Първоначално публикувано от pr_00f
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
КАТ прави хайка за колани на задната седалка
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщениеПредполагам за махане на задните ставаше дума. Някои хора толкова ги мразят, че им се занимава, не само да ги скрият под седалката, ами и да ги махнат напълноНезнам колко трябва да ти бъркат в очите тия колани, че да изгубиш време да ги махнеш от седалката, на която почти никога не сядаш (задната)
Иначе е интересен тоя въпрос, дали може така да се тълкува и закона и да се измъкнешПо принцип безконтролни изменения във фабричното оборудване на колата не са позволени, ама е ясно, че за това никой не следи, така че може и да мине номера
Та предполагам, махането на коланите няма да помогне на никого в случая.
Не знам обаче как седи въпроса и със старите "Волга" и "Варшава", които вместо с предни седалки са оборудвани с канапеAR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.
Comment
-
Малко пояснение: гратисния период, както го наричате, или vacatio legis, е времето, между обнародването на закона и влизането му в сила. По принцип този период е 3 дни, или ако законът бъде обнародван в Държавен вестник днес, влиза в сила след 3 дни, освен ако не е указан друг срок - например новият Семеен кодекс беше обнародван някъде лятото, а влезе в сила на 01 октомври. По-големият vacatio legis се дава за по-важни актове, за които не необходимо хората да се запознаят по-добре преди влизането им в сила.
Законът за движение по пътищата е влязъл в сила дооста отдавна, включително правилото за коланите. Просто сега на някой малоумник му хрумнало да прави "хайка". Т.е. отново се доказва моята и на още няколко мислещи глави във форума, че българската полиция няма задачата да се грижи реално за безопасността, а ни възприема като дивеч и ни прави хайки. Е затова ползваме детектори, държим една скромна сума при документите и си пресветваме с фаровете.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
А пък нашите любими КАТ всяка година обявяват една седмица до 10 дни гратисен период когато дойде времето за задължително каране на фарове през зимата. Че и официално го обявяват
Мъка ли е то да го опишеш.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеА пък нашите любими КАТ всяка година обявяват една седмица до 10 дни гратисен период когато дойде времето за задължително каране на фарове през зимата. Че и официално го обявяват
Мъка ли е то да го опишеш.
Още по-голяма тъпотия беше отмяната на изискването да се кара целогодишно на фарове, защото това НАИСТИНА беше важно за безопасността. Но, както вече казах, кого го интересува, важното е да има тъпи ограничения на скоростта и да се говори за "войната по пътищата" ...Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеА пък нашите любими КАТ всяка година обявяват една седмица до 10 дни гратисен период когато дойде времето за задължително каране на фарове през зимата. Че и официално го обявяват
Мъка ли е то да го опишеш.Lexus IS200
Comment
-
Не знам дали при всички Алфи е така, но мен ми трябва да се сетя да пусна фаровете на 1 ноември сутринта и после забравям. Сами си се включват и изключват с паленето. Дреме ми за актове и предупреждения, останалите марки без DRL да му мислят.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеНе знам дали при всички Алфи е така, но мен ми трябва да се сетя да пусна фаровете на 1 ноември сутринта и после забравям. Сами си се включват и изключват с паленето. Дреме ми за актове и предупреждения, останалите марки без DRL да му мислят.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Аз както се оплаках, отнесох такъв акт миналата година на 28 февруари, в един безоблачен и слънчев ден, след като спрях на един паркинг след края на магистрал Хемус забавих да ги включа веднага и там естествено дремеха двама, та ми взеха и точки, като уж ми казаха, че пишели по чл без точкки, абе загубена работа..Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Колега "fred" защо не врътнеш копчето за да са включени постоянни, гледам си с 156-ца, за другите модели незнам дали е така, но на моята като изключа от контакт и изключва всичко включителни и фарове, а после като тръгваш си палиш и си с фарове, без да ръчкаш ръчката .
Comment
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщениеНе знам дали при всички Алфи е така, но мен ми трябва да се сетя да пусна фаровете на 1 ноември сутринта и после забравям. Сами си се включват и изключват с паленето. Дреме ми за актове и предупреждения, останалите марки без DRL да му мислят.Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеАлфата дневни светлини стандартно няма, не пишете глупости.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеАлфата дневни светлини стандартно няма, не пишете глупости.Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
Mazda 6 2.3 2005
sigpic
Comment
Comment