Първоначално публикувано от Dodo 155
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Питане за зимни гуми ...
Collapse
X
-
Я ги дай тия изтъркани Мишелинки тука във Варна зимата ,че търсим решение за ледовете . То при нас снега е малко ама за сметка на това е ледена пързалка .
@k1lcone не мислиш сериозно да се обзалагаш за това което каза нали ?Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщениеНе съм съгласен
Не забравяй, че зимните гуми се препоръчват при температури под 7 градуса така, че няма лятна гума, която да се държи по-добре от зимната върху сух асфалт при -10 градуса
Дори е точно обратното - зимните гуми се държат по-добре на сухо и мокро в зимни условия, отколкото летните през лятото при същите условия.
Подкрепям колегата за Нокиан WR G2! Доста добре се държат за гуми среден клас!
Пинко много добре го е описал! Зимната гума е по-добра само на сняг и киша. Аз споделям това мнение. Затова и имам зимен комплект гуми. В Б-я просто не се чисти снега и се налага да се кара в него и по него!Last edited by Furious 155; d.m.y г., 00:56.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеЕто справка от зима 2007 - http://clubalfaromeo.com/forum/showt...8+%E3%F3%EC%E8
Пинко много добре го е описал! Зимната гума е по-добра само на сняг и киша. Аз споделям това мнение. Затова и имам зимен комплект гуми. В Б-я просто не се чисти снега и се налага да се кара в него и по него!
Това за аквапланинга съм съгласен, но къде ще се задържи вода при -10 така, че някой да мина с над 130-140 и да попадне в него?
Както и да е, мнения различни, но определено зимните гуми се слагат при 7 градуса и надолу.
Който иска да си кара с хубави летни и при -15, но да избира безлюдни пътища, за да се трепе сам
---------- Post added at 04:34 ---------- Previous post was at 04:28 ----------
Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщениеай на бас. аз карах с старите мишелинки по лед на баир и колата си спираше и потегляше без да е нещо по сложно. верно по внимателно карах ама кат за сефте каране на сняг и лед са очудих от стабилноста с тия истъркани гуминетки
Гуми за лед не са измислени до момента и не знам дали ще измислят
Колкото до изтърканите гуми - пали свещ и не си играй с живота на останалите! Не си сам на пътя, за да си правиш експерименти!
Пак ще го напиша - който няма пари за гуми, спирачки и т.н., по-добре да не кара колата, защото не е сам на пътя! Не може да си купиш кола за 4-5000 лв. и да нямаш 300 лв. за гуми или 200 лв. за спирачки
Има нискобюджетни коли, на които гумите са х 50 лв., данъкът е 30-40 лв., а смяна на дискове и накладки е около 100 лв. така, че решение имаsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение...Пак ще го напиша - който няма пари за гуми, спирачки и т.н., по-добре да не кара колата, защото не е сам на пътя!
Но: през следващия сезон ще си сложа зимните гуми, които съм купил 2007 и съм карал 2 сезона. Гумите са много добри и спокойно мога да ги карам 3-ти сезон.
А сега ми кажи каква е разликата между това аз да ги обуя на моята кола и това да ги продам на някого, който да ги обуе на неговата? Очевидно няма разлика. Истината е, че гумите или са годни, или са негодни - това е.
И изобщо не е вярно, че нов китайски боклук ще се държи от 3-годишна маркова гума. Няколко китайски, индийски и корейски марки бяха буквално изхвърлени от класациите на АутоБилд като негодни по рождение.
Comment
-
Оффф... не ви ли писна тая тема да я обсъждате всяка година....
Ае направо да се обзалагаме от сега на 1000лв., че като падне снега ще карам плътно зад всеки един от вас със зимните гуми, НАВСЯКЪДЕ където е почистен снега, колкото и да е мокро/студено/заледено, до където вие си изберете в България
Няма ли сняг на пътя, зимните гуми са излишни...sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеОффф... не ви ли писна тая тема да я обсъждате всяка година....
Ае направо да се обзалагаме от сега на 1000лв., че като падне снега ще карам плътно зад всеки един от вас със зимните гуми, НАВСЯКЪДЕ където е почистен снега, колкото и да е мокро/студено/заледено, до където вие си изберете в България
Няма ли сняг на пътя, зимните гуми са излишни...
зимата ша ти звънна
ама да не кажеш после че и кишата се брой за сняг и тяLast edited by SFINKS; d.m.y г., 12:30.
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеОффф... не ви ли писна тая тема да я обсъждате всяка година....
Няма ли сняг на пътя, зимните гуми са излишни...Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Сфинки, ти знаеш ли, какво е кишата, кога и къде се образува? Все тая - казваш Банско и тръгваме за Банско
И четете хубаво, преди да пишете - пада снега, отъпкват го, изчистват го и тръгваме за където кажете - аз съм с летни сеемнайски на мокрия/студения/ледения асфалт, вие ако искате и с шпайкове елате
-1000лв.sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеСфинки, ти знаеш ли, какво е кишата, кога и къде се образува? Все тая - казваш Банско и тръгваме за Банско
И четете хубаво, преди да пишете - пада снега, отъпкват го, изчистват го и тръгваме за където кажете - аз съм с летни сеемнайски на мокрия/студения/ледения асфалт, вие ако искате и с шпайкове елате
-1000лв.
?Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеПри положение, че спазвам нужната дистанция, какво мислиш, че ще се случиАлфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
Comment