Известие

Collapse
No announcement yet.

Радардетекторите - дискусия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Превенцията не само не е шега, а е най-правилното решение. Шега е да обясняваш, че радар детекторите са позволени, защото по този начин предотвратяват възникването на опасни ситуации по пътищата! Иначе радар детекторите наистина имат превантивна фунцкия - предпазват ползвателите си от актове и глоби! Превенцията на опасните участъци се осъществява от пътни знаци с ограничения, които забележи са "задължителни" (каране според лична преценка не се толерира) . И май наистина няма много смисъл да говорим по темите за ЗДП, защото май според голяма част от хората, няма по-добро от това да си караш безнаказано по лична преценка!

П.П. Очаквам някой да отвори тема дали има смисъл да се спазва ЗДП; дали има смисъл от контрол по пътищата; въобще "к'ви са тия, та ше ми казват на мене как да си карам колата"
    Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
    Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
    Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
      Kuku, няма смисъл да влизаш в този спор. Ще трябва да отговаряш какво предпочиташ да имаш, когато излезеш от пътя (дърво или гола поляна), след това ще станеш "дървен философ", после пак екзистенциалния въпрос: дърво или гола поляна и.......така в един кръг.

Иначе на някои хора (явно на повечето от форума) им пречат дърветата,
      Да поставим въпроса по друг начин щом мнението е че те ни пречат да дишаме едва ли(гледам че почна да се говори в множествено число, и да се знаменува "философски", но разбирам че е трудно понякога за някой да разграничат с кого и как да общуват), тогава някой може ли да ми обясни каква е ползата от дърветата покрай пътищата?
      И защо дървета, а не заострени метални колове, насочени под 45 глрадуса срещу посоката на движение - каква ще е разликата....предполагам няма да пречат на тия дето дърветата и сега не им пречат, явно им е се тая какво ще има отстрани......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

SIS, явно говорим на различни езици и няма смисъл да продължаваме. Като не ти харесва - не ползвай детектор, аз го смятам за полезен и го ползвам.
        Отделен въпрос е, че много по-често са ми помагали колегиални присветвания, отколкото скапания ми Сейвър.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
          П.П. Очаквам някой да отвори тема дали има смисъл да се спазва ЗДП; дали има смисъл от контрол по пътищата; въобще "к'ви са тия, та ше ми казват на мене как да си карам колата"
          Както виждаш, тая тема периодично се отваря... отново и отново. Сменя и се само заглавието, но вътре темата си е същата И края й е все един и същ, така че много смисъл да я бистрим повече едва ли има - аз го споменах вече - кучетата си лаят...
          Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
          Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Добре бе, защо не направят ограничението 120 на главен път и 160 на магистрала? Ама като го превишиш да глобяват яко а не да се измъкваш с рушвет. Аз отговора го знам, ама искам да го чуя от тези дето само повтарят закона та закона.
            Отделно, като човек с юридическо образование ще ви кажа, че когато 3/4 от адресатите на една норма я нарушават, значи нормата не отговаря на общественото развитие и потребности.
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
              Добре бе, защо не направят ограничението 120 на главен път и 160 на магистрала? Ама като го превишиш да глобяват яко а не да се измъкваш с рушвет. Аз отговора го знам, ама искам да го чуя от тези дето само повтарят закона та закона.
              Отделно, като човек с юридическо образование ще ви кажа, че когато 3/4 от адресатите на една норма я нарушават, значи нормата не отговаря на общественото развитие и потребности.
              90/130 не е ли общоевропейска практика?
              Ще е леко тъпичко да си измисляме собствени норми.
              А и файда от макс. стойност почти нулева - като през 2 км. имаш ограничение 60, заради недомислена отбивка, криво завойче, минал преди 5 години ремонт или липса на друга хранилка наоколо.
              А извън "магистралите" един ТИР или друга бавна гад може да те бави с километри при по-сериозен насрещен трафик, та при 90 ограничение да вземаш баира с 30 - че нема силици да отлепи нагоре.
              Я някой от състезателите да си замери средната скорост на междуградско ... и някой дето кара кротко и той - да видим каква ще е разликата
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Коолио, ама наистина говориш несериозно....
                Шофьорите нарушават закона, защото могат да го правят и знаят, че е безнаказано, а не защото закона не отговаря на нечии прищявки
                И понеже не ми се повтаря един и същи въпрос, ще задам нови два:
                - Вие в чужбина защо карате по правилата, нали си имате радар-детектори?
                - Чужденците в България защо нарушават правилата и без да имат радар-детектор?
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  90/130
                  Я някой от състезателите да си замери средната скорост на междуградско ... и някой дето кара кротко и той - да видим каква ще е разликата
                  Аз в неделя взех София-Бургас под 3ч. и 20мин. без антирадар

Comment

SIS, явно говорим на различни езици и няма смисъл да продължаваме. Като не ти харесва - не ползвай детектор, аз го смятам за полезен и го ползвам.
                    Отделен въпрос е, че много по-често са ми помагали колегиални присветвания, отколкото скапания ми Сейвър.
                    И аз съм за радар-детекторите
                    Дори се чудя кой точно модел да си взема
                    А относто пресвяткането винаги го правя и аз и се радвам когато някой и н амен присветне и ме предупреди
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                      Коолио, ама наистина говориш несериозно....
                      Шофьорите нарушават закона, защото могат да го правят и знаят, че е безнаказано, а не защото закона не отговаря на нечии прищявки
                      И понеже не ми се повтаря един и същи въпрос, ще задам нови два:
                      - Вие в чужбина защо карате по правилата, нали си имате радар-детектори?
                      - Чужденците в България защо нарушават правилата и без да имат радар-детектор?
                      Мне, напълно сериозно говоря. неадекватните ограничения са поставени, за да има корупция, а корупцията ражда безнаказаност.
                      Иначе разстояние от 270 км (Плевен-Силистра) го взех наскоро за точно 3 часа, без да наруша с повече от 5-10 км/ч ограниченията в населено място и без да направя рисково изпреварване. София-Силистра - 430 км за 4 часа и половина пак по същия начин. Това прави ли ме "състезател", "малоумник", "убиец" и т.н. ?

Comment

Мне, напълно сериозно говоря. неадекватните ограничения са поставени, за да има корупция, а корупцията ражда безнаказаност.
                        Иначе разстояние от 270 км (Плевен-Силистра) го взех наскоро за точно 3 часа, без да наруша с повече от 5-10 км/ч ограниченията в населено място и без да направя рисково изпреварване. София-Силистра - 430 км за 4 часа и половина пак по същия начин. Това прави ли ме "състезател", "малоумник", "убиец" и т.н. ?
                        Демек си карал със средна скорост малко над 90, та ти си изряден водач
                        Giulietta 1,6 JTDm 2013
                        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                          Демек си карал със средна скорост малко над 90, та ти си изряден водач
                          А знаем ли какво е средна скорост???
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Предполагам че ще ми се разреши да допълня че с това държавата може много лесно да хвърли вината за така наречената "война по пътищата" върху драйверите......за който е трудно да се влачат с 40 на двулентово платно, без да има особенна опасност по пътя......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                              А знаем ли какво е средна скорост???
                              В случая е точно това - 270 делено на 3 е равно на 90. А 430 делено на 4.5 е равно на 95.5. Тази средна скорост се постига при поддържане на 120-150 с намаляване до 55-60 в населени места.

Comment

Защото няма нужда да го увеличават, пък после да не се измъкваш с рушвет. Навсякъде е в европа е 90 на главен път и 130 на магистрала и там не се измъкват с рушвети, въпреки тия скандално ниски ограничения

Не съм го очаквал, но наистина започваш да говориш несериозно. В много по-развити европейски страни, които имат много по-добри пътища, по-нови и по-добре подържани коли, по-строги технически прегледи и по-строг контрол на пътя имат същите ограничения като нашите - 90 на главен път и 130 на магистрала. Дори в прословутата Германия, дето разбираш ли настъпвали до дупка на много от магистралите има 130, само на най-големите няма и то само в най-лявата от четирите, петте, шестте или колкото са там ленти. И на главните им пътища има 90. Така, че това предложение за тия скорости незнам на какво основание го правиш, още повече като човек с юридическо образование. Просто не звучи нито сериозно, нито логчино, ние да си цапнем по-високи максимални скорости от другите държави при положение, че пътищата ни са по-лоши от техните Ако ми обясниш защи трябва да е така - ОК.

И това за нарушаването от 3/4 е тотален хит. И в Германия да ги оставят без контрол и там ще нарушават - не 3/4 ами 4/4 ще са нарушителите. Ама не ги оставят да стигнат до там. А тук са 3/4 щото никой не ги спира Незнам тоя принцип в правото в Германия не го ли занеха, че вместо да си похарчат парите от бюджета за скоростни камери, не бутнаха малко нагоре ограниченията
                                Last edited by Sm0k; d.m.y г., 19:52.
                                Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                                Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Working...
                                X