Известие

Collapse
No announcement yet.

КАТ прави хайка за колани на задната седалка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dragonaz Покажи съобщение
    Добре погледнато от тази страна, че коланите на задните седалки все пак са полезно нещо и допринасят за сигурността съм съгласен.

Нека направим следната аналогия - живеете в къща, която има нестабилна основа, която се поддържа от КАТ и Държавата.

Ти си наемател, който живее в нея - плаща наем под формата на Винетки !!!,
    данъци, гражданска отговорност, годишни технически прегледи и тн.

Идва ти наемодателя и казва веднага да си потегнеш двете керемиди на покрива (коланите на задните седалки),
    че тече в къщата и ще те санкционираме, че не си съвестен.

Ти казваш като наемател - добре, но къщата се клати непрекъснато, подпорна греда се е напукала в мазето, насмалко една тухла да ме утрепа, като падаше оня ден, ще направите ли необходимите ремонти, които да грантират сигурността ми ?

Наемодателя казва слушай сега какво в ЕС няма къща, където и 2 керемиди да са разместени и да им тече на главите, защо не се вземеш в ръце да ги поправиш иначе те глобявам ?

Какъв ви е коментара за тази аналогия колеги ?
    Хайде да видим как ще те глобят ако си с колан,не си пил , не си превишил скороста и колата ти е с изрядни документи платени данъци такси винетки и минат преглед и изправно техническо състояние . Колега малко по сериозно се отнасяй към нещата ако обичаш стига свободни съчинения .
    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Всеки път когато излизам с колата си слагам колана, защото съм си свикнал пък и карам от едва 4 месеца кола. Когата воза втори човек си слага колана, но след като си взех колата отзад ги няма закопчалките за коланите. Но по принцип не ми се случва да карам често повече от 1 човек допълнително. Но сигурно ще си взема да си сложа на колата.
      VW Passat 2.5 TDI 4 Motion '00 - now
      Alfa Romeo 145 1.4 TS '98 - ex

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        Аз също карам винаги с колан, както и пътника на предната седалка, но за задните е малко пресилено,
        това ми е идеята,
        Добре де, хайде да въведем все пак някакви аргументи в тоя спор. Обяснете ми защо е пресилено да се слагат отзад или в града. Ама със сериозни аргументи. Докажете ми, че тоя отзад може да хвърчи из купето при удар и полета му да е безопасен за мен, докато съм отпред, а и за него самия. И ще се съглася с вас. Същото е и за ниските скорости. Докажете ми, че можете да си ударите главата с 30 км/ч в твърда повърхност и да сте ОК и с това ще се съглася. Просто очаквам, като казвате, че нещо е така да казвате и защо е така

За да не съм голословен, ето ви един линк, на който има две много показателни филмчета, а третото е от истински краш тест, който е правен точно заради ползата от задните колани.
        http://www.kenanoff.com/blog/archives/284
        Да уточня, че една кукла заедно със сензорите струва 100 000 долата. В колата има 5. Заедно с цената на колата която блъскат теста отива над половин долара. Ако смятате, че вашата дума е по-силна от аргументите и изводите на някой, който е похарчил половин милион за да стигне до тях, или грешите или сте екстрасенс
        Last edited by Sm0k; d.m.y г., 12:57.
        Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
        Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Колега, а аз се чудя какво ще й стана на Държавата да ни оправи пътищата - то бива мързел, имам чувството,
          че Държавата ни, която населяваме ни връща в Африка, където верояно и броя дупки на изминат километър е по-малък от тук.
          Ако се направи статистика, колко хора са умряли, защото са се пребили опитвайки се да заобиколят дупка или, защото е липсвала пътна маркировка и осветление и тези, които са пострадали от липсата на колан на ЗАДНАТА седалка, ще разбереш че съотношението ще е такова, че на практика фактора - "колан на задната седалка" при инциденти ще се свежда до = 0 (нула).
          А кой е държавата? Кой не прави пътищата като хората? Кой оставя шахтите 5 см под нивото на асфалта? Кой не сигнализира за опасните дупки по пътя, а се крие в храстие? Държавата ли? Не мисля, че е тя! Точно един определен инженер допуска шахтата да не е на нивото на пътя, точно един определен полицай се крие по храстите и не предупреждава за опасни дупки, точно една определена фирма е виновна за дупките образували се 2 месеца след ремонта на пътя! За всичко е виновен точно определен човек, а не държавата. Това е всеки един от заобикалящите ни хора. Няма държава. Има едни хора дето, за да земе 5 лв за себе си е готов да опостуши труда на друг човек за 100 лв. Ние трябва да си помогнеме, не някой друг. А как да стане това? Много просто- да спазваме правилата и да не сме един от тарикатите, който минават пред цялата колона чакаща на светофара (това е само пример, става въпрос за всеки аспекто от живота).
          Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 12:59.
          Lexus IS200

Comment

Ти не ме разбра.

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
            Хайде да видим как ще те глобят ако си с колан,не си пил , не си превишил скороста и колата ти е с изрядни документи платени данъци такси винетки и минат преглед и изправно техническо състояние . Колега малко по сериозно се отнасяй към нещата ако обичаш стига свободни съчинения .
            Ти не ме разбра.
            Аз наистина съм изряден.
            И това което съм описал по-горе го имам налично,
            спазвам всичко що е знак на пътя и тн.

Исках да кажа, че в едни взаимотношения (двустранни) тряба и двете страни по "договора" да спазват задълженията си това е.

Личен въпрос към теб имам обаче.

Когато отиваш на море през лятото или на дълъг път
            за почивка и ваканция, на задната седалка твоите пасажери как издържат да кажем 500 километра път закопчани с колани ?

И ти винаги ли ги возиш с колани на зедната седалка ?

И това не е ли живо мъчение да пътуваш до морето с целият багаж, настроение и тн. закопчан за седалката отзад и ако искаш малко да се раздвижиш и се разкопчаеш тревожно да се озърташ дали няма те спрат, за да те глобят ?

Comment

И това не е ли живо мъчение да пътуваш до морето с целият багаж, настроение и тн. закопчан за седалката отзад и ако искаш малко да се раздвижиш и се разкопчаеш тревожно да се озърташ дали няма те спрат, за да те глобят ?
              Не знам за колегата, но аз си слагам колана и когато съм отзад. А дали е живо мъчение, не знам кое му е мъчителното отзад, ако отпред не е мъчително. Доста повърхностно гледаш на това наистина - какво значение има дали пътуваш за морето или за някъде другаде. Шанса за катастрофа е същия. И по закон всички пърувания в кола, се извършват с колан. Който не му харесва, да пътува с влак - там може да се напие, да свири на китара и да прави каквото друго иска с настроението си
              Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
              Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                Който не му харесва, да пътува с влак - там може да се напие, да свири на китара и да прави каквото друго иска с настроението си
                Или с такси там закона не ги лови.

Лек и успешен ден колеги.

Comment

Ти не ме разбра.
                  Аз наистина съм изряден.
                  И това което съм описал по-горе го имам налично,
                  спазвам всичко що е знак на пътя и тн.

Исках да кажа, че в едни взаимотношения (двустранни) тряба и двете страни по "договора" да спазват задълженията си това е.

Личен въпрос към теб имам обаче.

Когато отиваш на море през лятото или на дълъг път
                  за почивка и ваканция, на задната седалка твоите пасажери как издържат да кажем 500 километра път закопчани с колани ?

И ти винаги ли ги возиш с колани на зедната седалка ?

Отговор както аз издържам с колана така издържат и те.
                  Ако някой иска да се раздвижи правя почивка на някоя бензиностанция и мога да ти кажа че на задната седалка возя в детско столче детето ми което е на 1 годинка и 9 месеца и постояно е вързано и в столчето и знаеш ли кое е по интересното като се качи в колата детето каза "стола тате" и като го сложа казва "колана тате" ето така се съсздава навик и когато един ден стане голямо и сяда да шофира ще си слага колана защото от бебе знае че щом е в колата трябва да е с колан .Това се нарича Възпитание и култура на движение.
                  sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Не съм против коланите защото знам че помагат. Дразни ме че ще застанат примерно на сточна гара в задръстването и ще гледат кой пътник е без колан а не кой минава на червено или кара в бус лентата. После ще отчетат колко работа са свършили въпреки че по това време нито някой е почнал да спира на пешеходна пътека нито пък да не кара по трамвайната линия
                    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Хайде да видим! Движа се по Драган Цанков от КАТ към Г.Димитров (омв-то на пресечката)
                      На светофара влизам на зелено (друга кола на кръстовището нямаше) и правя десен завой. Подал съм мигач, карам под ограничението и точно в последния момент преди да изляза от кръстовището светва ЖЪЛТО!! За червено не може въпрос да става! Виждам гадното копеле с хранилка, което ме спира, заявява ми, че съм минал на ЧИСТО червено и ми иска документите. Документите ми са изрядни. Не съм пил (никога не карам пил), с колан съм и съм 100% изряден. Обяснявам му как са станали нещата, той ми се репчи и ми дава да разбера, че ако не "оправим нещата" ще ми пише акт за минаване на червен светофар. Е увиснах с 20 кинта и следващия час каквото съм му пожелал да се моли да не го стигне!
                      Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
                      Fiat Brava JTD

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                        Добре де, хайде да въведем все пак някакви аргументи в тоя спор. Обяснете ми защо е пресилено да се слагат отзад или в града. Ама със сериозни аргументи. Докажете ми, че тоя отзад може да хвърчи из купето при удар и полета му да е безопасен за мен, докато съм отпред, а и за него самия. И ще се съглася с вас. Същото е и за ниските скорости. Докажете ми, че можете да си ударите главата с 30 км/ч в твърда повърхност и да сте ОК и с това ще се съглася. Просто очаквам, като казвате, че нещо е така да казвате и защо е така

За да не съм голословен, ето ви един линк, на който има две много показателни филмчета, а третото е от истински краш тест, който е правен точно заради ползата от задните колани.
                        http://www.kenanoff.com/blog/archives/284
                        Да уточня, че една кукла заедно със сензорите струва 100 000 долата. В колата има 5. Заедно с цената на колата която блъскат теста отива над половин долара. Ако смятате, че вашата дума е по-силна от аргументите и изводите на някой, който е похарчил половин милион за да стигне до тях, или грешите или сте екстрасенс
                        Предлагам на ти да си говорим, форум е
                        Първо, ако се ударя, но е с повече от 60 км в час, колкото е по висока скорост, толкова нарства шанса да оцелее някой изобщо...така че това е водещото за мен.Тоест да избегна такиа удари.
                        За да изхвърчи пътника отзад трябва да изкърти двете предни седилки, коита са бая високи, а ако тръгне да ги изкъртва, пак казвам, значи скоростта е такава, че надали някой би оцелял.
                        Да не говорим, пък че много хора си умират заради коланите-заклещени, притиснати, не успели излязли навреме.
                        КПак казвам, аз не съм против коланите, но нещата малко се преиграват.Както и с евро директивата за коли с меки предници, които като ударят пешеходец, с малка скорост и т.н..Като цяло, ако кара човек като малоумен с НЕсъобразена скорост, шанса му да загине е голям, независимо колко звезди за сигуронст има автомобила.Пример - катастрофата с лейди Диана, не вярвам да са ги спасили коланити или липсата им да е била причина.
                        Отделно всичко у нас е насочено да се цицат пари от хората.Защото докато ние се говорим за колани, някоя съм виждал какви ли не идиоти със скъпи коли да изпреват цялото движение, да нарушават грубо правилата, да минават на черевено ии т.н...., да си видял мутра да виси в КАТ за акт?Аз не съм.

Първоначално публикувано от Mony Покажи съобщение
                        Хайде да видим! Движа се по Драган Цанков от КАТ към Г.Димитров (омв-то на пресечката)
                        На светофара влизам на зелено (друга кола на кръстовището нямаше) и правя десен завой. Подал съм мигач, карам под ограничението и точно в последния момент преди да изляза от кръстовището светва ЖЪЛТО!! За червено не може въпрос да става! Виждам гадното копеле с хранилка, което ме спира, заявява ми, че съм минал на ЧИСТО червено и ми иска документите. Документите ми са изрядни. Не съм пил (никога не карам пил), с колан съм и съм 100% изряден. Обяснявам му как са станали нещата, той ми се репчи и ми дава да разбера, че ако не "оправим нещата" ще ми пише акт за минаване на червен светофар. Е увиснах с 20 кинта и следващия час каквото съм му пожелал да се моли да не го стигне!
                        Точно такъв случай имах,не дадох пари, написа ми акт, писа че съм минал на червено.Обжалвах го първо пред КАТ, нищо, след това в съда и там го отмениха.
                        Last edited by fred; d.m.y г., 23:07.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Това ,колега е първото на което се учат полицаите.Как да намерят за какво да те глобят.Няма такова животно,като изправна на 100% кола,та дори и току-що да е излезла от магазина.
                          Ама за друго ми беше мисълта!Аз си слагам по принцип колана и то си е вече първосигнално,но!!!На идиота от зад му казвам да си го сложи,той си го слага,но понеже,аз колата ли да карам или него да гледам,той си го откопчава и си е вече в нарушение.Аз също!От къде на къде!!!
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                            Това ,колега е първото на което се учат полицаите.Как да намерят за какво да те глобят.Няма такова животно,като изправна на 100% кола,та дори и току-що да е излезла от магазина.
                            Ама за друго ми беше мисълта!Аз си слагам по принцип колана и то си е вече първосигнално,но!!!На идиота от зад му казвам да си го сложи,той си го слага,но понеже,аз колата ли да карам или него да гледам,той си го откопчава и си е вече в нарушение.Аз също!От къде на къде!!!
                            Тука си в грешка. Може цял ден да отделиш и нищо нередно няма да намериш в моята кола например
                            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Адски ми е приятно да гледам как иначе изявени бунтари, за които законите и принудите не важат, в дадения случай коланите, като най-малките и страхливи мишки се счупват да си слагат коланите, когато мернат някоя захрастена кука да дебне.
                              Искам да ви попитам, на какво основание се противите на поставянето на коланите? С какво сте повече от останалите участници в движението, че за вас е недопустимо, някой да ви налага подобно изтезание като поставяне на колани?
                              Когато нещо зададено като правило, закон или задължение не ви изнася, винаги имате възможност за избор - стремите се да нямате допирни точки с правилото!
                              Не ви е приятно да се возите с колан в автомобил - не се возите в автомобил!

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                                С какво сте повече от останалите участници в движението, че за вас е недопустимо, някой да ви налага подобно изтезание като поставяне на колани?
                                Колега преди няколко поста писах, че НИКОЙ не е против слагането на колани, а обсъждаме ефективността от поредната възможност да те глобят - "Поставяне на колани на задните пътнически седалки".

И че тази мярка, вероятно до голяма степен е по-скоро показна, популистична "акция", за да се отчете дейност.

ОфтопиК:
                                Със старта на Новото правителство имаше "акция" да прогоним гъзарите от центъра със скъпите лимузини.
                                Щяла да бъде ежедневна и тн, глупости.
                                Всяко чудо за 3 дни.
                                Гъзарите по центъра паркират лъскавите си кораби отново, където им падне без правилата за тях да важат.
                                Някой спомня ли и акция "Респект" на едно предишно правителство ?
                                Last edited by dragonaz; d.m.y г., 09:54.

Comment

Working...
                                X