Известие

Collapse
No announcement yet.

КАТ прави хайка за колани на задната седалка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ама че хубаво се изразяваш , а аз като съм природно ограничен и не мога така

Иначе сега ще ти обяснят за това как ако не ежеминутно то може би поне на всеки кръгъл час, КАТ спират невинни шофьори които имат щастието да притежават радар детектор и му показват как е карал с 70 при ограничение 50.
    Но нашия добре оборудван колега им казва "абе вии луди ли сте бе? Изобщо не сте ме засичали защото радар детектора не се обади. Тук май се мъчите да ме цакате с топла бира и с показания на радара от предишна кола. Та така, това се случва много често ( и един колега даже изгоря).

Чудя се кога ли и аз ще се опаря или викате да си купя бързичко един радар детектор и да си перкам спокойно ?
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
      Освен това не виждам за какви злоупотреби със служебно положение става дума, точно в случая с превишената скорост, при положение тя винаги се установява с технически средства и няма как да те глобят за нея, ако няма показания от такива средства налице. Това е единственото нещо (за разлика от минаването на червено, отнемането на предимство и т.н.), което катаджията не може да си измисли
      Дали? Не си прав и можеш сам да се сетиш защо.

кат по ред причини е корумпирана нищоневършеща служба която ми цица парите под формата на данъци и "ми ся ко ше праими".

Една крадена кола не могат да издирят - т.е. не им се занимава. една дупка не са обозначили - а това им е в задълженията - пак щото не им се занимава.

Та да си оправят дворчето, да си го преметат, пък после да ми питат дали съм с три колана. Да не говорим, че с колан и без колан не застрашавам ничий живот. Той коланът е само за мен.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Днес карах 3-ма колеги до работата. Потеглям аз и им казвам всички да си закопчаят коланите. Тия отзад се изсмяха и не си ги закопчаха. Предупредих ги още веднъж, но те си помислиха , че се бъзикам. Като натепах спирачките тия двамата отзад захапаха предните седалки. Спрях, пуснах аварийните и им казах, или закопчавате коланите или слизате. Докато се обърна назад и двамата се бяха опасали. Спокойно тръгнах и до работата беше гробна тишина....
        sigpic
        Subaru Legacy 3.0 H6
        Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
        0888 511 533 - Бонев

Comment

Браво - точно така се прави
          Да не са ти повредили тапицерията със зъби ?
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Много хубаво си изразявате тезите и хипотезите, но не се сърдете на "модераторски произвол" ако продължавате в същият дух!!!

По темата, да, думичката "ХАЙКА" дразни доста, че е показно дразни доста, но това си го е имало в закона винаги, а че не му се е обръщало внимание до сега е друг въпрос. България е единствената държава( е можеби и Сърбия) в която контролните органи не са контролни и не спомагат за подобряване на положението, а напротив го влошават, но за влошенбото положение вина имате и вие(не се включвам в това число, защото до сега не съм давал паричка на полицай), въпрос на манталитет. Ако ще и с пет колана да се увържем, да изсечен толкова виновните дървета, да се екипираме с анти радари и т.н. пак ще продължаваме да мрем и повличаме невинни със себе си, това е в кръвта ни, това е демокрацията, в нашият случай криворазбрана-закона е за кон, па аз съм лъв!

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
              Браво - точно така се прави
              Да не са ти повредили тапицерията със зъби ?
              Не можаха
              sigpic
              Subaru Legacy 3.0 H6
              Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
              0888 511 533 - Бонев

Comment

И КАТ да спазват Закона

И КАТ да спазват Закона.
                Хубаво е, като глобяваш и изискваш, да си и личен пример за изрядно поведение според закона ->

http://news.ibox.bg/news/id_1896500515

Ето и една не чак толкова стара идея (от 12.02.2009),
                за налагане на санкция вдъхновена от грижата за нас данъкоплатците -> http://bezopasnost.bg/page.php?category=7&id=478
                Last edited by dragonaz; d.m.y г., 12:51.

Comment

Първоначално публикувано от Bonev Покажи съобщение
                  ...Тия отзад се изсмяха и не си ги закопчаха. Предупредих ги още веднъж, но те си помислиха , че се бъзикам. Като натепах спирачките тия двамата отзад захапаха предните седалки...
                  За колегите дето питаха дали да им опират ножове в гърлата и как да ги принудят - ей така се прави . Хем му показваш, че не се бъзикаш, хем му правиш лека демо-версия на резултатите от возенето без колан, като гризне тапицерията Мен един приятел ме научи, точно по същия начин, да се копчея и на задната седалка и от тогава нямам нужда от напомняне
                  Last edited by MrX; d.m.y г., 14:05.
                  Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                  Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Явно към темата за детекторите има голям интерес, затова ще направя отделна, да не цапаме тази.
                    Конкретно за глобяването на шофьора заради пътниците -поредната тъпотия! Добре, шофьорът ще накара пътниците да сложат колани като тръгнат. А после? Пътя ли да следи или да следи дали ще се откопчае някой? Нали се сещате някой параноясал на тема спазване на правилника как непрекъснато ще се върти и оглежда, вместо да следи пътя и ще създаде много повече предпоставки за ПТП. Поредната норма, която вреди, а не помага.
                    Ако непоставянето на колан е административно нарушение какво пречи да глобяват пътника - нарушител?
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                      Ако непоставянето на колан е административно нарушение какво пречи да глобяват пътника - нарушител?
                      Ми ще глобят дедовия си. Това пречи. Нямам шоф книжка (и да имам не могат да ми я пипнат) - не ми взимат точки и парите от глобата ще ги дам на куково лято.

Само че пропускате основен момент. Ако има хора на задната седалка значи сте поне трима в колата. В такъв случай за каквото и да ви спрат кат може да го духа.
                      Подробности срещу много бира и на живо.

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        Ми ще глобят дедовия си. Това пречи. Нямам шоф книжка (и да имам не могат да ми я пипнат) - не ми взимат точки и парите от глобата ще ги дам на куково лято.

Само че пропускате основен момент. Ако има хора на задната седалка значи сте поне трима в колата. В такъв случай за каквото и да ви спрат кат може да го духа.
                        Подробности срещу много бира и на живо.
                        Ми тогава, щом най-лесно събираемите глоби са от шофьори, глоби за административно нарушение да се налагат само на хора с книжки! И точки да им вземат! Примерно - за силна музика се глобява най-близкия съсед и му се взимат 4 точки. За секс на публично място - първият хванат да минава шофьор. И 8 точки! Но за да има справедливост - да му дадат и той да намаже от секса! Е тва е закон и борба с нарушителите!
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

• Скъпи колеги, къде точно е проблема и тия отзад да си турят колан? (Седящите отзад имам предвид, не да си турят колана отзад). Не иска нито жертви нито нищо. Навлизат ви в личното пространство ли?
                          Това обърнахте ли му внимание:
                          Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                          Пътниците може да не са шофьори ( да нямат книжка и за това не са длъжни да познават закона за движение по пътищата)
                          Точно тук е отговорността на шофьора да се грижи за сигурността на пътниците които превозва.
                          Ти отговаряш за пътниците. Ти си длъжен да им обясниш правилата. Ти отговаряш за техния живот.
                          Все едно ако се установи, че хора се возят на влакчето на ужасите без колан да не глобят лунапарка.
                          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

• Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                            Скъпи колеги, къде точно е проблема и тия отзад да си турят колан? (Седящите отзад имам предвид, не да си турят колана отзад). Не иска нито жертви нито нищо. Навлизат ви в личното пространство ли?
                            Това обърнахте ли му внимание:

Ти отговаряш за пътниците. Ти си длъжен да им обясниш правилата. Ти отговаряш за техния живот.
                            Все едно ако се установи, че хора се возят на влакчето на ужасите без колан да не глобят лунапарка.
                            А коя точно норма възлага пъдарски задължения на шофьорите? И тва дето го написах - относно как точно ще следи по пътя без да си отклонява вниманието някой ще го обясни ли?

Comment

• Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                              Навлизат ви в личното пространство ли?
                              Всъщност изискването да се кара с колан е грубо показване на личната свобода. Въведено е заради застрахователни компании и няма нищо общо с безопасността нито на движението нито на пътниците. (Това дали коланът върши работа или не не го коментирам в случая)

Но и това не е основният проблем. кат просто се чудят как да докарат още приходи на редовите улични жандари без да им вдигат заплатите. А това е проблем. Огромен проблем.
                              Просто е.

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                                Всъщност изискването да се кара с колан е грубо показване на личната свобода. Въведено е заради застрахователни компании и няма нищо общо с безопасността нито на движението нито на пътниците. (Това дали коланът върши работа или не не го коментирам в случая)

Но и това не е основният проблем. кат просто се чудят как да докарат още приходи на редовите улични жандари без да им вдигат заплатите. А това е проблем. Огромен проблем.
                                Просто е.
                                Ми то и с малоумните ограничения е същото, ама тва е друга тема ...

Comment

Working...
                                X