Известие

Collapse
No announcement yet.

Връщане на отнет талон - къде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Виж си акта - какъв е адреса там
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от Bobo

Никииии коя е тая мацка на аватара веднага да ме запознаеш и обещавам ще карам вече с колан само ме запознай
      Аз семйства не обичам да рзвалям и затова няма да те запозная с нея ,но това е друга тема за разговор на четри очи.
      Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
      The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

Първоначално публикувано от niki-25
        А колега щом имаш пари да даваш на полицаите те ще са и благодарни,но вимавай да не те съдят за подкуп на полицай
        Kолега сам пресметни колко ще е акта за превишение 70км. И се вземат и контр.талон.Щеш не щеш ще се наложи да ходиш в КАТ за да си го вземеш с отнети точки както и много по-голяма глоба.
        Кое е по-евтино 20лв само или разкарване ,чакане на опашка, точки и накрая пари поне 80лв. Не , че ги имам парите визобилие но равносметката мисля, че е правилна.
        И най-гадното , че знака 50 км ограничение за гр.Русе е на 10 км от града.
        Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
        Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Ура, другари, пак (по-точно все още) съм изряден шафьорин
          Първо, получих си талона в КАТ - София, което е огромно облекчение.
          Второ, разминавам се само с 20 лв., без отнемане на контролни точки. Актът ми е по Закона за административните нарушения, а не по ЗДП!
          В сайта на КАТ са описани нарушенията, за които се отнемат контролни точки, само по ЗДП са, както виждам. (Понеже и този сайт е като всички други държавни, не мога да дам точния линк - от главната страница избирате
          Информация > Списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки).

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
          Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass
            (Понеже и този сайт е като всички други държавни, не мога да дам точния линк - от главната страница избирате
            Информация > Списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки).

излагаш се
            http://www.kat.mvr.bg/Nak_tochki.htm
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ма моля ти се, с този подход пак ще те погне КГБ, че не посочваш източника (резнал си само страничката във фрейма, нема никви други атрибути)
              Па и да ровя в сорса на катаджийски сайт, за да извадя нещо... още не съм изпращял толкова :P :P :P

Comment

Първоначално публикувано от bass
                Ма моля ти се, с този подход пак ще те погне КГБ, че не посочваш източника (резнал си само страничката във фрейма, нема никви други атрибути)
                Па и да ровя в сорса на катаджийски сайт, за да извадя нещо... още не съм изпращял толкова :P :P :P
                а мола мола
                първо изгочника го пише - "Списък на нарушенията, за които се отнемат контролни точки съгласно наредба І-139 от 16 септември 2002 г. "

и второ десен бутон копи линк локейшън - ФФ рулира - чак пък да рова в сорс-а на сайта на кат - имам си и друга работа се пак

Comment

Браво - аз нали ти казах, че ще е там където е регистрацията ти - адресната.

П.П. Няма да го погнат търтея за това че не посочва източник. защото всики закони, наредби и тем подобни документи на властта са публична информация и могат да се използват и цитират от всеки.
                  2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                    Браво - аз нали ти казах, че ще е там където е регистрацията ти - адресната.

П.П. Няма да го погнат търтея за това че не посочва източник. защото всики закони, наредби и тем подобни документи на властта са публична информация и могат да се използват и цитират от всеки.
                    търтея е съвсем наясно с правилата за цитирането

ПС те тук обаче има грешка - не са чели закона
                    Първоначално публикувано от КАТ
                    Ако два пъти в рамките на една година превишите максимално допустимата скорост за движение с над 50 км/ч. - свидетелството за управление на МПС Ви се отнема за три месеца

Comment

Я разясни малко за тая грешка. че мен като ме спряха с превишение на скороста, а бях и с акт за превишена с 47км скорост от преди това и ония нещо разправяха че ставало сложно, ама нещата се опростиха - без да искам изпуснах дваисетачка в колата им. Ама вярно разправяха нещо за два пъти над 50 км/ч

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                        Я разясни малко за тая грешка.
                        над 40 км/ч е

Първоначално публикувано от ЗДП
                        Чл. 182. (1) Който превиши разрешената максимална скорост, се наказва
                        сглоба, както следва:
                        1. за превишаване до 20 км/ч - 5 лв.;
                        2. за превишаване от 20 до 30 км/ч включително - 10 лв.;
                        3. за превишаване от 30 до 40 км/ч включително - 20 лв.;
                        4. за превишаване от 40 до 50 км/ч включително - 30 лв.;
                        5. (изм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) за превишаване над 50 км/ч - 70 лв.
                        (2) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., изм., бр. 85 от 2004 г.) Когато нарушението
                        по ал. 1, т. 4 и 5 е извършено повторно, наказанието е глоба 150 лв. и лишаване
                        от право да управлява моторно превозно средство за срок 3 месеца.

Comment

Малеееееее, аз ефтинко съм минал - можело е да остана 3 месеца без книжка
                          Ама и това дето си дал ти не е точно май - за първия ми акт за превишена скорост с 47км/ч глобата в решението е 50лв, а не 30лв както е записано тук.

Comment

Радвай се, че са те пуснали така лесно - аз съм го правил тоя номер ама ми намалиха наказанието на 2месеца и 100лв. глоба - не е приятно
                            sigpic

Comment

Като спец по тия неща,пояснявам,че контролния талон се получава в КАТ,отдел квалификации,по местоотчет на водача.Местоотчета е описан на самия контролен талон и на свидетелството за управление на МПС
                              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

На моя талон в полето "на отчет в:" пише Ловеч, а, както казах, си го прибрах от София. Възможно е обаче причината да е в това, че не са ми взети точки (т.е., не е ваден нов талон).
                                BatVas, ти имаше ли отнети точки? (като каза, че си на отчет другаде, а си взимаш талона в София)

Comment

Working...
                                X