Известие

Collapse
No announcement yet.

Черна хроника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• В момента в който се помислиш за господин перфектен шофьор си загазил.Ако беше спукана гума мишелин или дънлоп ли щяхме да обвиняваме.Една кола, дори и нова може да аварира, един път дори и перфектен може да ти поднесе изненада, мисълта ми е че трябва така да шофираме че максимално да сме сигурни че можем да овладеем положението ако стане нещо непредвидено.Ся не говорим за паднал парашутист на пътя или земетресение 12 степен.На перфектните пътища е още по лошо защото хората се уповават на това че държавата е помислила за тяхната безопасност - http://vbox7.com/play:f7b2ba21
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Много неща могат да те убият. Дори можеш да умреш, като се задавиш с пържен картоф. Много можем да се дървенофилософствуваме на тази тема.

Тук обаче става въпрос за 2 фактора:

1 - човешка небрежност/неопитност.
      2 - локва където не и е мястото.

1 + 2 = човешки живот.

Ако го нямаше едно от двете събираеми, нямаше да има и загуба на живот.

Сега разбираш ли за какво иде реч или пак ще ми говориш, че и в Йемен загиват хора?

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• И 1 и 2 са даденост, искаме не искаме ги има, на който му е писано да се удави нама да се обеси.Веднъж като пешеходец дръпнах една жена за блузата отзад в момента в който стъпи на пешеходната пътека без да се огледа и профуча една кола.Не че имам шесто чувство, просто видях колата и от опит като шофьор знам че видиш ли жена на тротоара трябва да си нащрек щото не се знае накъде ще тръгне.Оная като отвори една уста..., един човек и вика защо му се караш човека ти спаси живота...ма как, ма аз съм на пешеходна пътека, отсреща свети зелено...така и не можахме да я убедим че въпреки всичко трябва да се огледа, защото може спирачки да откажат , шофьора да е получил инфаркт или да е тръгнал на сафари за пешеходци.

Comment

• Нямам думи - пълно безумие.
          В тази част и по двете платна на излизане и влизане в града има ограничение 70км/ч. и по принцип има полиция с радари.
          В участъка където се е случила случката има ограничение на скоростта от 50 км/ч., защото има пешеходна пътека.
          Всеки с нормално чувство за самосъхранение не би карал със скорост, на която да влияе аквапланинга, с колкото и скапани гуми да кара.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

• Научихме се да слагаме колани, после да караме с включени фарове, ще се научим и на други неща, затова съм за солени глоби и засилено полицейско присъствие.200-500-1000 лв се преглъщат ама загубен човешки живот най-вече готово отгледано дете няма такава мъка.Чувството за самосъхранение нарушава правата на някои хора.В името на печалбата и показноста абдикирахме от задълженията си към нас самите и към обществото.Има ли някое училище или телевизионна програма която да води поне един час седмично образователна програма за наркотици, безопасен секс, безопасно движение по улиците като пешеходци, като бъдещи водачи на мпс, и т.н.Затова пък имаме права и адвокати.За сметка на това процъфтяват предавания за лайфстайл, папарашки и други подобни.

Comment

• Жалко за момчето, но трябва да бъдем благодарни, че не са пострадали други невинни, нищо неподозиращи хора - стълба е предотвратил навлизането в отстрещното платно.
              sigpic

Comment

• Няма как да променим младите.....кат се върна назад....и аз съм бил съшият.....Господ да ги пази....няма нищо по лошо от това, да си отиде човек на тия години......
                Изобщо не ми се коментира...и престанете да давате акъл...ако беше еди кво си.....няма ка да се върне....
                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                  Няма как да променим младите.....кат се върна назад....и аз съм бил съшият.....Господ да ги пази....няма нищо по лошо от това, да си отиде човек на тия години......
                  Изобщо не ми се коментира...и престанете да давате акъл...ако беше еди кво си.....няма ка да се върне....
                  кофти кола, Боби и аз преди месеци на път за Пловдив със 180 в завой попаднах на дъъълга локва и аквапланинга ме поднесе но ESP-то и VDC-то ме спасиха, както и невероятните гуми Pirelli - няма какво повече да кажа ...

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                    Няма как да променим младите.....кат се върна назад....и аз съм бил съшият.....Господ да ги пази....няма нищо по лошо от това, да си отиде човек на тия години......
                    С риск да съм досаден, но нищо друго не ми остава, освен да давам акъл - дано някой да отбере нещо полезно от това което се пише.
                    Сега поне има общодостъпна информация - на времето нямаше такава.
                    Първоначално публикувано от Boondock Saint Покажи съобщение
                    кофти кола, Боби и аз преди месеци на път за Пловдив със 180 в завой попаднах на дъъълга локва и аквапланинга ме поднесе но ESP-то и VDC-то ме спасиха, както и невероятните гуми Pirelli - няма какво повече да кажа ...
                    Нищо не може да те спаси ,когато налягането на гумите е по-малко от налягането на водата.
                    Last edited by old alfist; d.m.y г., 02:07.
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      С риск да съм досаден, но нищо друго не ми остава, освен да давам акъл - дано някой да отбере нещо полезно от това което се пише.
                      Сега поне има общодостъпна информация - на времето нямаше такава.

Нищо не може да те спаси ,когато налягането на гумите е по-малко от налягането на водата.
                      За гумите си прав....то и радиото пее, ама кой ли го слуша, колкото и да даваме акъл, докато пътищата са ни под всякаква критика ще е така...
                      Много важен фактора е, и обучението на шофъорите....навъдиха се хиляди школи за който най важно е да преберат парите...да не казвам, че 50% си купуват книжките....излизат на пътя без никактв опит, повечето от тях не занят и пражилника....и.т.н..
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Проблема е че колата дава измамно чувство за сигурност. А при стълкновение се разрушава за части от секундата и тялото ни не е пригодено за такова натоварване.
                        Според статистиките за да си добър шофьор трябва да караш всеки ден при всякакви условия.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Според статистиките за да си добър шофьор трябва да караш всеки ден при всякакви условия.
                          Ми, то момчето се е учило Така или иначе е карал твърде бързо на забранено за това място, за да се разцепи така колата. Жалко за младежа, Бог да го прости, поне не е отнел още някой живот...
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                            Ми, то момчето се е учило Така или иначе е карал твърде бързо на забранено за това място, за да се разцепи така колата. Жалко за младежа, Бог да го прости, поне не е отнел още някой живот...
                            Да съгласен съм, че се е учило. Реално всички се учим и ставаме шофьори от момента в който се сдобием със собствени коли. На курсовете се учат основни неща и там не ставаш добър шофьор.
                            Почти всеки е влизал с едната гума в локва и знае че трябва усилие да удържиш волана и без да правиш аквапланинг е опасно
                            Last edited by lordliness; d.m.y г., 09:24.
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Не съм убеден въобще, че някой им обяснява на курсовете какво се прави, ако попаднеш в аквапланинг. Най-вероятно се е паникьосал и е натиснал спирачките.
                              Жалко за нелепо отишлият си живот.
                              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Boondock Saint Покажи съобщение
                                Тва на пистата Монца ли е.И ако ESP или VDC-то беше отказало и беше нацелил някой в насрещното кой щеше да е виновен че си карал със 180...в завой.Спомням си една тема дето всеки втори се хвалеше как е карал на 2-3 ракии и не е катастрофирал.Вина в държавата ще търсим едва когато почнем да караме действително изправни МПС, спазвайки правилата за движение и чак тогава ще търсим сметка за локвите и дупките.Щото ако момчето караше със 70 или 50 каквото е там ограничението нямаше да има аквапланинг.Най-ма е страх от такива дето разчитат на екстрите на колат си че ще ги спаси от тяхната самонадеяност.

Comment

Working...
                                X