Известие

Collapse
No announcement yet.

Гуми с намаление от Диана - абсурд!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от soldier_vl Покажи съобщение
    Искат монтаж при тях, за да си избият парите от отстъпката. Защото като си купиш гумите те ти направят намаление, но като ти сложат после 30лв за монтаж и т.н. и горе долу излиза същото
    Ами ако трябва да съм точен - за демонтаж, монтаж, баланс и цената на тежестите по тяхни сметки излизаше 58 лв. и в крайна сметка цялата отстъпка идваше 3 лв., което за мен си е подигравка.
    sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

колегата по горе го е написал правилно

това просто е отстъпка от рода на взимате две на цената на едно и подобни на тях

принципно ако ти се занимава можеш да подадеш разни жалби за неправилна реклама

Comment

Веднъж само посетих тия Диана и втори път няма да стъпя там, да си гледата работата, гуми и гумаджии бол
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

И на двете коли си купувам гумите от един и същ гумаджия (не в София). Последно купувах летни гуми на Алфичката. Поръчах си Ласа (205/60/15), не си спомням точно модела. Човека ми каза, че ще ми направи 10% отсъпка и ми каза и цената. След 3 дни отивам да слагам гумите и се оказва, че модела, който съм си поръчал го няма и той ми е доставил по-новия модел - Импетус Рево 2, който е и по-скъп съответно, и се приготвям да дам и повече парички, но човечеца каза: "дал съм ти вече цена и няма да я променям, няколко лева на гума нямат значение, след като от мен си пазаруваш гуми и за двете коли"!!! И освен това монтаж, демонтаж, баланс и смяна на вентили ми бяха безплатни! За вентилите специално го попитах колко му дължа и отговора беше: "ми те си влизат в цената"!
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
          Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
          Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
          Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
            ...
            колега, не ми пука какво точно е станало, важното е ти си човека с парите, а някой ти прави номера. Чудно ми тези патки, като се разправят с клиентите, дали им вдигат заплатите. Едно е ясно, че в знак на солидарност, няма да си купя гуми от тях, а точно там бях решил да ходя. Но по-важното е че служебните бусове на пролет няма да бъдат обути от тях, тази служителка спести приход на фирмата си около 6000 без ДДС. Имам приятели, които също няма да стъпят там. Крайно време е мърлячите да фалират. И това е пример, че всички промоции свързани с нашите мобилни оператори са пълен ташак.

П.С. Баничарницата до нас фалира, заради това, че веднъж баничарката ми се направи на интересна. Колегите и фирмите солидарно я съботираха и оборота и се състоеше от случайни хора. Така обаче издържа 3 месеца. Съмнявам се да е разбрала какво точно и се случи.

Comment

Първоначално публикувано от nblagoev Покажи съобщение
              За вентилите специално го попитах колко му дължа и отговора беше: "ми те си влизат в цената"!
              При такъв се ходи почти до живот.....така трябва да се бачка......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от aav Покажи съобщение
                колега, не ми пука какво точно е станало, важното е ти си човека с парите, а някой ти прави номера. Чудно ми тези патки, като се разправят с клиентите, дали им вдигат заплатите. Едно е ясно, че в знак на солидарност, няма да си купя гуми от тях, а точно там бях решил да ходя. Но по-важното е че служебните бусове на пролет няма да бъдат обути от тях, тази служителка спести приход на фирмата си около 6000 без ДДС. Имам приятели, които също няма да стъпят там. Крайно време е мърлячите да фалират. И това е пример, че всички промоции свързани с нашите мобилни оператори са пълен ташак.

П.С. Баничарницата до нас фалира, заради това, че веднъж баничарката ми се направи на интересна. Колегите и фирмите солидарно я съботираха и оборота и се състоеше от случайни хора. Така обаче издържа 3 месеца. Съмнявам се да е разбрала какво точно и се случи.
                Правилно! Регулатор на свободния пазар трябва да бъде гражданското общество, а не държавата.
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Да споделя и аз моята случка.
                  Миналия зимен сезон трябваше да купя около 30 зимни гуми за служебните автомобили.
                  И така, събрах оферти и избрах най-привлекателната за мен. Цените бяхя добри, условието беше да си платя само тежестите за баланса.
                  До тук добре. Обухме зимните гуми. Аз получих фактура за вложените тежести за баланс. Бяха вложени над два килограма олово , а сумата беше над 200 лв, не помня точно колко. Останах като втрещен. Понеже не съм присъствал при поставянето на гумите, аз се обадих в сервиза за да разбера какво става и какви са тези килограми и цени на оловото. Отговора беше -"ами виж си по колко тежести имаш по джантите". Е, хубава работа, поглеждам аз и отново оставам стъписан. На всяка джанта имаше поставени тежести на 6 места - по 3 броя отвън и отвътре.
                  Не само че не платих оловото на тея хубавци, ами направих и баланс наново на друго място, където не успяха да вложат 2 кг олово.
                  AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                  Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                  sigpic

Comment

Аз затова отдавна знам едно - в големите фирми само гледат да ти вземат парите и ако може грам работа да не свършат. Такива случки имам много, в Диана( около 2002 разбрах че са олигофрени) и в Техномаркет, и в Метро и т.н.та стигаме и в сервизите на застрахователите..... Затова сами да си "вартят едни пари там"......отдавна не ползвам услугите на големи вериги. Нестига че 90% са некомпетентни, ами и това че им даваш пари не ги впечатлява. Затова да се оправят. Почти всичко може да се намери от свестни хора както колегата nblagoev.

Comment

Аз пък преди година търсех едни гуми.
                      Където и да звъня се обяснявах по няколко минути, че такива гуми има и не са за камион или мотокар или ръчна количка. Тези в Диана бяха същите. Ама господине такава гума няма - BFG All Terrain 32"x11.5" R15"ИМА проверете в каталога"

"Ама господине какъв е този размер, размерите са с други цифри бъркате се нещо ? "
                      (накрая им обяснявах като малоумен цифра по цифра букво по буква какво да напишат в сайта им за да видят какво искам)Поне тези в Диана ми казаха момент ще проверя и ще ви се обадя, да не правите сметка на телефона.

Направо се изненадах .

Поне 20 минути разговори за тяхна сметка.
                      Като през повечето време ги слушах как те си говорят с колегите по телефоните, даваха ми да говоря с други хора и на тях да обяснявам какво точно искам.

Най-накрая мацката откри че има такива гуми. В някакъв си склад на другия край на Б-я.
                      Е добре поръчаха ги.

Утивам в Плд. Влизам при тях в офиса и като им казах "Говорих с вас по телефона за тези и тези гуми "
                      Мацката направо подскочи оо заповядайте, кафенце ли. Направи ми кафе седнах на една маса, че били в почивка работниците. Направо бях треснат от отношението . Пък и момче на 18 год купува гуми по 300+лв парчето.

Загледах ОЗ щанда веднага изкочиха едни каталози направо всеедно си на Илиенци от всякъде оферти.

Както и да е в цехчето където слагат гумите, работника започна да ги слага.

И ооо не я дай фактурата. Гледа пича и на фактурата пише монтаж/демонтаж бла бла лека кола.

Взе я момчето и при мацките да се разправя, защо са ме таксували като лека кола.

Утивам и аз едни разправии работника иска да ме таксуват по по-скъпа тарифа. Както и да е остана си Лека кола.

Във фактурата обаче ми бяха сложили и "луксозни винтили"- по незнам си колко лв парчето г/д без да ме питат. Е върнах ги и тях

Поне ги балансира хубаво. Въртя в джантите по няколко пъти, сменя джантите те да са г/д с по малко баланси.

Гумите бяха г/д с 20-30лв по евтини от където и да било.
                      Монтаж демонтаж баланс беше нещо от рода на 50-60лв И пак излизаше най-евтино.

Абе доволен съм. Само да има от кой да пазаруваш с отстъпка.

Имаше и някакви хора преди мен ама не ги чаках ами направо мен почнаха.

Останах доволен от посещението
                      sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Е другия път ще почнат от други хора, а ти ще чакаш демек...
                        Last edited by fred; d.m.y г., 06:19.
                        sigpic

Comment

А-а-а-а така-а-а-а-а. Онзи ден един мой колега отишъл да си купи гуми от Дианата с отстъпка 40% и безплатен монтаж и баланс. Когато отишъл там му казали, че няма безплатен монтаж и баланс и му хвърлили гумите в колата. Нашия се прибира, вади гумите от найлоните и о-о-о-о-о-о чудо! Едната гума толкова деформирана, все едно камион е минал през нея. Обадил се на на познат, оттам той се обадил на управителя и скоро се разбрало, че може да ползва преференциите, но гумата не може да я върне. Сега от понеделник ще се почва разправията...
                          sigpic
                          Subaru Legacy 3.0 H6
                          Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                          0888 511 533 - Бонев

Comment

на ти Диана-ако има документ и хукне по всички инстанции ще се оправи, с много нерви де
                            sigpic

Comment

просто не ходете по големите центрове. там са хиени, нагли и безочливи. аз си купих гуми от метро, метнах ги в багажника и си ги монтирах на село. 9 лв с баланс и демонтаж за 2те гуми. е каъде са 60 къде са 9. баси наглярите.

Comment

Аз като човек от село пак откривам, че съм живял в заблуда, до сега си мислех, че монтаж, демонтаж, баланс и прочие щуротий са безплатни когато си взимаш нови гуми и все ме глождеше идеята, че народа от големия град е в по изгодна позиция пък то...

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Working...
                                X