Известие

Collapse
No announcement yet.

КАТ прави хайка за колани на задната седалка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
    Абе колеги какви гратисни периоди какви 5 лева ?
    Написано е в закона да се изпълнява.

Същата работа със светлините през зимният период.
    КАТ всяка година обявяват напълно официално гратисен период - тринтири-мринтири.
    Как става този номер ?
    Има закон изпълнява се , до колкото знам в него нищо не пише за гратисен период и прочие щуротии.
    И аз така мисля, но тук-там се заговори за това, че КАТ са щели само да предупреждават до НГ. Оказва се както ти каза, че това май са пълни глупости!!!
    sigpic
    Subaru Legacy 3.0 H6
    Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
    0888 511 533 - Бонев

Comment

• Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
      Предполагам за махане на задните ставаше дума. Някои хора толкова ги мразят, че им се занимава, не само да ги скрият под седалката, ами и да ги махнат напълно Незнам колко трябва да ти бъркат в очите тия колани, че да изгубиш време да ги махнеш от седалката, на която почти никога не сядаш (задната)

Иначе е интересен тоя въпрос, дали може така да се тълкува и закона и да се измъкнеш По принцип безконтролни изменения във фабричното оборудване на колата не са позволени, ама е ясно, че за това никой не следи, така че може и да мине номера
      Имам един колега, който все още кара Москвич "осмак", от първите. Заводски, тази кола не е оборудвана с колани и когато е регистрирал колата за първи път, на талона е имал печат "Без колани". При смяната на талона, човека си е изискал да му сложат същия печат и на новия талон.
      Та предполагам, махането на коланите няма да помогне на никого в случая.
      Не знам обаче как седи въпроса и със старите "Волга" и "Варшава", които вместо с предни седалки са оборудвани с канапе
      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

• Малко пояснение: гратисния период, както го наричате, или vacatio legis, е времето, между обнародването на закона и влизането му в сила. По принцип този период е 3 дни, или ако законът бъде обнародван в Държавен вестник днес, влиза в сила след 3 дни, освен ако не е указан друг срок - например новият Семеен кодекс беше обнародван някъде лятото, а влезе в сила на 01 октомври. По-големият vacatio legis се дава за по-важни актове, за които не необходимо хората да се запознаят по-добре преди влизането им в сила.
        Законът за движение по пътищата е влязъл в сила дооста отдавна, включително правилото за коланите. Просто сега на някой малоумник му хрумнало да прави "хайка". Т.е. отново се доказва моята и на още няколко мислещи глави във форума, че българската полиция няма задачата да се грижи реално за безопасността, а ни възприема като дивеч и ни прави хайки. Е затова ползваме детектори, държим една скромна сума при документите и си пресветваме с фаровете.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• А пък нашите любими КАТ всяка година обявяват една седмица до 10 дни гратисен период когато дойде времето за задължително каране на фарове през зимата. Че и официално го обявяват
          Мъка ли е то да го опишеш.
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

А пък нашите любими КАТ всяка година обявяват една седмица до 10 дни гратисен период когато дойде времето за задължително каране на фарове през зимата. Че и официално го обявяват
            ... което е поредната тъпотия и доказателство колко ги е грижа за законите, безопасността и т.н.
            Още по-голяма тъпотия беше отмяната на изискването да се кара целогодишно на фарове, защото това НАИСТИНА беше важно за безопасността. Но, както вече казах, кого го интересува, важното е да има тъпи ограничения на скоростта и да се говори за "войната по пътищата" ...
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

А пък нашите любими КАТ всяка година обявяват една седмица до 10 дни гратисен период когато дойде времето за задължително каране на фарове през зимата. Че и официално го обявяват
              Интересно ме е през тоя гратисен период ако ти напишат акт има ли някаква правна стойност това, че са го обявили от КАТ.
              Lexus IS200

Comment

• Не знам дали при всички Алфи е така, но мен ми трябва да се сетя да пусна фаровете на 1 ноември сутринта и после забравям. Сами си се включват и изключват с паленето. Дреме ми за актове и предупреждения, останалите марки без DRL да му мислят.
                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                Mazda 6 2.3 2005
                sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                  Не знам дали при всички Алфи е така, но мен ми трябва да се сетя да пусна фаровете на 1 ноември сутринта и после забравям. Сами си се включват и изключват с паленето. Дреме ми за актове и предупреждения, останалите марки без DRL да му мислят.
                  Алфата дневни светлини стандартно няма, не пишете глупости.
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Аз както се оплаках, отнесох такъв акт миналата година на 28 февруари, в един безоблачен и слънчев ден, след като спрях на един паркинг след края на магистрал Хемус забавих да ги включа веднага и там естествено дремеха двама, та ми взеха и точки, като уж ми казаха, че пишели по чл без точкки, абе загубена работа..
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

• Колега "fred" защо не врътнеш копчето за да са включени постоянни, гледам си с 156-ца, за другите модели незнам дали е така, но на моята като изключа от контакт и изключва всичко включителни и фарове, а после като тръгваш си палиш и си с фарове, без да ръчкаш ръчката .
                      Alfa 156, 2.0 TS
                      VW Vento 1.8- Бившата
                      Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                        Не знам дали при всички Алфи е така, но мен ми трябва да се сетя да пусна фаровете на 1 ноември сутринта и после забравям. Сами си се включват и изключват с паленето. Дреме ми за актове и предупреждения, останалите марки без DRL да му мислят.
                        Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        Moята също е така.
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6
                        Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• тва поне на алфата е яко. аз винаги карам на фарове. даже по скоро се сещам да ги исключа докъто карам понеже се ми са пуснати от копчето. за тва не слагам ксенон

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                            Кви дневни светлине, бре, имам предвид, че който не е с Алфа и няма дневни светлини да му мисли, защото повечето коли пищят и си остават на габарити или дори къси като ги изгасиш, а при мен всичко гасне.
                            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

Working...
                            X