Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за зимни гуми ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
    Не съм съгласен
    Не забравяй, че зимните гуми се препоръчват при температури под 7 градуса така, че няма лятна гума, която да се държи по-добре от зимната върху сух асфалт при -10 градуса
    Дори е точно обратното - зимните гуми се държат по-добре на сухо и мокро в зимни условия, отколкото летните през лятото при същите условия.

Подкрепям колегата за Нокиан WR G2! Доста добре се държат за гуми среден клас!
    ай на бас. аз карах с старите мишелинки по лед на баир и колата си спираше и потегляше без да е нещо по сложно. верно по внимателно карах ама кат за сефте каране на сняг и лед са очудих от стабилноста с тия истъркани гуминетки

Comment

Я ги дай тия изтъркани Мишелинки тука във Варна зимата ,че търсим решение за ледовете . То при нас снега е малко ама за сметка на това е ледена пързалка .

@k1lcone не мислиш сериозно да се обзалагаш за това което каза нали ?
      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

фърлих ги. ама ако и дебиката се държат по тоя начин просто никви зимни гуми няма да купвам. ама варна е едно. асеновград друго

Comment

Не съм съгласен
          Не забравяй, че зимните гуми се препоръчват при температури под 7 градуса така, че няма лятна гума, която да се държи по-добре от зимната върху сух асфалт при -10 градуса
          Дори е точно обратното - зимните гуми се държат по-добре на сухо и мокро в зимни условия, отколкото летните през лятото при същите условия.

Подкрепям колегата за Нокиан WR G2! Доста добре се държат за гуми среден клас!
          Ето справка от зима 2007 - http://clubalfaromeo.com/forum/showt...8+%E3%F3%EC%E8

Пинко много добре го е описал! Зимната гума е по-добра само на сняг и киша. Аз споделям това мнение. Затова и имам зимен комплект гуми. В Б-я просто не се чисти снега и се налага да се кара в него и по него!
          Last edited by Furious 155; d.m.y г., 00:56.

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
            Ето справка от зима 2007 - http://clubalfaromeo.com/forum/showt...8+%E3%F3%EC%E8

Пинко много добре го е описал! Зимната гума е по-добра само на сняг и киша. Аз споделям това мнение. Затова и имам зимен комплект гуми. В Б-я просто не се чисти снега и се налага да се кара в него и по него!
            Аз също имам опит и да ти кажа, че лятната гума не се пързаля върху студения асвалт, ще те излъжа.
            Това за аквапланинга съм съгласен, но къде ще се задържи вода при -10 така, че някой да мина с над 130-140 и да попадне в него?
            Както и да е, мнения различни, но определено зимните гуми се слагат при 7 градуса и надолу.
            Който иска да си кара с хубави летни и при -15, но да избира безлюдни пътища, за да се трепе сам

---------- Post added at 04:34 ---------- Previous post was at 04:28 ----------

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
            ай на бас. аз карах с старите мишелинки по лед на баир и колата си спираше и потегляше без да е нещо по сложно. верно по внимателно карах ама кат за сефте каране на сняг и лед са очудих от стабилноста с тия истъркани гуминетки
            За какво се басираш и на какво?
            Гуми за лед не са измислени до момента и не знам дали ще измислят
            Колкото до изтърканите гуми - пали свещ и не си играй с живота на останалите! Не си сам на пътя, за да си правиш експерименти!
            Пак ще го напиша - който няма пари за гуми, спирачки и т.н., по-добре да не кара колата, защото не е сам на пътя! Не може да си купиш кола за 4-5000 лв. и да нямаш 300 лв. за гуми или 200 лв. за спирачки
            Има нискобюджетни коли, на които гумите са х 50 лв., данъкът е 30-40 лв., а смяна на дискове и накладки е около 100 лв. така, че решение има
            sigpic

Comment

аз не карам с 300. карам с 40. и старите мишелинки се представиха перфекно. ама предполагам заслугата е 4е тогава беше топличко и просто имаше сняг който се топи а не сковано сичко

Comment

...Пак ще го напиша - който няма пари за гуми, спирачки и т.н., по-добре да не кара колата, защото не е сам на пътя!
                Колега, аз обръщам много сериозно внимание на гумите, купувам си нови, съобразени с колата, сезона и стила ми на каране, затова не ме разбирай погрешно. Да, гумите са важни, така е.

Но: през следващия сезон ще си сложа зимните гуми, които съм купил 2007 и съм карал 2 сезона. Гумите са много добри и спокойно мога да ги карам 3-ти сезон.

А сега ми кажи каква е разликата между това аз да ги обуя на моята кола и това да ги продам на някого, който да ги обуе на неговата? Очевидно няма разлика. Истината е, че гумите или са годни, или са негодни - това е.

И изобщо не е вярно, че нов китайски боклук ще се държи от 3-годишна маркова гума. Няколко китайски, индийски и корейски марки бяха буквално изхвърлени от класациите на АутоБилд като негодни по рождение.
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Аз много се чудя на "феновете" на карането с летни гуми през зимата защо изобщо си купуват зимни гуми . Купете си едни вериги за сняг и приключвате с проблема
                  Да уточня че аз съм от по-тъпите и ще си карам със зимни гуми зимата .

Comment

Оффф... не ви ли писна тая тема да я обсъждате всяка година....
                    Ае направо да се обзалагаме от сега на 1000лв., че като падне снега ще карам плътно зад всеки един от вас със зимните гуми, НАВСЯКЪДЕ където е почистен снега, колкото и да е мокро/студено/заледено, до където вие си изберете в България
                    Няма ли сняг на пътя, зимните гуми са излишни...
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                      Ае направо да се обзалагаме от сега на 1000лв., че като падне снега ще карам плътно зад всеки един от вас със зимните гуми, НАВСЯКЪДЕ където е почистен снега, колкото и да е мокро/студено/заледено, до където вие си изберете в България

зимата ша ти звънна
                      ама да не кажеш после че и кишата се брой за сняг и тя
                      Last edited by SFINKS; d.m.y г., 12:30.

Comment

Мдааа колегата явно си има персонален снегорин. Ние останалите дето като падне сняг едвам си изваждаме колите от пред блока сме принудени да караме със зимни гуми. Да не споменавам факта как биха се държали едни хубави летни гуми с V обрани канали за отвеждане на водата като стъпят на сняг. Бе въобще у нас всички сме страшно умни и таковаме дявола във въздуха. А после си пишем теми "още един загина" и "поредна катастрофа"
                        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Сфинки, ти знаеш ли, какво е кишата, кога и къде се образува? Все тая - казваш Банско и тръгваме за Банско

И четете хубаво, преди да пишете - пада снега, отъпкват го, изчистват го и тръгваме за където кажете - аз съм с летни сеемнайски на мокрия/студения/ледения асфалт, вие ако искате и с шпайкове елате
                          -1000лв.
                          sigpic

Comment

Сфинки, ти знаеш ли, какво е кишата, кога и къде се образува? Все тая - казваш Банско и тръгваме за Банско

И четете хубаво, преди да пишете - пада снега, отъпкват го, изчистват го и тръгваме за където кажете - аз съм с летни сеемнайски на мокрия/студения/ледения асфалт, вие ако искате и с шпайкове елате
                            -1000лв.
                            И на изчистено сутринта при -10, аз съм отпред със зимни и теглич, а ти отзад с летните и спираме рязко от 60км/ч
                            ?
                            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

При положение, че спазвам нужната дистанция, какво мислиш, че ще се случи
                              sigpic

Comment

При положение, че спазвам нужната дистанция, какво мислиш, че ще се случи
                                То ясно, ама другите учатници в движението не ги правят тия неща и като се наложи...
                                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                                Mazda 6 2.3 2005
                                sigpic

Comment

Working...
                                X