Защо няма секунди по светофарите на главните кръстовища, като пред статуята на София, Орлов мост и други? Според мен е направено или умишлено, за да събират парите на водачи, които не са преценили на зелено дали ще минат от нехайство. При всички, апелирам да се сложат секундарници на тези важни кръстовища.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Защо няма секунди на главните кръстивища?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Nasko Покажи съобщениеЗащо няма секунди по светофарите на главните кръстовища, като пред статуята на София, Орлов мост и други? Според мен е направено или умишлено, за да събират парите на водачи, които не са преценили на зелено дали ще минат от нехайство. При всички, апелирам да се сложат секундарници на тези важни кръстовища.
-
И все пак причината не е само ръчно управляваните светофари. На доста места махнаха броячите, а светофарите не се управляват от униформен. Плюс това ръчно управляемите светофари не се контролират от катаджия нон-стоп, а само в пиковите часове, случаите, в които трябва да се осигури зелена вълна за някоя клечка и някои други случаи изизкващи ръчен контрол. Според мен трябва да се сложат броячи, които при преминаването на ръен режим се изключват. Не е rocket science!The greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщениеИ все пак причината не е само ръчно управляваните светофари. На доста места махнаха броячите, а светофарите не се управляват от униформен. Плюс това ръчно управляемите светофари не се контролират от катаджия нон-стоп, а само в пиковите часове, случаите, в които трябва да се осигури зелена вълна за някоя клечка и някои други случаи изизкващи ръчен контрол. Според мен трябва да се сложат броячи, които при преминаването на ръен режим се изключват. Не е rocket science!
А иначе тъпо беше да махнат броячите над светофарите (на доста места не само в центъра), а зелена вълна няма на доста места, а е нужно за намаляване на задръстванията - но това няма общо със секундите. Може да се направи и както беше преди - със знак над светофара, който упоменава с каква скорост да се движиш за зелената вълна
Comment
-
Аз пък си мисля, че ги махнаха за да ни цакат с камерите. Преди 10 дни си карам по Сливница и приближавам Опълческа. Нямах късмет и точно преди пресичането на кръстовището светна жълто. Предполагам, че на камерите излиза, че съм минал на червен светофар и сега чакам честитка.
Без часовниците на светофарите си е чист късмет ако не те ковнат...sigpic
Subaru Legacy 3.0 H6
Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
0888 511 533 - Бонев
Comment
-
В Сандански е същото. Има 3(три) светофара и точно на най-широкото кръстовище, където се пресичат 2 булеварда, секундарник няма. Познайте на кое от трите ми написаха акт за преминаване на неразрешен сигнал на светофара.166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщениеГлавните кръстовища, за които ставаше въпрос, е за това. Пиковите часове в София са от 7:30 сутринта до 19ч. А имайте предвид че има доста светофари, които се предвижда да бъдат дистанционно управлявани, чрез наблюдения от камерите
А иначе тъпо беше да махнат броячите над светофарите (на доста места не само в центъра), а зелена вълна няма на доста места, а е нужно за намаляване на задръстванията - но това няма общо със секундите. Може да се направи и както беше преди - със знак над светофара, който упоменава с каква скорост да се движиш за зелената вълна
Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщениеАз пък си мисля, че ги махнаха за да ни цакат с камерите. Преди 10 дни си карам по Сливница и приближавам Опълческа. Нямах късмет и точно преди пресичането на кръстовището светна жълто. Предполагам, че на камерите излиза, че съм минал на червен светофар и сега чакам честитка.
Без часовниците на светофарите си е чист късмет ако не те ковнат...
Първоначално публикувано от alfa_erazor Покажи съобщениеУдобни са, но не е хубаво да се разчита изцяло на тези броячи.
Защото има и някой бъгнати, примерно на Шипченски проход на кръстовището до SkyCity, има един дето на червено стига до 0, и после пак почва от 2 да брои, така няколко пътиThe greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщениеАз пък си мисля, че ги махнаха за да ни цакат с камерите. Преди 10 дни си карам по Сливница и приближавам Опълческа. Нямах късмет и точно преди пресичането на кръстовището светна жълто. Предполагам, че на камерите излиза, че съм минал на червен светофар и сега чакам честитка.
Без часовниците на светофарите си е чист късмет ако не те ковнат...
Според мен ги махнаха понеже им намалели нарушенията ....
Comment
-
И аз смятам, че основната идея е да се прекарат шофьорите, затова и тия светофари със секунди намаляха, а по другите се кара предимно на заложени програми, това с катаджиите, които висят вътре почти умря, има ги тук там самоAlfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение..., а броячите ги махнали понеже били ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПТП, като аз не мога да си обясня как могат да бъдат такива при положение,че си караш виждаш 2 или 3 секунди преценяваш че няма да минеш и спираш... по лошото е караш и се чудиш ще светне червено или няма да светне и точно когато вече си на 3м пред светофара с 50 светва жълто и шансати да спреш в средата на кръстовището е 100% или да минеш на жълто/червено ...
Според мен ги махнаха понеже им намалели нарушенията ....
Та моя приятел каза: "Разбирам защо това не го слагат при нас... защото когато един японец види че остават 2 сек ще натисне спирачките... а ние ще натиснем газта!"Last edited by fade; d.m.y г., 22:10.
Comment
-
Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщениеНе съм съвсем съгласен. Задръстване не означав пиков час. Прави разлика. Плюс това като казвам зелена вълна имам предвид в случаите в които е необходима (преминаване на линейка или пожарна например). Освен това зелената вълна има много общо със секундите. Представи си, че си хванал зелена вълна, но на първия светофар минеш към края й или на някой междинен се забавиш порадя някаква причина. От къде ще знаеш, че ти остава малко време до края на вълната?
Не ме разбирайте погрешно и на мен ми е по удобно където има броячи (както е по Борис 3-ти), да карам малко (или не толкова малко) над ограничението да направя и някоя друга забранена маневра и да се изнеса по-бързо. Т.е. опитвам се да кажа че и на мен са ми по-удобни, но където ги няма правя много по малко нарушения
Comment
-
Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение....броячите ги махнали понеже били ПРЕДПОСТАВКА ЗА ПТП, като аз не мога да си обясня как могат да бъдат такива при положение...Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеТа моя приятел каза: "Разбирам защо това не го слагат при нас... защото когато един японец види че остават 2 сек ще натисне спирачките... а ние ще натиснем газта!"Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеЗамязъл съм на японец, лошото е, че съм българин и живея тук
Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
Comment