Известие

Collapse
No announcement yet.

От 8 ноември 20 лв. глоба за забравени фарове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• От 8 ноември 20 лв. глоба за забравени фарове

Пускам темата, за да се запознаете с новата,
    но на практика стара практика, която налага КАТ от
    8 ми ноември.

http://www.dnes.bg/stranata/2009/10/...i-farove.79942

Интересно основание за глоба, незнам дали е нещо ново, ще имат органите на КАТ.

Цитат: "Глоби ще се налагат и за мръсни стъкла ...."

То остана ли нещо, за което да не глобяват в тая държава???
    АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
    FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Като няма пари в бюджета ще мислят за странични доходи постоянно, очаквайте яко акции, кризата е голяма

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
        Като няма пари в бюджета ще мислят за странични доходи постоянно, очаквайте яко акции, кризата е голяма
        Тъкмо да поработят малко,че много протрити седалките на тея Астри последните години
        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Безкрайните глоби.

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
          Все ми се струва, че многото измислени,
          вече на практика глобички, няма как да влезнат всички
          в бюджета, защото 90% от парите потъват в схемата
          "Ами сега какво ще правим?"

По скоро идват празници, които налагат покупка на много подаръци за семейството и тн.

Оня ден четох статия в Аутобилд, където немците са направили експеримент мерейки на случаен принцип
          дълбочината на грайферите на известен брой коли.

Оказва се, че една огромна част от колите са шофирани с грайфер под 4 мм.

И сега в студа, дупките и калта ще клякаме и ще мерим и грайфер на гуми ?

Ще викаме свидетели и ще правим снимки, като доказателство недай си Боже в съда, колко е бил дълбок грайфера и с каква шарка ?

Comment

Обичам ги тия акции и глоби....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Пак измислена поръчкова статия. Никъде не пише че гумите трябва да са зимни и изискването за дълбочина на грайфера беше далеч под 4 мм.
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Е то преди време нали въведоха и глоба за неизмит автомобил? Или сега с този член ще се глобяваме и по два параграфа -една глоба за автомобила и една за стъклата?
                А това за "грайфер под 4мм" какво отношение има? Не знам защо, но ми се върти в главата, че по закон у нас искат грайферът да е минимум 1.6мм. Не съм се старал да го помня, щото не карам с толкова износени гуми. Иначе ясно, че с чисто нови е най-добре!

Comment

Е добре де, всяка година тези малоумници дават една седмица "гратисен период"
                  А в закона е записано просто и ясно

(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
                  1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение
                  през деня или с къси светлини;
                  2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за
                  движение през деня или с къси светлини.

Защо обявяват че ще започнат от 8-ми , и това се случва всяка година ?
                  Last edited by pr_00f; d.m.y г., 16:00.
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Не мога да разбера това вълнение, аз карам на фарове целогодишно.
                    Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                    My Red Love
                    AR 145 1.4 TS - ex

Comment

През зимата в България може да са ти чисти стъклата само ако не караш... май
                      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
                        Не мога да разбера това вълнение, аз карам на фарове целогодишно.
                        Същата работа, ама някои хора ги притеснява това, все едно че им върти електромер под капака. Даже са ми присвяткали насрещните и са ми правили знаци, че карам на фарове през деня (през лятото).

Comment

Първоначално публикувано от Panchev Покажи съобщение
                          Същата работа, ама някои хора ги притеснява това, все едно че им върти електромер под капака. Даже са ми присвяткали насрещните и са ми правили знаци, че карам на фарове през деня (през лятото).
                          И аз знам едни знаци за показване на подобни елементи, ама пусто - мама е преиграла с грижите за възпитанието ми
                          Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                          My Red Love
                          AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                            Е добре де, всяка годиан тези малоумници дават една седмица "градитен период"
                            А в закона е записано просто и ясно

(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
                            1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение
                            през деня или с къси светлини;
                            2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за
                            движение през деня или с къси светлини.

Защо обявяват че ще започнат от 8-ми , и това се случва всяка година ?
                            най-вероятно защото българина е вечно неусведомен и като го спрат ще се прави на ущипана п**ка

Първоначално публикувано от dragonaz Покажи съобщение
                            Все ми се струва, че многото измислени,
                            вече на практика глобички, няма как да влезнат всички
                            в бюджета, защото 90% от парите потъват в схемата
                            "Ами сега какво ще правим?"

...
                            как какво??ще си пускаш фаровете и ще се грижиш да са ти чисти...толкова ли е трудно...хората искат да намалят рисковете от ПТП вие пак недоволни
                            Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                            sigpic

Comment

Включените светлини е нещо мн добро, понякога те са причината да бъдеш видях, и да се спре едно птп. Трябва да са чисти, еми нормално е, за прозорците е същото, неможе да са омазани и да си караш като непокис. За гумите кво с шублера ли ще ме мерят, аре това вече е глупост. Относно гратисният период, мн хубаво, все пак ти дават време да се усетиш че вс карат на фарове и че е време да ги включиш.
                              Аз си карам на фарове винаги, без слънчевите дни през лятото, защото е абсурдно, но в един тъмен мрачен ден, винаги е добро да имаш една светлинка в повече.
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                              X