Известие

Collapse
No announcement yet.

За интернет доставчиците и техните лъжи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За интернет доставчиците и техните лъжи

Исках да ви предупредя колеги, може някои от вас да са получили по пощата разни брошурки на така наречената АренаНет.Нет фирма.

Така наречения интернет доставчик в момента предлага следното нещо:

(ще го препиша тук, че скенера ми е опакован и не ми се занимава)

ПРОМОЦИЯ
    без инсталационна такса
    3 месеца = 4 месеца
    тел. 822 46 45; 920 13 85

Всички скорости за неограничен достъп
    в таблицата X 2 , + Online TV

Важи за целия платен абонамент
    Носете този талон с Вас, за да
    удвоите скоростта си на същата цена.

За всички нови абонати - 30 % ОТСТЪПКА
    www.arenanet.net
    Тарифата която си избрах аз беше 29 лв, накратко ( според въпросната брошура):

български 3024kbps
    международен 320kbps
    и тук някви техни сървъри (наричат ги торенти, въпреки че са най-обикновени уеб сървъри) , даже в момента НЕ работят.

Така, малък разбор на това "нещо". Всеки който го види на пръв поглед ще си рече, брей че кеф, плащам за 3 месеца, вземам за 4, отстъпка 30% (щото имам талон), става тарифата двойна, прекрасно.

А да, да спомена, на въпросния им сайт няма грам ценоразпис на тарифите им за интернет.

Така, платих си аз като поп 29 лв x 3 + 7 лв за кабел = 94 лв (тоест, забележете никаква отстъпка. На въпроса ми къде е отстъпката - ами тя била че нямало инсталационна такса ).

Съответно получавам 192 kbps международен вместо 320 (причината заради която се преместих към този доставчик), и на въпроса ми по телефона една лелка най-убедено ми каза че такива си били скоростите, а това което съм имал аз щяло да стане НЯКОГА си. Също така когато започна да свалям НЕЩО от международния интернет и даже и българския умира. Сега, не съм засичал българския колко е ама не ми трябва той. Трябва ми нормален международен интернет. Въпросната лелка ми изтърси "Ами като не ви харесва, отидете при друг", на което аз отвърнах "Кеф, нали , взехме ви 100 лв, сега можете да си ходите". За малко да я гръмна там на място ходих даже да се карам. Те си знаят тяхното. А да - горните 3 промоции били със едно невидимо ИЛИ между тях, тоест можело да получиш едно от трите неща ... но не се указа никъде.

Споделих това с вас, тъй като има вероятност някой да се изкуши от "офертата" им, и да има едно наум, за да не дава пари за тоз дето духа. Аз поне тези пари не ги намирам на улицата.
    Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Къде живееш
    Ако си в кв.Изток, горещо ти препоръчвам БИК (Българска Интернет Компания). Скоростите са по-високи отколкото ги обявяват, идват на крак до вас да им плащаш и никога не ми е "умирал" нета
    Дори и да не си в кв.Изток, може да рапиташ - имат мрежа на много места

п.с. Цена: 30лв./месец неограничен, скорост до 512kbps външен и до 10mbps вътрешен
    sigpic

Comment

Далечко съм от там - Западен парк

Comment

Ако има офис на Селинет направо се прехвърляй при тях нета им е страшен
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от wasp
          Къде си точно?

Аз живея там и съм абонат от година на същия доставчик.
          Да ти кажа съм доволен доста. Тва за 3=4 не съм се възползвал още, но иначе сега безплатно ми дадоха скоро "ай пи" и скоростите са наистина х2 от предишните.

Неприятното е че са те подвели малко с това "или".....
          Абе имат си дребни проблеми, но ако съм честен засега големи не...

Дано сичко напред ти е ок. Дай боже.

А тва с "торентите" е супер смешка те са си сервери и при мен се виждат ок, но не са супер актуални...
          Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Ако има Powernet са много добри имат телефон който може да се обаждаш по всяко време на денонощието.Аз съм към тях и съм много доволен.
            Lancia Dedra Integrale

Comment

Първоначално публикувано от proper
              Първоначално публикувано от wasp
              Къде си точно?

Аз живея там и съм абонат от година на същия доставчик.
              Да ти кажа съм доволен доста. Тва за 3=4 не съм се възползвал още, но иначе сега безплатно ми дадоха скоро "ай пи" и скоростите са наистина х2 от предишните.

Неприятното е че са те подвели малко с това "или".....
              Абе имат си дребни проблеми, но ако съм честен засега големи не...

Дано сичко напред ти е ок. Дай боже.

А тва с "торентите" е супер смешка те са си сервери и при мен се виждат ок, но не са супер актуални...
              Западен парк, 125-ти блок ... ами не знам, не съм доволен. 4 пъти спира досега интернета, вярно за по половин час , но все когато МНОГО ми трябва. И на въпроса и какво да правя ако през нощта ми спре интернета, когато работя, ми отговориха "ами нищо не може да се направи, няма човек тук, няма доставчик който да следи след 12". Е, има, NETWLAN следяха 24 часа в денонощието ...

Иначе е супер тъпотия интернета им. Какъвто и друг да съм ползвал е бил по-добре. Говоря от гледна точка за работа, VPN до Германия примерно, не за теглене на файлове. "Торентите" им не работеха одеве. 5 пъти щяха да ги гледат и все още не си работят ...

Comment

разбирам те... но поне в моя блок друга добра оферта няма...
                аз имам и сървър и 100-тина домейна и знам кво е да нямаш нет точно когато ти "реват" 5 човека за някой проблем.... но никой не може да ми даде засега гаранция, стискам палци и се моля..... реалност
                сменял съм ги 4-5 пъти доставчиците и ми писна...
                Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Working...
                X