Първоначално публикувано от Old Fox
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
От 8 ноември 20 лв. глоба за забравени фарове
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
Закон за зимни гуми няма.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Имаше някъв закон,че задвижващите колела,трябва да са с едиколко си мм грайфер,но не мисля че беше 4.А впрочем от 2010 или 2011 целогодишно трябвало да караме на къси,заради някакво изискване от ЕС.Alfa 155 1.7,1.8 ex
Alfa 166 2.4 3 ex
155 1.8 MY 95 sport
Comment
-
абе явно тука всички са си купили книжките.
някой чел ли е здп и ппздп????
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически
неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:
9. по колелата и гумите:
а) гумата не съответства по размер, налягане, допустимо натоварване и скорост на марката
и модела на моторното превозно средство;
б) гумата има разкъсвания;
в) джантата е повредена или деформирана, липсва или е повреден елемент за закрепване на
джантата към главината на колелото;
г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е
по-малка от 1,6 мм;
д) има вулканизирани или регенерирани предни гуми;
е) не са балансирани колелата на лекия автомобил;Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениее) не са балансирани колелата на лекия автомобил;Бахти безумието, винаги съм бил на мнение, че така няма да се управят нещата. Примерно в Щатите няма преглед за коли, можеш да караш по галоши, със счупено предно стъкло и ......... полицая не го интересува ,но отговорността си я поемаш солено ако направиш ПТП . Следят за алкохол и еконорми. Глобите са жестоки и обвързани със застрахователя, правиш нарушение - покачва ти се вноската за застраховка и плащаш дебела глоба според случая. За новобранци шофьори застраховката също е висока, с времето и чисто досие стигаш в нормалните за тях 70-80$ на месец. Не ни ли бръкнат дълбоко в джоба нема управия, с 20лв кеш на място нема да се оправим.
Last edited by Доко; d.m.y г., 19:41.
Comment
-
Айде пак спекули... всяка втора тема спекула...
Не слушайте "копи - пейст" журналистите, а пишете 2 реда в гугъл и ще ви излезнат закони и всякакви факти.
Следва спекулата със зимните гуми...
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеЕй тва ще е следващата АКЦИЯ на КАТ . Ще проверяват за балансирани гуми, спират те сядат в колата и даваш гассс (мойта май на 130 леко тресе да го е), ама мисля преди коледа ще гледат ....Бахти безумието,
...Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеабе явно тука всички са си купили книжките...
Апропо, ти като един радетел за правилно писане във форума, къде са ти главните букФи?
Comment
-
То това с тези фарове вече взе да става банално, по-добре да го направят задължително през цялата година , както е в Унгария, там съм бил през лятото на ясно слънчев ден фаровете бяха забравени и глоба. Фаровете помагат да бъдеш забелязан това е ясно на всички не виждам какъв е проблема да са включени нон-стоп. Ето 1 статия за производство на новите леки/товарни автомобили , където при включване на двигателя, светлините ще се пускат автоматично.
http://dnes.dir.bg/2008/09/24/news3407127.htmlAlfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение...........Ето 1 статия за производство на новите леки/товарни автомобили , където при включване на двигателя, светлините ще се пускат автоматично.
http://dnes.dir.bg/2008/09/24/news3407127.htmlThe greatest of all scientific hobbies!
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеЕ добре де, всяка година тези малоумници дават една седмица "гратисен период"
А в закона е записано просто и ясно
(3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение
през деня или с къси светлини;
2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за
движение през деня или с къси светлини.
Защо обявяват че ще започнат от 8-ми , и това се случва всяка година ?
"...задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини"
Какво означава смисъла "включени светлини за движение през деня" при положение, че веднага в изречението пише "или с къси светлини", което означава, че "светлини за движение през деня" не са "къси светлини".
То тогава светлините за движение през деня кои са?A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеНякой да тълкува:
"...задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини"
Какво означава смисъла "включени светлини за движение през деня" при положение, че веднага в изречението пише "или с къси светлини", което означава, че "светлини за движение през деня" не са "къси светлини".
То тогава светлините за движение през деня кои са?Един от най-пресните примери са прословутите бели диоди във фаровете на Ауди (дето вече се виждат и по други нови модели). Това са дневни светлини и е очевидно, че са различни от късите светлини
Ето един линк:
http://en.wikipedia.org/wiki/Daytime_running_lamp
А смисъла на закона е, че ако колата има специални "дневни светлини", можеш да караш само с тях. Ако няма (както е при повечето по-старички), трябва да запалиш къситеLast edited by Sm0k; d.m.y г., 01:57.Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщениеАми има се предвид това, дето вече някои от новите коли го имат фабрично - така наречените Daylights, DRLs, или, както е наречено в нашия закон, "светлини за движение през деня". Въпросните лампички са винаги включени когато колата е запалена/се движи. Идеята е хем да те виждат през деня, хем консумацията на ток (и други странични ефекти) да се минимизират. Понеже наистина е различно от късите, за това са го отбелязали такаЕдин от най-пресните примери са прословутите бели диоди във фаровете на Ауди (дето вече се виждат и по други нови модели). Това са дневни светлини и е очевидно, че са различни от късите светлини
Ето един линк:
http://en.wikipedia.org/wiki/Daytime_running_lamp
А смисъла на закона е, че ако колата има специални "дневни светлини", можеш да караш само с тях. Ако няма (както е при повечето по-старички), трябва да запалиш късите
Аз като си запаля габаритите, при мен свети целия фар и крушките са халогенни 6 вата.
Вярно не свети през деня кой знае колко, ама като ме спрат и им кажа, че това са ми дневните светлини и к'во правим?A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
Comment