Известие

Collapse
No announcement yet.

Автомобили за продан в Италия.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Автомобили за продан в Италия.

Забележка: Колеги моля преди да пуснете какъвто и да било коментар първо добре прочетете темата!

Предистория:

Преди известно време бях пуснал тема с два автомобила за продан които се намираха в Италия. Тъй като имаше интерес към темата (не само във този форум) и понеже наскоро се замислих по въпроса, ми дойде идеята да направя нещо като универсална тема в която да пускам обяви на автомобили които се продават там.

В момента сигурно много от колегите във форума си казват: "Мен ко ма топли за некви коли дет са в Италия?". От сега казвам, че тази тема НЕ е за такива колеги и ще се радвам, да не срещам глупавите им коментари в нея!

Темата която пускам е за колегите които са си казали: "Дееба омръзна ми от тарикатчетата по родните автокъщи, искам аз сам да отида и да си взема автомобил от чужбина". С такива колеги най-вероятно имаме сродни души и тази тема е за тях!

Идея на темата:

Имам познати които живеят и работят в Италия. В свободното си време ги карам да наобикалят автокъщите и да ме държат в течение за автомобилите които се предлагат там и за техните цени. Освен от автокъщите те ми дават информация и за автомобили продавани директно от техните собственици. В момента съм доста добре запознат с автомобилния пазар там и знам, че ако искам мога да си взема барака за около 300-400 Евро (такива там ги има на килограм), както и нещо по-запазено, но вече за 1 000+ Евро. Това нещо предполагам всеки от вас го знае и без да му го казвам. И така идеята на самата тема е много простичка, като цяло ще подбирам и ще пускам само най-интересните оферти от тези за които ме информират моите хора. Това няма да са оферти от типа "тоя дарак е само 300 Евро брат ко му плащаш... а я скиф другия за 350...". Тук ще давам информация само за автомобили които определено си заслужават парите и за които поне аз бих си вдигнал чукалата до Италия. Сега е момента да спомена и че ако има сериозни колеги които се интересуват от точно определен автомобил, нека драснат един ред тука, и аз ще кажа на моите хора за какво още да се оглеждат като обикалят. Съответно ако попаднат на добра оферта ще публикувам и нея. Това е като цяло. Идеята на темата е да помогна на колегите които също като мен им е омръзнало от разни тарикатчета които само гледат как да им пробутат поредния дарак който са внесли за скрап от някъде.

Накратко по темата:

В тази тема ще пускам обяви на автомобили които се намират в Италия и ако някой колега прояви интерес, свързва се с мен за да видим от там насетне с какво можем да помогнем.

Извадка на постове които мисля, че са важни и биха били от полза на колегите:

#18, #24, #31, #37, #38, #40, #61, #73, #75
    Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 23:25.
    BMW E39 528i

Alfa Romeo 147 JTD 1.9

Така ето я и първата оферта която ще публикувам в темата.

Става въпрос за Alfa Romeo 147 JTD 1.9

Като цяло Alfa-та е абсолютно същата като тази която бях публикувал преди време тук:

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...37543&langid=2

Същия двигател, същата година на производство, същите екстри, същият цвят и тн. Различават се по пробег - тази е на 180 000 км. и по цена - тази я дават за 3 500 Евро. Щях да пропусна да кажа, че на тази Alfa салона е още по-запазен от този на предната, както и че за сега нямала външни козметични забележки като драскотини, хлътнатини и тн.

Не съм пуснал снимки защото не са ми пращали. Но като цяло дори и да накарам хората да я снимат и да ми пратят снимки 147-цата ще изглежда като тази от предната обява, само дето ще е с различни номера и снимана от друг ъгъл.

Това е като цяло за първата оферта която ми се струва доста добра за да бъде публикувана тук. Ако някой има интерес или някакви допълнителни въпроси нека пише.
    Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 14:45.
    BMW E39 528i

Comment

А ти откъде ги взимаш тези оферти,имаш хора там ли,и могат ли да уредят и транспорт???Интересуват ме и снимки,все пак искам да я видя,и дали е с 5 врати
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        А ти откъде ги взимаш тези оферти,имаш хора там ли,и могат ли да уредят и транспорт???
        Да,написал го е към средата на1-я пост
        Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
        Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

А ти откъде ги взимаш тези оферти,имаш хора там ли,и могат ли да уредят и транспорт???
          Айде няма да се карам още от начало, но следващия път колега прочети добре цялата тема... както е споменал и колегата krasy k отговора на въпроса ти го има вече там За да няма излишни драки пак ще отговоря на въпроса ти.

Имам хора там които при сериозен интерес биха съдействали при закупуването на автомобилите които ще пускам в тази обява. Ще ви съдействат ако отидете сами до Италия, ще ви съдействат ако искате да отидете до Италия да вземете автомобила и да ви докарат до тук, ще ви съдействат и ако не ви се мърда от БГ, а искате да ви докарат автомобила на крака пред вас.

Разликата е в това, че ако отидете и сами си вземете автомобила от там моите хора няма да ви вземат пари. Разбира се ще е любезно от ваша страна ако им поемете поне дневните разходите за път и храна докато обикаляте заедно. Все пак ще е прекалено нахално те да ви посрещнат в Италия, да ви асистират през целия ден по време на закупуване на автомобила и в крайна сметка да ги накарате и сами да си платят разходите за разходката с вас. Поне аз така ги виждам нещата.

В другите два случая когато искате да отидете до Италия да си закупите автомобила и те да ви приберат в България с него, както и ако един вид си поръчате да ви го донесат на крака, най-вероятно вече ще се договорите за някаква символична сума за услугата. Все пак колкото да не е от там до тук си е доста път и никой не би си зарязал работата там и да тръгне само за едно мерси.

Отделно има и 4-ти вариянт, който е да ви качат колата на платформа и така да дойде до вас. Смисъл бяха ми споменали, че има фирми които се занимават с такъв вид транспорт, но моите хора още не са проучили достатъчно добре въпроса така, че за сега поне този вариянт отпада.

Интересуват ме и снимки,все пак искам да я видя,и дали е с 5 врати
          Вече ми казаха, че колата е 1 към 1 с тази от предната обява което би трябвало да означава, че е с 3 врати. Що се отнася до снимките, ще ги накарам да я щракнат когато имат време и ще кача снимки.
          Last edited by BoxerPower; d.m.y г., 21:37.
          BMW E39 528i

Comment

Колега остави ми телефон за връзка с теб да порапитам по-подробно за някои неща,че са доста не е за писане.Благодаря предварително.
            Fiat Punto 1.2 75 ELX
            EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
            EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
            EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

Да не е лошо да оставиш телефон за връзка,извинявам се за недоглеждането
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

имате ЛС колеги.
                BMW E39 528i

Comment

няма ли някоя оферта за 166, 2,4ЖТД

Comment

Първоначално публикувано от dimovip Покажи съобщение
                    няма ли някоя оферта за 166, 2,4ЖТД
                    ами не ми е попадала до момента, но ако изкочи нещо ще дам инфо колега.
                    BMW E39 528i

Comment

ok, благодаря

Comment

Колеги ще помоля за малко внимание относно тази тема!

Днес разбрах, че темата ми има противоречия с правилата на форума... т.е. то не са точно противоречия, ами самата тема е малко по-особена от останалите и с модераторите ще трябва да решим каква ще е съдбата и.

Проблема е в това, че според правилата тази тема може да бъде изтълкувана като комерсиална т.е. за да продължи да съществува и да не я изтрият модераторите най-вероятно ще трябва да я платя и да я направя частна обява.
                        Аз обаче не съм фирма, нито вносител на автомобили, нито търговец или тн., нямам материални облаги от цялото нещо и поради тази причина не мисля да дам 180 лв. за да направя темата частна обява. Пуснал съм темата с цел евентуално да помогна на колеги които не искат да си купуват автомобил от нашенските автокъщи (поради една или друга причина), а биха желали сами да си закупят автомобил от Италия.

Тук идва и тънкия момент. Темата ми не е комерсиална до момента в който си харесате автомобил, отидете до Италия да си го вземете и се приберете с него, като по време на престоя ви там ще ви свържа с хора които да ви помогнат. До тук няма проблем понеже нито аз нито приятелите ми там ще ви вземат пари за това, че сме ви помогнали. Най-много накрая да седнем и да изпием по някоя друга бира заедно

Ако обаче си харесате автомобил и искате съдействие от страна на приятелите ми - да ви докарат до тук с него, или пък директно да ви го докарат на крака, тогава вече ще бъдат намесени пари за услугата и се получава така, че темата ми става с комерсиален характер.

Не знам дали разбирате какво се получава, но накратко:

За да нямам търкания с модераторите и правилата на форума (а аз не искам да имам) най-вероятно ще се наложи да платя за да си запазя темата. Аз обаче не виждам причина да плащам при положение, че нямам материални облаги от самата тема. Като цяло и двете страни ще умуваме и ще видим до какво решение ще се стигне. Аз лично не виждам причина да не съществува подобна тема защото предполагам ще е от полза на много колеги, но не виждам и причина аз сам да плащам за информация която давам без дори да съм длъжен да го правя.

И така колеги най-вероятно днес ще се разбере дали темата ще продължи да съществува или ще бъде изтрита. Споделих ви тази информация за да не се чудите какво става ако случайно темата изчезне.

Мерси за вниманието
                        BMW E39 528i

Comment

колега тебе и твоите приятели в италия ще ви канонизират като авто светци-самаряни-тимуровци
                          Last edited by SFINKS; d.m.y г., 17:09.

Comment

Колега, из Италия не сте ли попадали на някоя запазена Алфа със задно?
                            Ако излезе нещо снимай и пращай оферти!
                            За предпочитане са Жулиета, Алфета, 90, в краен случай 75
                            145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
                              колега тебе и твоите приятели в италия ще ви канонизират като авто светци-самаряни-тимуровци
                              Не знам защо колега (най-вероятно защото съм тъп по природа) изтълкувах този коментар по грешен начин. Смисъл долових неква подигравателна нотка в него Що се отнася до самариянството... ами не знам, сигурно нямаше да е лошо ако повече хора го практикуваха вместо да практикуват любимия български спорт "прееби другарче за душевен кеф".

---------- Post added at 22:58 ---------- Previous post was at 22:39 ----------

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                              Колега, из Италия не сте ли попадали на някоя запазена Алфа със задно?
                              Ако излезе нещо снимай и пращай оферти!
                              За предпочитане са Жулиета, Алфета, 90, в краен случай 75
                              Само малка вметка преди да ти отговоря на въпроса колега. Първо аз не съм в Италия и не мога нито да попадна, нито да снимам каквото и да било. Просто познавам хора там които съм помолил да ме държат в течение за състоянието на италиянския автопазар защото ако утре падне добра оферта и аз разполагам с пари, просто да си нахлузя налъмите и да отида да си взема директно от там автомобила, за да знам със сигурност за какво си давам парите... колеги приемете, че съм дълбоко резервиран към нашенските автокъщи, ама толкова дълбоко, че просто никога да не си купя кола от тука. Но това е друг въпрос. Т.е. аз съм си тук в България, редовно ми съобщават за яки оферти от там, това че реших да споделям тази информация и с останалите колеги от форума го приемете просто като бонус за това, че сме от една секта и по принцип би трябвало да си помагаме а не да се преебаваме.

Сега относно въпроса ти. Ами такива коли там със сигурност ги продават на килограм и то за по 300-400 Евро понеже са антики. На дали някой би си вдигнал чукалата от тук до Италия за такъв автомобил, за това в първия си пост споменах, че такива автомобили просто ще отсъстват от офертите които ще пускам. Но разбира се ако някой колега умира за такъв автомобил ще кажа на аверите ми да направят някоя снимка и да питат за цена
                              BMW E39 528i

Comment

Working...
                              X