Известие

Collapse
No announcement yet.

Радардетекторите - дискусия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от k_valkanov Покажи съобщение
    Колега SIS не мога аджеба да разбера теб какво те грее дали някои нарушава закона безнаказано или не,щом закона го позволява?
    Е?!
    Утре като те изтересе челно, защото се е засвяткал като луд, защото радар-детектора не му пищи, защото няма полицаи пред него - аз мога да попитам, теб какво те грее, дали някой нарушава закона?!
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      Е?!
      Утре като те изтересе челно, защото се е засвяткал като луд, защото радар-детектора не му пищи, защото няма полицаи пред него - аз мога да попитам, теб какво те грее, дали някой нарушава закона?!
      А... май не е много състрадателно от твоя страна да задаваш такива въпроси на хора, които току-що са преживяли тежка катастрофа... ако са я преживели

Всеки път си обещавам да не се изказвам повече по въпроса за законите, ама все не мога да се стърпя Извинявам на всички, на които съм досадил вече, за поредното ми включване по въпроса . С риск поста ми е да е тотален спам, ще направя едно предложение понеже гледам, че май има много които ще го приемат.
      И така, предлагам новия химн на Република България да бъде "И ловец съм и рибар съм, на закона...". Да правилно се сещате, следва едно неприлично предложение към родителското тяло на закона Може да пуснем нова тема и анкета по въпроса
      Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
      Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Въпросите са за да не им се отговаря
        sigpic

Comment

• Въпрос:
          Колега SIS не мога аджеба да разбера теб какво те грее дали някои нарушава закона безнаказано или не,щом закона го позволява?

Kuku ти е отговорил супер, но и самия Koolio се е справил много добре в тази насока:

Аз съм просто един гражданин и шофьор, който работи, плаща си данъците и иска държавата да му осигури адекватни условия да шофира безопасно и да не му създава безсмислени пречки.

И аз така. И такива, които карат както намерят за добре ги намирам за особено голяма пречка. Всяко действие от страна на държавата, което ще доведе до намаляването им, бих го привествал (в това число и забраната на радар детекторите).
          Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
          Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
          Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Колеги, мисля, че темата зацикли и вече започна да произвежда само отрицателни емоции. Моето мнение е, че някои нарушения на закона не създават опасност за останалите участници в движението и съм го защитил с достатъчно аргументи. Както и необходимостта от това да знаеш, че си следен от радар. Дори да приемем тезата на СИС и другите около него, не можете да отречете едно - детекторите те карат ПОНЕ ЗА МАЛКО да спазваш ограниченията, дори малоумните.
            Предлагам, понеже не се виждат повече смислени аргументи в спора, темата да бъде заключена след няколко часа.
            П.С. Същия спор съм го водил и с най-близките си хора, едни подкрепят моето мнение, други не, но с никого не съм си развалил отношенията по тоя повод. Надявам се това да важи и за участниците във форума, включително за най-яростните ми противници в спора.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Спора не е на лична основа, за да се намесват личните взаимоотношения!

Дори да приемем тезата на СИС и другите около него, не можете да отречете едно - детекторите те карат ПОНЕ ЗА МАЛКО да спазваш ограниченията, дори малоумните.
              Не може да се отрече едно - детекторите те карат САМО ЗА МАЛКО да спазваш ограниченията, дори малоумните. По-важното, обаче, е че те карат (ти позволяват) почти постоянно да НЕ спазваш ограниченията, дори и наистина основателините.
              Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
              Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
              Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Коолио, нищо лично няма тук - това е форум и всеки изказва мнението си!
                Лошото на радар-детектора е, че има моменти, когато не те кара да правиш нищо, т.е. безполезен е и тогава намираме другаде оправдание за откровеното нарушаване на закона
                sigpic

Comment

• Ясно ми е това, че личните отношения са нещо отделно, просто исках да го уточня, понеже има и хора, дето не го разбират това.
                  Колкото до темата - мисля, че всеки си изказа и защити мнението, така че ако не чуем интересни аргументи в скоро време, нека да бъде заключена.
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                    П.С. Същия спор съм го водил и с най-близките си хора, едни подкрепят моето мнение, други не, но с никого не съм си развалил отношенията по тоя повод. Надявам се това да важи и за участниците във форума, включително за най-яростните ми противници в спора.
                    Абе аз се надявам, че никой не си мисли, че тия неща ги говорим, за да се скараме (макар и да не се познаваме лично) Видно е, че наистина се поизчерпихме и подкарахме личния момент, а аз си признавам, че бях от дейните участници в спора (за сефте ) и по стечение на обстоятелствата, попадам и в групата на най-яростните ти противници По тая причина, се извинявам, ако някого съм засегнал персонално (това не е само към коолио) в хода на спора, но наистина не ми е била такава идеята. Каквото съм казал, съм го казал защото това ми е принципното мнение по темата - личен момент няма
                    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                      Баце,
                      Ако народа кара по първокласните пътища с предвидените от закона 90км/ч а не със 120+ броят на загиналите при катастрофи в дървета ще намалее поне на половина.
                      Ако народа кара по всички пътища с хубави гуми и изправни автомобили ще се получи същия ефект.
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                        ...Това прави ли ме "състезател", "малоумник", "убиец" и т.н. ?
                        "Джигит"
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                          ...В края на краищата си мисля, че въпроса е принципен - който нарушава системно, нарушава всичко, щото не го кефят правилата. Който иска да внимава, ще внимава със всички правила...
                          Точно тука си в много голяма грешка. На мига мога да ти покажа куп шофери, които карат с 20 и се смятат за светци, но всъщото време се държат безобразно и без какпка желание да се поправят. Те карат с 20 в средата между 2-те ленти, те карат по диагонал и ти навлизат в лентата, те смятат, че мигачът им дава предимство и затова те засичат на всяка крачка, те набиват спирачки когато са с предимство, за да пуснат този който е без предимство, с което постигат 2 неща - душевен оргазъм, че са постъпили "етично" и 2-ри душевен оргазъм, че са "дали урок на джигита" зад тях, който просто си кара, знаейки, че е с предимство и съответно скача на спирачките заради "етичния жест" на нашия "светец". Гарантирам ти, че точно тези не карат с превишена скорост. Също така ти гарантирам, че голяма част от "джигитите", които карат със 150-160 на извънградско, в града се държат много по-адекватно, прилично и в крайна сметка спазвайки другите правила.

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                          Ама няма и такова голямо значение да правим разрез на нарушителите. И без това дисциплината е плачевна, така че няма нужда от толкова задълбочен анализ, дали наруштелите на скоростта и минаващите на червено са различни или едни и същи ...
                          Да бе, няма никакво значение дали хората измират от свински грип или от чума. И без това всички рано или късно стигат до Орландовци. Това е несериозно. Хаосът е пълен точно защото никой не прави задълбочен анализ и точно затова всички поправки в ЗДП са просто "кръпки", но още по-тъпото е, че непрекъснато кърпят на едни и същи места, вместо да се опитат да оправят цялата дрипа.
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Пожелавам на всички противници на законите и правилата на скапаната ни държава, да емигрират в рая( всяка друга държава според изказванията им) и продължат да не спазват правилата и законите, които и там са същите(да не мислите, че сме открили топлата вода) и тогава да изявят мнение!Използването на анти радар, радар детектор, цд на предния джам и т.н. е престъпление, а хората употребяващи ги са престъпници!

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                              Точно тука си в много голяма грешка. На мига мога да ти покажа куп шофери, които карат с 20 и се смятат за светци, но всъщото време се държат безобразно и без какпка желание да се поправят. Те карат с 20 в средата между 2-те ленти, те карат по диагонал и ти навлизат в лентата, те смятат, че мигачът им дава предимство и затова те засичат на всяка крачка, те набиват спирачки когато са с предимство, за да пуснат този който е без предимство, с което постигат 2 неща - душевен оргазъм, че са постъпили "етично" и 2-ри душевен оргазъм, че са "дали урок на джигита" зад тях, който просто си кара, знаейки, че е с предимство и съответно скача на спирачките заради "етичния жест" на нашия "светец". Гарантирам ти, че точно тези не карат с превишена скорост. Също така ти гарантирам, че голяма част от "джигитите", които карат със 150-160 на извънградско, в града се държат много по-адекватно, прилично и в крайна сметка спазвайки другите правила.
                              Подкрепям.....
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
                                Използването на анти радар, радар детектор, цд на предния джам и т.н. е престъпление, а хората употребяващи ги са престъпници!
                                Айде бе! Я ми го покажи в Наказателния кодекс? Щото според българските закони престъпление е само това, което е обявено за такова в НК.

Comment

Working...
                                X