заради безхаберно сервизно обслужване.
            Тъпото е, че при продукт на НТС няма на кого да се оплачеш извън България - проверено е
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Какво им се чудите - по тия магазини 90% са некадърници, които нищо не разбират от това, което работят. В технополисите, техномаркетите, начело с Мултирама са едни от най-големите некадърници за персонал. В Плесио са същите идиоти с единствената разлика, че в Плесио поназнайват нещо от тук-от там.

Comment

разгледай това, пише доста интересни и полезни неща
                http://www.kenanoff.com/blog/archives/190
                Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                  разгледай това, пише доста интересни и полезни неща
                  http://www.kenanoff.com/blog/archives/190
                  мерси много за линка, наистина пише интересна информация!

Comment

Днешно време всеки гледа да ти вземе парите и въобще не им пука повече за нищо...
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ма те в плесио са на заплата всичките
                      от твоите 900 лв нищо няма да види
                      нали се сещаш
                      но пък му създаваш ралбота
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

те хубаво да вземат парите, дори аз сам ще им ги дам... ама да има за какво!

тъпака заел позицията и си кюта... викам му, "постави се на моето място да идваш за един и същи проблем през 2 месеца?" и мишока вдига рамене...

Comment

Първоначално публикувано от pent Покажи съобщение
                          тъпото знаеш ли кое е, като теглиш чертата тия мишоци гонят клиент който е готов да им остави още пари!!! а!
                          Само дето мишока му е една и съща заплатата, независимо колко телефона ще си купиш..

П.П. търтея вече ме е изпреварил
                          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Истината е ,че ние тука в БГ.не си знаем правата.
                            Преди месец моя телефон дефектира , и понеже знаех ,че като го нася за гаранция ще ми го бават поне месец си взех един втора ръка , а моя го дадох за ремонт.
                            В гаранционната карта пише 1че в 30 дневен срок трябва да ми го отремонтират в противен случай ми го сменят с нов.Изчаках ги точно 32дни , след което им се обадих и телефона пристигна на 33 ден с разредена батерия , като преди да го нося го бях заредил.Тази разредена батирия ме усъмни , че нещо не е наред но се подписах в протокола ,че взимам телефона и си тръгнах.В къщи зареждам телефона ,слагам карто включвам го и о чудо проблемите на телефона си стоят даже и по зле.Веднага паля колата и отивам в магазина , каката дето ми върна телефона се беше окрила и ми пратиха някакво момче.Той разгледа телефона и каза да го оставям пак да го пращали в сервиза , а аз му отвърнах ,че този телефон ще им го оставя само ,ако ми го заменят с друг или с него отивам в зъщита на потребителя.Пича вдига рамене и казва ,че нямал права да ми го смени , казах му да викне нтякой който има тези права.Дойде управителя на магазина той също ми предложи да го прати в сервиза , а аз му отказах с обяснението , че няма да стоя още месец без телефон , и му обясних какво пише в гаранционната карта на телефона и какво искам аз.Управителя се зачерви ,запоти почеса се там където не го сърби и каза на продавача да го сменя.На момента си оправих бъкийте с тоя телефон , но знаех какво искам и как да го искам.
                            През цялото време всички в магазина бяха много вежливи и много учтиви , аз също не съм повишавал тон.
                            Може и да съм попаднал на хора ,знае ли се , но едно е сигурно ,ако не ми го бяха сменили телефона щях да отида в защита на потребителя пък каквото сабя покаже.
                            Моя телефон също го ползвах близо 2 -години.
                            Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Биси, ако имаш гаранция 24 месеца, а телефона стои при тях 1-2-3 месеца, то докато телефона е на ремонт, този период се приспада от гаранцията
                              Пример: Носиш телефона за ремонт на десетия месец, той стои там един месец и когато си го получиш обратно, не ти се смятат единадесет изминали месеца, а продължава да важи гаранцията от десетия.
                              Докато е на ремонт, гаранцията е на "пауза"
                              Другото са ти го казали колегите....
                              sigpic

Comment

Working...
                              X