Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за зимни гуми ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
    Гумите трябва да са нови и четирите, може и да са евтина марка, но нови! Със спирачната и кормилна система, амортисьори и гуми не трябва да се прави компромис, това може да струва живота на семейството ти.
    Подкрепям колегата.
    Имам си една обица на ухото - стои ми от около година и 2 месеца от маркови гуми с добър грайфер, но и не в първа младост.

Повече никога със стари гуми.
    Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
    My Red Love
    AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
      То ясно, ама другите учатници в движението не ги правят тия неща и като се наложи...
      Да де, проблемите не идват от зимна/лятна гума... се опитвам да кажа
      sigpic

Comment

аз пък симата ши сиседа у нас на топло и ши карам само в слънчеви и топли дни( които са по чести през зимата)

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Да де, проблемите не идват от зимна/лятна гума... се опитвам да кажа
          Всички проблеми са предимно от задкормилното устройство. Колега нека приемем че твойте 17 са прекрасни на сухия асфалт но пък ти явно не си по пътуванията защото може да си дошъл някъде на сухо ама сутринта да се събудиш с 20 см. сняг. И тогава не искам да те мисля. Да не говорим че в София често се случва сутрин да идеш на работа пък вечер да не можеш да се прибереш
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
            Всички проблеми са предимно от задкормилното устройство. Колега нека приемем че твойте 17 са прекрасни на сухия асфалт но пък ти явно не си по пътуванията защото може да си дошъл някъде на сухо ама сутринта да се събудиш с 20 см. сняг. И тогава не искам да те мисля. Да не говорим че в София често се случва сутрин да идеш на работа пък вечер да не можеш да се прибереш
            Или тръгнеш по магистралата, караш, караш и яяяяя дзън,дзън,дзън бялата пъртиииина... Земи тоя спрял ТИР.
            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

Дали съм карал с летни гуми на сняг или не, ще си покаже като сложите 1000лв. на капака на Фичо.... ама нещо се дърпате
              sigpic

Comment

само да дойде зимата

Comment

Преди да бързаш да се радваш, се замисли, колко пъти си карал с летни гуми през зимата и какво се е случило тогава?
                  После ОТНОВО се замисли, дали искаш да тръгнем на някъде върху почистен от снега асфалт, пък бил той студен, мокър, заледен и прочие.... след като си заложил пари!
                  sigpic

Comment

карал съм със сякакви , летни , зимни , всесезонни , с шипове , с вериги . И не си мисли че ще направим теста в хубав слънчев зимен ден , няма да е и сняг , но бъди сигурен че ще избера най-гадния ден от зимата за каране с летни 17 ки
                    Примерно след някоя тлъста софийска мъгла и - 15 C
                    дето става едно такова никакво след нея хем асфалт хем лед , хем кал хем да си ебе майката пейзажа .
                    Такива условия са си опасни , затва няма нужда да се пребиваме до Банско , ше си направим теста в Софията , как се тръгва с летни / зимни , как се спира и т.н.
                    Last edited by SFINKS; d.m.y г., 09:52.

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                      Подкрепям колегата.
                      Имам си една обица на ухото - стои ми от около година и 2 месеца от маркови гуми с добър грайфер, но и не в първа младост.

Повече никога със стари гуми.
                      Аз бих си позволил несъгласително да допълня колегата и вас, уважаема ми колежке Единственият безопасен вариант е нови СКЪПИ гуми, другото е компромис. При евтините рискът да не отговорят на очакванията в дадена ситуация също не е малък, а същевременно водачът е 'спокоен', че кара с нови гуми. Това сочи и моят скромен шофьорски опит.
                      Сега карам с гуми, дето ги вграждат оригинално при водещи марки и модели като тойота корола и шкода фабия...и някои доста по-скъпи немски возила, което не е толкова важно, след като сме споменали тойота вече .
                      Питайте Сфинкса как спират тойотите и с какви гуми се карат. Той е писал учебници по темата
                      _______
                      146 JTD - ex
                      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS
                        ....
                        Този тест май ще си го правиш сам....
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                          Аз бих си позволил несъгласително да допълня колегата и вас, уважаема ми колежке Единственият безопасен вариант е нови СКЪПИ гуми, другото е компромис. При евтините рискът да не отговорят на очакванията в дадена ситуация също не е малък, а същевременно водачът е 'спокоен', че кара с нови гуми. Това сочи и моят скромен шофьорски опит.
                          Сега карам с гуми, дето ги вграждат оригинално при водещи марки и модели като тойота корола и шкода фабия...и някои доста по-скъпи немски возила, което не е толкова важно, след като сме споменали тойота вече .
                          Питайте Сфинкса как спират тойотите и с какви гуми се карат. Той е писал учебници по темата
                          Така е, отче, но всеки прави преценка за себе си и съответните избори, пречупвайки разбирането си за риск през личната си пропускливост и дебелината на левия джоб
                          Аз карам с Continental SportContact 3 225/45 R17 94Y XL през лятото и с Dunlop SP WINTER SPORT 3D 195/65 R15 91H през зимата. Това е моят личен избор и изобщо не се оплаквам от него

Сфинки, кажи за Тойота сега.
                          Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                          My Red Love
                          AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Гуми втора ръка бих си купил, но на не повече от година. Например - някой си е купил зимни гуми миналата година, но си е продал колата и сега гумите не му трябват. Но това са единични случаи. Гумите принципно трябва да се сменят на максимум три сезона и да са от поне среден клас, т.е. около 100 - 120 лева за 14-ки. Особено за по-тежките и мощни коли, каквито са нашите.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Производителите дават средно по 7 години годност за експлоатация, при правилно съхранение на чисто новите гуми
                              При НЕ правилно съхранение срока може да намалее до 3 години, значи спокойно можете да си купувате чисто нови гуми с ДОТ 2007г. от магазина.
                              От там следва, че ако са използвани две години, все още има един сезон живот в тях.
                              И тук вече всичко опира до марката и модела на гумата - евтините гуми може и да ви пребият, но скъпите гуми със сигурност ще се държат подобаващо, т.е. фактора остава само цената на която ще ги купите и състоянието на грайфера, профила и т.н. в момента, а не това, че са 2007г. и са карани два сезона

Моите летни гуми са с ДОТ 2006г., Сфинки
                              sigpic

Comment

да разбирам че се предаваш ли

Comment

Working...
                                X