Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфата като нова !!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
    Има значение този сервиз на кой застраховател е доверен.
    Има значение от застрахователя най вече.
    пример: няколкократно лепена броня,сервиза изисква нова НО застрахователя стиска джоба и казва ще се лепи и плаща 5 часа по 11лв/час за труд.В същото време обаче в сервиза им коства много по-дълго време от 5 часа за да оправят и лепят бронята и както в повечето случаи става за да не е ощетен никой ощетен излиза клиента като му претупат колата.Дрги застрахователи обаче гледат по друг начин на нещата и за същия автомобил изписват 10 часа по 15лв/час което прави 150 лв. и ако бронята струва 170лв я купуват нова без много пререкания.Също така ако колата ти е застрахована за 10 000лв в протокола пише че застрахователя поема щети до 7500лв. по таз кола, друг застраховател обаче поема до 9 000лв. и тогава се работи с по качествени материали и по скъпи части се купуват.Най голямо значение има какво ще отпусне застрахователната компания за ремонта по колата, а това го решава именно тя!
    Подобен случай имаше преди седмица с един приятел.Закарва колата още началото на годината да я застрахова и за Пежо 206 GT (някаква лимитирана серия със оригинален тунинг на ZENDER) му го застраховат м/у 10 и 14 000лв (което на практика като погледнеш е немислимо за тази кола,все пак 206-ца 99' но както и да е) след няколко месеца бронята се пука и се оказва че не и е за първи път,при което от сервиза изискват нова броня която струва обаче 920лв. и застрахователите естествено веднага и категорично отказват да я платят и изписват лепене.На момчетата им отне 3 седмици да намерят сервиз който има техниката и материалите да залепи бронята защото ZENDER изработват от рециклирани пластмаси.Важното е че накрая я оправиха.Но работата е там че когато трябваше да я застраховат точно заради този тунинг го товарят на 10 000лв. а когато опира до това точно този тунинг да бъде платен го отрязват.Е тва вече е подигравка!!
    Това което дочух вече от не е един брокер и не един доверен сервиз (защото даден сервиз е доверен за 10 различни застрахователни компаний а не за една) е че:
    Експертна оценка - Bul Ins , Армеец
    Доверен сервиз - Bul Ins , Alianz
    Това са сервизите от които хората и сервизите имат най малко или никакви оплаквания. Дано да съм бил полезен с информацията!
    Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas

Comment

Ей, видях е днес набързо. Станала е уникална алфичката - все едно излиза от завода. Браво колега! Честно казано ти завиждам малко (много)
      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

JACCOMO , тва пежо е на 10 години и на колкото и да са го застраховали все е по експертна оценка, а тя почти винаги е набутване. При щетите с възлагателно писмо, т.е. за коли до 7 години, абсолютно всички застрахователи поемат щетите като попове Колкото до Булинс и експертна оценка, я пак?!? Навремето (2004) ме вътриха 250 лева заради едно куче на Цариградско шосе, мИрси шЪ кажЪ аЗ на такваЗ любоФ
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

На мен пък в Бул инс преди 2г. за 2 натиснати врати и скъсан праг изплатиха 940лв по експертна оценка.В хубав сервиз и взеха 600 и няколко.Оценката беше добра.А ровера беше на 10г.

---------- Post added at 21:08 ---------- Previous post was at 21:02 ----------

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
          Ей, видях е днес набързо. Станала е уникална алфичката - все едно излиза от завода. Браво колега! Честно казано ти завиждам малко (много)
          Сменяш застрахователната компания и отиваш при някой познат брокер който и да има позиции естествено за да янапишат без забелейка.След това на няколко пъти завеждаш по 2-3 елемента защото за повече искат документ от КАТ иискаш да ти я направят в техен сервиз.Оставаш около месец без нея и става като моята.

Comment

Има значение този сервиз на кой застраховател е доверен.
            Първоначално публикувано от JACCOMO Покажи съобщение
            ...даден сервиз е доверен за 10 различни застрахователни компаний а не за една...
            Просто исках да разбера този конкретен сервиз дали работи с Армеец или не.
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Просто исках да разбера този конкретен сервиз дали работи с Армеец или не.
              Мммм незнам колега, не чух да ги спрягат в разговорите.... ще те излъжа.

Сега я закарах в Софавто авангард да я изперат и после ще пусна снимки да видите за 80лв какво правят момчетата горе

Comment

За сервизите отиваш в офис в който си завел щетата, и от който ще изискаш възлагателно писмо или експертна оценка, ако е с възлагателно просто ги питай с кой сервизи работят, ако не работят с някой определен сервиз, пускаш експертна оценка и си правиш колата там където искаш.

Знаеш ли кое е кофти колега джакомо: че оригиналната боя винаги е по-здрава от вс друга след нея. Колкото и добра да е, винаги по-лесно дава дефекти, по-лесно се драска и цепи лака. Дано добре да е боядисана на живо като се види и да я пазиш мн.
                Last edited by rusiq86; d.m.y г., 19:41.
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Да и в зависимост от експертната оценка си доплащаш м/у 30 и 50% от разходите от своя джоб.А така един приятел искаше да забогатее от ДЗИ.Надраска Голфа 4-ка викна полоция за да му издадат протокол за извършено нарушение за да опише повече от 3 елемента на куп и "експертите" прецениха че заслужава 1500лв.А не беше оставил нито един здрав елемент.Взеха му 2200лв. за ремонта.Ходеше като болен 1 месец!

Comment

Мн е индивидуално това колега, вс мой приятели изписват по експертни оценки и вземат повече отколкото струва. Аз лично винаги я правя с писмото, просто тея пари са грешни и не ги искам, искам колата да е добре и да няма дефекти и така. това е най-важно. Зависи мн къде си застраховаш колата.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                      Мн е индивидуално това колега, вс мой приятели изписват по експертни оценки и вземат повече отколкото струва. Аз лично винаги я правя с писмото, просто тея пари са грешни и не ги искам, искам колата да е добре и да няма дефекти и така. това е най-важно. Зависи мн къде си застраховаш колата.
                      Много правилно колега, за това няколко поста по-горе споменах, за кои компаний се споменава с добро за експертната им оценка,а именно Бул Инс и Армеец!

Comment

Да добавя за експертна Лев Инс, и добри отзиви за Алианц.
                        sigpic

Comment

За Алианц съм съгласен, но във Лев Инс съм бил застрахован и не съм доволен.Имаше за боя няколко елемента по една кола и изпратих мой приятел да я закара да ги опишат.Той обаче не е знаело момчето и го накрали да вземе проформа от някой сервиз и те да я одобрят.Взимаме фактура която е настойност около 650лв и отивам във лев инс.Този който трябваше да каже става или нестава я погледна и каза всичко е ОК самоче немога да ти ги оставя по 12лв/час за работа а ще го корегирам на 10лв/час, и аз ОК.Отивам след време да си взема кинтите и ми дават някакви си 370лв. И аз питам за кое о напред,и ми казват "еми незнам,това е"!Не ми се занимаваше да се разправям защото ми изтичаше каското при тях и реших директно да го отеба,пък и бях в добро настроение.Може обаче друг да е останал доволен,нормално е след като продължават да съществуват като компания да има и доволни.Аз обаче не бях!

Comment

Ей, как имате нерви и желание да се борите с разни мунчовци, браво,
                            Личне на мен за драскотини не ми дреме /дразнят, ама ....нейсе/, да си е драскана, иначе е хубаво да има има доволни, макар и малко от тия застрахователи
                            Last edited by fred; d.m.y г., 21:04.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Ей, как имате нерви и желание да се борите с разни мунчовци, браво,
                              Личне на мен за драскотини не ми дреме /дразнят, ама ....нейсе/, да си е драскана, иначе е хубаво да има има доволни, макар и малко от тия застрахователи
                              Аз специално нямам нерви но ми се насабраха много и реших да се възползвам!

Comment

Няма лошо, добре е станали и инфото е добро, трябва да се знае чове къде да ходи, иначе и аз събирам
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X