Известие

Collapse
No announcement yet.

Плащане/Неплащане на ''ГЛОБА С ФИШ"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Плащане/Неплащане на ''ГЛОБА С ФИШ"

Та става въпрос за новите бланки на КАТ ''ГЛОБА С ФИШ" - цветните, изписани на български и английски, с холограмен знак горе вдясно.
    Преди промените в ЗДвП, се коментираха различни варианти - давност 3 г, плащане на дължимата глоба заедно с данъците, невъзможност за напускане на страната в случай на неплатени глоби и т.н.
    В момента се разправя, че ако глобата с фиш не се плати в рамките на 7 дни, автоматично се превръща в АУАН със стойност както на фиша, но с бонус ''отнемане и на точки''.
    Някой наясно ли е как стоят нещата към момента?
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

"В момента се разправя...."

Това го пише на фиша
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      "В момента се разправя...."

Това го пише на фиша
      Погледни пак, колега. Ако го пишеше там, не бих пускал тема

Comment

чл. 186 ал.7 от Закон за движени по пътищата:
        (7) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичния изпълнител.
        ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
        ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
        Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
        Alfa Romeo 4C

Comment

Ясно. Предполагам, че след допълнението в бр. 69 на ДВ от 2008 няма други промени. След като влезе в сила наказателно постановление, предполагам се стига и до отнемане на точки

Comment

Пепо, сигурен ли си, че най-долу със ситен шрифт не пише нищо за 7-дневния срок?
            Или пък на гърба?
            Преди два месеца четох един фиш на мой приятел и долу беше отбелязано със звездичка, че срока за плашане е 7 дни, иначе ставал на акт.
            sigpic

Comment

Сигурен съм, Кики - не бих го написал иначе. Със ситните букви е написано, че се задължаваш да внесеш сумата в 7-дневен срок в някой от клоновете на СиБанк или по сметка еди-коя си. Не са описани евентуалните последствия, в случай на пропускане на срока за плащане. На обратната страна няма изписано нищо. Ако на фиша на твоят приятел го е имало изписано, а на сегашните не, чудя се какво ли би могло да значи това. Едва ли ползват фалшиви фишове (както се спомена наскоро в медиите). По скоро има промяна в бланката или в ЗДвП. Всъщност, ето сканирано копие на въпросния документ.
              Attached Files
              Last edited by Pepo; d.m.y г., 17:31.

Comment

И аз имам същия фиш за 30лв. заради превишена скорост... Всъщност забравих за 7дневния срок и се сетих чаак след 15тина дена...И реших че ако го платя може да ми треснат някаква глоба...Таа реших да си кротувам пък когато се наложи ще платим...

Иначе аз не мога да си обясня на какво основание и как ще се определят точките които ще ни вземат, като се превърне в АКТ ???
                Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                  И аз имам същия фиш за 30лв. заради превишена скорост... Всъщност забравих за 7дневния срок и се сетих чаак след 15тина дена...И реших че ако го платя може да ми треснат някаква глоба...Таа реших да си кротувам пък когато се наложи ще платим...

Иначе аз не мога да си обясня на какво основание и как ще се определят точките които ще ни вземат, като се превърне в АКТ ???
                  колко контролни точки ще бъдат отнети при наказателно постановление се определят от наредба на министъра. за съжаление последната, която намерих е от декември 2007 http://www.econ.bg/law/enactments/article134042.html , а това с фиша в акт е влязло през 2008. вероятно има и наредба и за това.

венци, имай предвид, че тези институции нямат навика да напомнят. те просто маркират съответната сума и започват да и начисляват лихви. мисля, че няма глоба за това кога си си платил акта (лихвите са глобата), а глобата за неплатения фиш си е превръщането му в наказателно постановление.
                  Alfa Romeo 4C

Comment

Хммм а какво да правя сега? Месец и половина по-късно..да взема да им внеса 30лв. по банков път??

Или как да разбера дали се е превърнал в акт и дали текат лихви...Още повече ще като плащам по-банков път никой няма да ми каже колко трябва да внеса....

Хммммм....
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                    by RUBIG service

Comment

тъйкато всички вземания се събират от НАП, предполагам, че по ЕГН в някой НАП могат да ти кажат. От друга страна, самото наказателно постановление се взема в КАТ. Мисля, че първият вариант е по-лесен, за да избегнеш чакането по опашките и номерцата, но пък като си наоколо (в Дианабад) можеш да минеш да си вземеш номерче сутринта и да ходиш да си вършиш работата и според номера да се появиш към 10 - 11ч. Също така, след обяд почти няма хора и се минава бързо... и все пак на каса в НАП бих избрал аз, но ги питай дали все пак пристигат актове от неполучени наказателни постановления.
                      Alfa Romeo 4C

Comment

Ами нз това е много странно, и аз май имам от тези готините фишчета, ама нищое не пише за 7 дневен срок.. Съответно вече повече от половин година.. нищо. Аз предполагах, че като отида да си платя данъка ще са ми го добавили.

Преди имах фиш, който ми бяха писали в София - въпреки тогава доброто ми желание, се оказа мисията невъзможна да го платя в Пловдив и това беше преди повече от 2 години ..

Единственото което бих посъветвал е когато си плащате такива, внимавайте кой е титуляр на сметката, защото на мен ми дойде по пощата постановление за акт, който трябваше да платя по несъществуваща банкова сметка ... Само главоболия..
                        Аlfa Romeo 156 1,8 TS
                        Fiat Bravo - 1,6
                        Hyundai i20 - 1,2

Comment

http://www.nap.bg/ospage?id=23
                          виж, има и попълнени примерни платежни нареждания
                          Alfa Romeo 4C

Comment

Първоначално публикувано от vassil.tzanev Покажи съобщение
                            http://www.nap.bg/ospage?id=23
                            виж, има и попълнени примерни платежни нареждания
                            Има значение за какво е акта. Примерно моят е за изтекла гражданска и сметката е различна.
                            Аlfa Romeo 156 1,8 TS
                            Fiat Bravo - 1,6
                            Hyundai i20 - 1,2

Comment

http://www.kat.mvr.bg/
                              ниско вдясно има линк: "Банкови сметки за заплащане на глоби по Закона за движение по пътищата и по Кодекса за застраховането............"

Глоба по Кодекса за застраховането / КЗ / се заплаща по сметка (IBAN): BG66 UNCR 7630 1009 5185 01 , код (BIC): UNCRBGSF на банка "УНИКРЕДИТ БУЛБАНК".
                              Alfa Romeo 4C

Comment

Working...
                              X