Известие

Collapse
No announcement yet.

Конфискуват колите на джигитите на пътя?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мхм, добре, че точно ти си човека, който ще ме изнерви А той ФЕРАРИСТА какво е казал въобще не съм коментирал. Вникни малко в това, което съм написал (не съм вложил някакъв скирт или дълбок замисъл, лесно е) пък тогава ми скачай.
    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

• Скачам ли? Казах, точно, че явно не си прочел, че отговорих на Ферариста, а преди това никъде не съм дал пример с друга страна, ок? А в какво да вникна? В нещо като:
      Като толкова ви харесват условията в другите страни се изнасяйте и това е.
      Май не се сещам за по-необмислено изказване от това.

Или пък за минимума - най-добре е 0, но за всички е ясно, че няма как да стане! Минимума се определя от нас, от това, колко са готови да се раздлеят с автомобила си, заради 70км превишение (примерно). Ако наистина го въведат и спазват, не вярвам да са много желаещите. Ти как мислиш?
      Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
      Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
      Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Много са ми забавни хора, които коментират повърхностно нечие изказване, но въпреки това държат да имат последната дума мислейки си, че са винаги са обосновани на 100% Моля модераторите да разчистят този спор, който заформихме, тъй като е напълно излишен. Аз се оттеглям от спора.
        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
          Мен ми интересно как ще конфискуват някое Ферари , Ламборгини ,Бентли ....... или някоя S-class ili 7-series за над 150000 лв ??? ....
          +1

Ако проработи за "недосегаемите", бих подкрапил такава мярка. Само че няма да проработи. Пак ще ударят само дребните риби - това е най-жалкото.

---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:54 ----------

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
          ...ама се надявам поне да извемат колиците на некадърните и малоумни келеши кръжащи с по 180 по тесните междуселски улички .
          Ти да си видял катаджия на междуселски пътища???
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
            +1

Ако проработи за "недосегаемите", бих подкрапил такава мярка. Само че няма да проработи. Пак ще ударят само дребните риби - това е най-жалкото.
            така и ще си остане - винаги правилата са само за някои!

---------- Post added at 12:56 ---------- Previous post was at 12:54 ----------

Ти да си видял катаджия на междуселски пътища???
            Аз вчера от Бургас до София един патрул не видях по междуградските пътища - само 2 броя на магистралата с радари и то в посока към Ст. Загора, не към София, накъдето е основната група пътуващи!

Даването на газ, води до пристрастяване!
            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

• Тогава ще има големи майтапи - аз с моята барачка за 2000 лева ще се движа по бързо от колите за по 100 бона щото ме боли фара че ще я вземат, ама оня ще трепери за скъпата си кола Бай Иван с жигулата ще кара най бързо - мое да си кара със 120 в града щото жигулката 500 лева. Логично ли Ви изглежда.

Абе що се вързвате на глупости. Обсъждано в МВР - те тия толкоз им акъла там.

Второ във Франция не се отнемат за превишение на скоростта, малко по различно е ама то на полицая толкоз му акъла.
              Кво става като съм с лизингова кола и съм дал само 15% от стойността , ами ако съм с кола под наем или пък с държавна кола (както беше при моя случай дето стоях без книжка за превишение)
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                гледам да не пиша в темата а само да чета за да не я размивам, ама колегата кoооlio и Ферариста разсъждават много правилно по ЗДП мисля аз. И относно конфискацията на коли за преувеличена скорост - сега се сетих че това няма как да заработи и защото няма единен критерий за степента на санкцията, че да се удовлетвори държавата от конфискация на движимото имущество на нарушителя - едно е да минеш 70 км отгоре с лада, друго е с Х6 - това имам предвид
                Правилно е, който има по голям доход да плаща повече! Глобата трябва да е % от дохода. Защото този с Х6-цата 100 лв- все едно бълха го ухапала, а човека с ладата, ще ги гладува тия 100 лв.

Иначе е ясно, че няма да приемат закона.
                Lexus IS200

Comment

• за конфискацията,

Mind Control, справедливо е както казваш да има пропорционална зависимост между финансовия статус на нарушителя, от една страна, и определянето на размера на санкцията, от друга. Тоя подход е практикуван успешно в Швеция, например - но да отбележа че там всички декларират реално получените си доходи, а тук милионери се редят за социални помощи и пишат Кайени за "товарни" за да крият данъци - т.е. у нас тия с черните джипове и ескласите са най-криминалните и с най-недекларирани доходи, така че е възможно да му сложат после по-малка глоба и от на Бай Иван с жигулата . Затова смятам че тук идеята на вносителите на предложението за конфискацията на автомобила е "възпитателно-превантивна", а именно - не само реално да може да се удовлетвори държавата за размера на глобата от публична продан на ескласата или ауди 8мицата, вместо нашия да няма официално нито лев, а също и да се предотврати пак каране с превишена значително скорост от този същия нарушител (щото той няма да има вече кола). Защото въпреки че всички говорим че "богатия българин дето бълха го ухапала", не е лесно да увиснеш с един кайен и да си купиш пак такава бегачка, че и пак да я юркаш. Затова и си подържам мнението че предложението си е кадърно, но за съжаление трудно приложимо и недоизпипано все още.
                  Alfa 156 2.0 - ех,
                  Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                  Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                  Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

• Представям си само картинката ... приемат го това и изведнъж покрай някой отдавна преминал ремонт на Тракия или Хемус точно след някой завой - килнат знак 60 и зад него 3 реда куки

Поредната дъвка за стадото... нищо повече няма в тия умоизключения на великото ни МВР и уникумния КАТ.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Идеята за конфискацията е едно от най-завидните постижения на българската нормотворческа мисъл. То толкова ме вдъхнови, че си позволих малък полет на въображението, чрез който да открия подобни ефикасни мерки в други области от живота. Ето някои от тях:

- Някой тормози комшиите със силна музика - конфискува му се уредбата!

- Някой изхвърля боклука си през балкона - конфискува му се кофата за боклук - и без това няма нужда от нея

- Някой има куче, което лае цяла нощ - конфискува му се кучето!

- Някой краде коли - конфискуват му се инструментите!

- Някой пешеходец пресича неправилно - конфискуват му се обувките!

- Някой пуши на място, където е забранено - конфискуват му се цигарите!

- Някой създава проблеми като се напие - конфискува му се алкохолът!

Ех, колко хубав би бил животът тогава
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                        Идеята за конфискацията е едно от най-завидните постижения на българската нормотворческа мисъл. То толкова ме вдъхнови, че си позволих малък полет на въображението, чрез който да открия подобни ефикасни мерки в други области от живота. Ето някои от тях:

- Някой тормози комшиите със силна музика - конфискува му се уредбата!

- Някой изхвърля боклука си през балкона - конфискува му се кофата за боклук - и без това няма нужда от нея

- Някой има куче, което лае цяла нощ - конфискува му се кучето!

- Някой краде коли - конфискуват му се инструментите!

- Някой пешеходец пресича неправилно - конфискуват му се обувките!

- Някой пуши на място, където е забранено - конфискуват му се цигарите!

- Някой създава проблеми като се напие - конфискува му се алкохолът!

Ех, колко хубав би бил животът тогава
                        Да това е много оригинално...
                        Ами ако те хванат да чужда маца тогава какво ще ти конфискуват
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                          Да това е много оригинално...
                          Ами ако те хванат да чужда маца тогава какво ще ти конфискуват
                          Отнемат ти оная работа в полза на държавата!
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Не съвсем по темата, но ето едно адекватно разсъждение по въпроса за безопасността и "драконовските" мерки.
                            http://sulla.blog.bg/zabavlenie/2008...a-e-o-k.254701
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                              Не съвсем по темата, но ето едно адекватно разсъждение по въпроса за безопасността и "драконовските" мерки.
                              http://sulla.blog.bg/zabavlenie/2008...a-e-o-k.254701
                              доста изкривено ми се вижда написаното в статията - особенно за младите шофьори!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

• за конфискациите,

В продължение на мнението си че би трябвало да се вдигнат скоростите по знаците с ограниченията, щом предлагат конфискации - вчера се прибирах от София за Варна, и на десетина места по пътя, от Ловечко до Търново най-вече, няколко знака за ограничение "60" (от години знам всеки един знак по трасето) вече са заменени със знак ограничение "70", предимно по отклонения от главния път, т.е. има явно някакъв реверанс от КАТ към развитието на технологиите/колите/сигурността.
                                Alfa 156 2.0 - ех,
                                Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                                Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                                Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Working...
                                X